Dupa cum intentionam de mult, astazi am terminat de desfiintat sistemul meu plantat, in vederea inceperii unui nou proiect sarat

.
Existau urmatoarele :
Bazin 90x45x45 cu overflow integrat (tub + gaura la baza)
- daca spuneam gaura in fund, se umplea de offtopic
Mobilier pal alb
Lampa hang-on 4x39w T5 (daylight... bla bla ... plantat)
Sump acryl 40x40x40 wet/dry (bureti, siporax, zeolit, si cate si mai cate)
UV-11w
Pompa recirculare Vivaria 1100 l/h
Incalzitor Aquael 200w
Instalatie RO Aquili 190l/zi
S-au achizitionat/construit/inlocuit urmatoarele:
Pompa recirculare AquaMedic OR 2500
Pompe curenti SunSun 3000 l/h x 3 (am in plan Vortech... dar va trebui sa fac economii)
Tuburi 12.000k si 30.000k
Sump sticla 6mm 80x35x33 (compartiment skimmer, refugiu, compartiment pompa retur + alte acareturi) - compartimentat cu 4mm
Nisip corali diverse granulatii (de la 0.05 mm la 2mm <in saci separati>) - se va folosi corespunzator, in functie de granulatie pentru DSB in refugiu si SSB in display
Piatra recif uscata (aquadeco) 8,4 kg (voi mai achizitiona/adauga cand va iesi furnizorul din concediu)
Microbe-Lift - Special blend
Sare AquaMedic 25kg (iar imi voi lua capace, dar a fost la un pret foarte bun, si a fost la indemana. Pe viitor voi trece pe aquavitro, sau macar dupla)
Electrovalva pentru reteaua de apa (va fi montata inaintea osmozorului, conectata la 2 senzori de nivel, astfel eliminand nevoia unui vas de colectare pt apa de osmoza - sistemul este in lucru)
Achizitii viitoare/pe drum:
Mai multa piatra
Skimmer AquaMedic turboflotor 1000 blue
Microbe-Lift Nite-out II
Linia de aditii "COMPONENT" de la Sera (vreau sa experimentez, pentru ca nu am auzit foarte multe pareri)
Teste Salifert
...posibil si altele pe care nu mi le amintesc acum
Planuri de viitor :
Schimbarea pompelor cu Vortech sau Tunze
Trecerea pe lumina metalhalida (in vederea trecerii la corali duri)
Schimbarea sarii cu marcile de mai sus (tot in vederea trecerii pe corali duri)
Sisteme DIY in lucru, sau in stadiul de proiect:
Chiller, care se va naste dintr-un frigider timp minibar (proiectul e gata 80% si urmeaaz sa intre in executie)
ATO - cu electrovalva pomenita mai sus + senzori (inca astept senzorii, si o minte stralucita priceputa la electronica)
Reductor de nitrati/fosfati/silicati + carbune activ (printr-o serie de carcase de filtre de apa, alimentate de o pompa separata de cea de recirculare)
Panou de comanda (un simplu panou, unde voi avea toate echipamentele electrice conectate la comutatoare individuale/de serie pentru a facilita diferite operatiuni viitoare <ex. hranire>, precum si ascunderea timerelor pentru lumini si a ghemelor aferente de cabluri care insotesc echipamentele)
Si pentru ca am dat din taste destul incat sa plictisesc eventualii cititori, ma opresc aici, cu promisiunea ca maine voi pune si poze pe masura ce incep constructia. O seara frumoasa tuturor.