| Message |
|
|
|
sa nu-ti iei din plastic se va matui si se va si zgaria mai usor.
|
 |
|
|
desi nu sunt neaparat avizata sa dau sfaturi, cred totusi ca un alt filtru se poate cumpara oricand, mai greu mi se pare sa gasesti un capac pe care sa il modifici pt mai multa iluminare. O sa ma dau singura ca si exemplu, pt ca am cumparat tot un All in One de la Hornbach si ulterior am strans bani pt un filtru extern, dar pt ca eu am avut africani...tu poti sa strangi bani sa iti iei altul intern mai bun. oricum tot din experienta proprie spun, chestia asta cu upgrade-urile va deveni aproape o manie  si sunt convinsa ca 90% din colegii forumisti vor fi de acord cu mine la asta
|
 |
|
|
Incepatorul wrote:ma gandem sa fac cam de 30lungime 30 latime si 10 cm inaltime pt ca nu vreu decat doua ca am citit eu ca nu cresc daca nu au loc adecvat ;) 
cred ca glumesti sau chiar iti doresti sa iti iti bati joc de ele..... o sa fie suficient pentru ele fix 6 luni, daca nu si mai putin.....stii la ce diametru ajung? 20cm.......nu cred ca ai citit cu atentie ce ti-am povestit mai sus.....si eu am povestit strict din experienta proprie....
|
 |
|
|
sfaturi utile ca de obicei  fix asa o sa fac
sa pun in continuare fertilizare lichida? stiu ca moss-ul nu are nevoie neaparata de easy carbo dar hemianthusul ma gandesc ca imi multumeste...
|
 |
|
|
|
sunt prea statici....in viitor o sa mai pun ceva plante si fertilizant bile si atunci cred ca va arata si mai bine.
|
 |
|
|
revin si aici un un update fotografic. Toti par sa fie ok, inca mai e ceva albeata pe buturuga si crevetii nu o ating, poate o sa iau un pomaceea, desi nu e favoritul meu....Intrebarea este cum spal mini buretele la mini filtru....cat de bine sa il spal mai exact? incerc sa nu il curat de tot desi in seara asta era destul de mizerabil....apa schimb cam 4L la 2 zile, e ok? Am pus si putin Easy Carbo, o sa pun si profito, sper sa nimeresc cantitatile.
ca si pesti o sa iau boraras dar cand o sa mut acvariul la munca.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
pai sa iti spun cam ce stiu eu, dar sunt informatii mai vechi, acum totul a mai evoluat, cel putin in ceea ce priveste echipamentele si acvariile. In primul rand, raman asa mici si dragute foarte putin timp, nu mai stiu exact dar cresc de la luna la luna. Trebuie NEAPARAT sa aiba un bec care sa imite spectrul solar (sper ca nu am zis vreo prostie)..., o plaja pe care sa stea cand nu vor sa inoate, un bazin mare si foarte bine filtrat. Caldura e importanta, la frig si apa rece fac imediat conjunctivita, o boala mortala pentru ele. Cam atat stiu eu, poate sunt si altii care stiu mai multe...
sexul nu se deosebeste decat mai tarziu, cred ca dupa un an, masculul e mult mai mic decat femela si se deosebeste si prin faptul ca are o coada f mare, asta pentru ca organul lui sexual este ingramadit in "coada". Stiu asta pt ca din cauza acvariului mic in care tineam perechea, femela i-a sfasiat masculului organul si evident am ajuns in mijloc de noapte la Ilioara unde mi l-au reparat doctorii de acolo.
deci sfatul meu e sa te mai gandesti....
|
 |
|
|
|
de care testoase? Am avut si eu candva doua testoase de florida....nu le-as recomanda pt ca se fac f mari si in general ajung sa fie crescute in conditii mizerabile, adica bazine mici, filtrare slaba, fara lumina corespunzatoare.....
|
 |
|
|
|
albeata aia mi s-a facut si mie pe buturuga si vad ca in continuare se face pe anumite portiuni din ea....incepuse sa se "cojeasca" singura la un moment dat dar nu am avut rabdare sa astept si am mai spalat-o inca o data.
|
 |
|
|
|
deci nu am nici o sansa la vre-un peste combinat cu creveti in 10l de apa?
|
 |
|
|
|
pietrele trebuie sa nu fie calcaroase, in rest e gustul tau. Testezi cu otet, daca face spume si fasaie este calcaroasa deci nu e buna.
|
 |
|
|
N-am scos-o din lipsa de timp dar uneori vad ca sunt bune si greselile 
|
 |
|
|
|
am luat in considerare si boraras dar am citit ca sunt pesti de card si ca le-ar place un acvariu mai mare de 10l cat am eu. Nu vreau sa chinui nici un peste..... Oricum acvariul arata foarte bine acum, moss-ul mi se pare ca da muguri si apa e cristal. O sa mai adaug hemianthus si o sa il tund daca creste mult si o sa incerc sa fertilizez cu bile.
Si ieri crevetii parca inotau...de obicei stau pe fund sau pe radacini sau prin moss dar ieri efectiv inotau dintr-o parte in alta. Si am mai observat ceva...niste piele alba, ca si cum ar fi naparlit? Asa este, naparlesc?
|
 |
|
|
|
Betta haleste crevetii? ca as baga totusi un peste in acvariu ca mi se pare ca arata prea a natura moarta asa doar cu cateva crengi si crevetii mici aproape invizibili de la departare. Nu ma omor dupa betta dar cum am vazut ca nu sunt pretentiosi in ceea ce priveste volumul acvariului (chiar de ce toate pet-shop-urile tin betta in pahare de plastic?) ma batea gandul sa gasesc un specimen mai deosebit si sa il cazez cu crevetii.
in alta ordine de idei, neavand substrat fertil dar pt ca as baga ceva plante acolo, mai exact niste Hemianthus, ce fel de fertilizare sa bag pt ele? ma gandeam la bile care se pun la radacina, sunt ok?
|
 |
|
|
|
am spalat putin buretele din filtru ca nu mai tragea nimic, am schimbat 2l de apa si am spalat radacina si moss-ul cu apa de la robinet. Totul s-a limpezit acum si incepe sa arate normal. crevetii sunt imprastiati prin tot acvariul, nu am mai avut nici o pierdere. Deci as fi pe drumul cel bun nu?
|
 |
|
|
sistemul de CO2 e prea scump ca sa mi-l cumpar din magazin, sotul meu e total contra unei bombe si oricum am inteles ca la volumul acvariului meu, ar fi total ineficienta, asa ca din pacate m-am obisnuit cu ideea ca nu voi avea niciodata asa ceva. Asta nu inseamna ca vreau sa am un acvariu oribil si plin de alge, asa ca ma chinui si eu cu ce am. Eu speram ca in functie de rezultatul testelor sa vad ce pot face sa scad PH-ul spre ex....sau depinde ce o iesi aiurea la teste. Si cum sunt prea saraca sa dau banii pe prostii, incercam sa aflu ce sa iau ca sa fie ok....
Staghornul e tinut sub control deocamdata de cei doi SAE, ma ingrijoreaza alga aia verde atoasa care se pare ca e din cauza excesului de fier si nu pricep de unde e si de ce nu e absorbit de plante. si o culeg astazi si fix in 2 zile e in alta parte la fel de mare si de atoasa. Hemianthus-ul e plin de ea...de ea si de melci pe care deja ii detest, s-au inmultit groaznic dar sunt prea mici sa fie adunati manual si melci asasini nu gasesc  Nu am mai pus nici un fertilizant de 2 zile si continui cu schimburi de apa mici si dese.....
si chiar nu vreau sa renunt la acvariu nici moarta, chiar daca nu ma ajuta nimeni....
|
 |
|
|
|
care e cel mai important test pentru parametrii apei? sau ca sa ma explic, nu imi permit sa iau toate testele o data, o sa le iau pe rand, dar as vrea sa imi spuneti o ordine a importantei lor, desi prespun ca se raporteaza la pesti sau la plante deci e greu de stabilit o ordine nu? Daca am dreptate, avand in vedere ca alga aceea se inmulteste vazand cu ochii, ce test sa iau pt presupusul motiv adica excesul de fier?
|
 |
|
|
|
punktol l-ai pus conform prospectului sau dupa ureche?
|
 |
|
|
|
poti eventual sa te intorci la hornbach si sa vezi ce specie este, din cate stiu au etichete cu numele fiecarei specii, inlcusiv cu ceva elemente de identificare, gen : cu pete albe....
|
 |
|
|