[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gabriel91
Forum Index » Profile for gabriel91 » Messages posted by gabriel91
Dupa o curatenie temeinica si un upgrade la iluminare acvariul arata asa...buturuga buclucasa inca pluteste dupa cateva luni in care a fost fixata cu pietre...astept sugestii pentru reasezarea ei !
Cine spune ca pentru varianta cu ventilatoarele trebuie sa tineti capacul deschis? in capac sunt 2 gauri sau pentru un efect de racire mai mare 4...2 ventilatoare ''baga'' aer in acvariu iar 2 ''scot'' aerul cald si plin de umezeala...alta varianta pentru iluminare sunt ledurile care nu vor mai incalzii apa asa tare cum o fac neoanele...
Cred ca bigman urmareste foarte atent (ca si mine dealtfel) canalul Youtube The King of DIY acolo exista aceiasi idee de chiller https://www.youtube.com/watch?v=n5s8Cu59-NM
suntem pe aceiasi lungime de unda cu decorul ceea ce ati spus dvs e exact imaginea pe care vreau sa o creez in acvariu in weekend o sa fac o incercare si revin cu o poza. cu respect smilie
o sa incerc cand fac un schimb de apa sa vad cum arata...sa incerc cu ambele buturugi?
Dupa o perioada de vreo 3 luni de vreme daneza am revenit pe taramuri mioritice...in toata perioada acvariul a fost ingrijit de mama care nu are cine stie ce cunostinte de acvaristica dar sumpul si-a facut treaba incalzitorul la fel, pierderi nu am avut deci destul de ok...asa arata acvariul acum...nimic prea pretentios, am incercat sa imit conditiile unui mal inundat cu crengi printre care synodontis si gibi se simt de minune nu foarte multa lumina o simpla lampa de birou cu led, nu vreau sa pun un neon deasupra acvariului dupa cum v-am spus incerc sa recreez cat mai fidel un mal inundat si lampa aia de birou imi permite sa las unele zone neluminate datorita lemnelor iar pestii se simt in siguranta. Urmeaza sa fie achizitionata vedeta acvariului un Astronotus Ocellatus pana atunci...umilul meu colt de natura
Are cineva pui de oscari de vanzare? ma interesa un singur exemplar...o zi faina tuturor
Dupa cum spune si titlul topicukui, cumpar cateva fire de plante de suprafata gen Limnobium Laevigatum sau Pistia Stratiotes sau asematoare! astept oferte! o zi frumoasa va doresc!
Dow Corning din cate stiu eu este negru !
Multumesc Domului um02122 pentru sfat!
N-am verificat nimic cu vreun aparat de masura dar 220 nu cred ca era, te pisca putin doar...220 cred ca iti da o zgaltaiala in toata regula deci nu inteleg fenomenul...
Domnu Pavelescu...mare vorba! am citit reply-ul dvs si la tomberon direct!!
i-am dat silicon la cablu degeaba ) nu stiu ce ma face sa bag mereu mana in apa sa vad daca mai curenteaza. cel mai probabil o sa iau alta pompa si iau una noua ca sa nu mai am palpitatii! ce pompa imi recomandati la 1200 lph maxim 2500 mai usor pentru buzunar? multumesc anticipat!
Va salut! tocmai ce am inceput ciclarea acvariului si avand un sump, normal in ultima camera am o pompa de retur second cumparata acum cateva luni de la un user de pe forum, un Aqua Zonic Evo 3...bag mana in apa SOC la propriu nu la figurat ) am scos pompa din priza si am observat un detaliu minor mustiucul acela incercuit in poza este rupt si lipit...nu mai dezgrop mortii acum dar e posibil ca asta sa fie cauza pentru care curenteaza?
Filtrarea biologica se face prin litrii intregi de mediu filtrant pe care bacteriile bune sa il colonizeze, in filtrul dvs incape un pumn. Roca vulcanica de care spuneti dvs e de decor, spartura de roca vulcanica e cea care face filtrarea. Eu mi-am facut datoria sa va explic ce si cum sta treaba, de acum e treaba dvs! Pace!
Micile bule de aer de care spuneti dumneavoastra sunt un semn ca acvariul nu este inca ciclat! Sa va explic cu filtrarea...filtrarea se produce la 3 nivele: mecanic, biologic si chimic! Filtrarea mecanica inseamna indepartarea particulelor vizibile in acvariu, filtrarea mecanica se face prin vata de perlon sau bureti de diferite densitati. filtrarea biologica si cea mai importanta indeparteaza substantele nocive din apa precum amoniacul rezultat din mancarea neconsumata, mizeria produsa de pesti..filtrarea biologica se face prin materiale gen siporax, matrix, bioballs, roca vulcanica si asa mai departe. Filtrarea chimica este necesara doar dupa ce faceti un tratament in acvariu pentru indepartarea medicamentelor din apa. Filtrul dvs e degeaba pentru ca nu face filtrare biologica, care este cea mai importanta! Doar mecanica prin burete si chimica prin carbunele activ de care v-am spus ca nu aveti nevoie decat daca faceti un tratament in acvariu. Filtrul il puteti muta mai adanc in acvariu dar ii veti reduce debitul. Pace!
E putin de munca aici...dar poate iesii ceva foarte frumos...in primul rand vad ca acvariul este asezat undeva in apropierea ferestrei si nu e tocmai ok, e posibil sa aveti probleme cu algele, vad acolo un filtru intern, e aproape degeaba, va trebuie un filtru extern cu volum mare pentru filtrare biologca! Apoi... as scoate toata plasticaraia de acolo si as merge pe multe radacini din lemn, un nisip cuartos si cu scalarii dumneavoastra va veti apropia de un biotop amazonian, care e mult mai frumos decat un acvariu plin de plastice! Pace!
Sunt ok daca matenitatea nu comunica cu acvariul principal, grija mare la calitatea apei, mancarea neconsumata de ei degradeazacalitatea apei foarte repede...
Chiar si asa...Retrica nu iti pune melci din Marea Neagra in acvariu de apa dulce...
Renunta la acel nisip colorat, la fel si cu acei melci din batrana noastra Mare Neagra...incearca sa creezi ceva cat mai natural. Pace!

Forum Index » Profile for gabriel91 » Messages posted by gabriel91
Go to: