| Message |
|
|
|
Asa l-am cumparat...m-a incurcat destul cat l-am spalat....
|
 |
|
|
Astazi am inceput proiectul pentru noul acvariu de 220 litrii...acvariul a fost gasit intr-un magazin seecond din Belgia unde am platit imensa suma de 7 euro  ) de acolo impachetat bine in burete si acasa cu el! Nu stiu inca ce o sa pun in el dar nu ma grabesc...pana il pun la punct si e gata ciclarea am timp sa ma gandesc...voi folosii un filtru sump folosind o pompa second de 1200l/h de la colegul Cosmin, folosind ca si medii de filtrare burete, zeolit sau spartura de lava si siporax de la Sera, pentru substrat voi folosii nisip cuartos, ca si iluminare in functie si de buget ma gandesc la 3 neoane de 34w...sper sa fie suficient, o bomba cu citrice...sper sa iasa ceva frumos  si niste poze cu acvariul dupa o spalare intensa in curte pe la vreo 3 grade  )
|
 |
|
|
al doilea petisor este  ) multumesc frumos 
|
 |
|
|
Am avut cu foarte multa vreme in urma un pestisor din specia catfish insa nu mai stiu exact denumirea lui si nici nu am mai vazut in pet-shop-uri....o singura data am gasit l-am si luat. banuiesc ca era catfish pentru ca imi amintesc ca avea mustati si statea numai pe fundul apei pitit sub diferite ornamente...avea forma corpului foooarte alungita gen tipar si corpul foarte subtire semana cu un pai  ) ca si culoare din ce imi amintesc un crem cu pete maro....stie cineva despre ce peste este vorba? Va multumesc anticipat!
|
 |
|
|
Va salut ! Acum ceva vreme am cerut un sfat cu privire la filtrarea acestui acvariu....acvariul are dimensiunile de 100 cm lungime, 45 cm latime si 55 cm inaltime...as dorii niste idei din partea dumneavoastra cum a-ti amenaja fiecare dintre dumneavoasrta acest acvariu de apa dulce...stiu ca pot primii pareri foarte foarte diferite, dar in functie si de buget si sfaturile dmneavoastra voi lua cea mai buna varianta pentru mine si in acelasi timp corecta, eu nefiind tocmai un cunoscator al tuturor speciilor de plante..unele sunt mai pretentioase...altele nu...nu vreau sa fac o ciorba in acvariu...cel mai mult imi doresc, ca pestisorii sa fie fericiti! Asadar...ar dori niste pareri cu privire la plantarea acvariului..la decoruri si de ce nu si la vietuitoarele din el  intentionez sa pun si o bomba cu citrice....sper ca nu v-am plictisit cu cerinta  va multumesc anticipat!
|
 |
|
|
|
Poate sa ne spuna cineva mai multe despre acest sistem de schimbare a apei? am vazut pe youtube clipuri despre "overflow" si nu stiu pentru ce este folosit acest dispozitiv...are legatura cu acest sistem de schimabre a apei?
|
 |
|
|
Cred ca am sa optez intr-un final pentru un filtru extern...ma gandesc ca odata si odata tot acolo ajung dupa ce voi intampina probleme...asa mai bine ma axez pe extern de la inceput si ma feresc de probleme 
|
 |
|
|
|
Bazinul are 220 litrii...100x40x55 cm....destul de inalt asa ca in acvariu planuiesc sa bag scalari....6-7 si imi plac foarte mult pestii de fund deci voi pune in jur de 7-8 cory, vreo 2 pleco, 2 hoplo si vreo 2-3 ancistrus....
|
 |
|
|
multumesc tuturor pentru sfaturi  o sa merg pe Resun sp2500 
|
 |
|
|
Acum o sa caut! Mtumesc frumos!
Nu am gasit anunutul la care v-ati referit 
|
 |
|
|
Imi e destul de necunoscut domeniul filtru extern si destul de costisitor...poate pe viitor voi trece pe filtru extern...
Multumesc frumos de sfat! 
|
 |
|
|
Am si eu nevoie de o recomandare de un filtru intern pentru un acvariu de 220 de litrii...in cazul in care dintre dumneavoastra aveti vreunul la vanzare astept si ofertele in privat 
|
 |
|
|
|
Geamul va fi al lui! Dar in pret nu este inclus capacul...
|
 |
|
|
|
Acel domn cu care am vorbit imi face si capac dupa exact dimensiunile pe care le vreau deci asta nu e o problema! Cum vi se pare acest pret 500 lei pentru un bazin de 200 litri din geam de 10 mm?
|
 |
|
|
|
V-as fi foarte recunoscator!
|
 |
|
|
|
Am vorbit cu un domn care construieste acvarii si pentru un acvariu de 200 litri din geam de 10 mm mi-a cerut 500 lei pret in care mi-l aduce si acasa! Cum vi se pare acest pret?
|
 |
|
|
|
Ca si iluminare urmeaza sa achizitionez un Osram Cool Daylight 865 si un Osram Warm White 830!Fara instalatie de Co2 cel putin pentru inceput!
|
 |
|
|
5000 lei  CLAR FUND DUBLU!!!
|
 |
|
|
Urmeaza sa-mi construiesc un bazin de 180 litri in care isi vor duce traiul cel mai probabil un banc de 20-25 de neoni, 5-6 cory, 2-3 ancistrus si nu in ultimul rand 6-8 scalari!  Ce combinatie de plante mi-ati recomanda(fundal, mijloc, prim-plan)? Si inca ceva imi recomandati substrat fertilizat sau sa folosesc acele pastile care le pun la radacina? Si daca imi recomandati substrat fertilizat cam pe la ce pret se invarte acesta? Multumesc anticipat!
|
 |
|
|
|
Citisem undeva ca fundul dublu asigura doua tipuri de rezistenta la intindere si la forfecare din aceasta cauza m-am gandit la varianta aceasta! Daca gasesc geam de 8 mm in Bucuresti, atunci astept indicatii din partea bucurestenilor! Daca s-ar putea un eventual nr de tel al magazinului sa-mi fac o idee de pret sa nu ma duc la magazin caine surd la vanatoare! :d Multumesc de raspunsuri m-am linistit cu grosimea geamului si cu tipul de silicon pe care-l voi folosi: Bison comandat de pe internet!
|
 |
|
|