[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gabriel91
Forum Index » Profile for gabriel91 » Messages posted by gabriel91
Vad ca grupul celor care tin astronotusi in acvarii devine din ce in ce mai mare asa ca revin si eu cu cateva poze cu ai mei astronotusi
Gabrelss wrote: Ce se intampla cu lumina albastra? Afecteaza Ciclidele? in diverse clipuri din america, unii acvaristi recomandau lumina mai albastra ca sa le scoata in evidenta culorile cica...

Probabil de aici confuzia cu americani
deja incep sa-si arate coloritul
De curand am schimbat iluminatul, am trecut pe un proiector de 10 w, tocmai pentru acel efect de shimering! zic, ca da bine
Am si eu un pleco si un gibbi...ai mei sunt harnici dihaniile chiar daca le mai dau si castraveti
koala wrote:Arata tare bine!

Multumim maestre!!
paradoxx wrote:
pt a face un blackwater,nu tre neaparat eforturi mari sau schimbarea ph-ului prin metode speciale; multe radacinie(subtiri sau groase) ce elemina tanin si ceva frunze de stejar sau altele luate de pe nevertebrate sau alte siteuri de specialitate,si in cateva zile(3-4),deja se schimba situatia,fara sa afecteze in vreun fel dispozitia pestilor,poate chiar dimpotriva. Nu stiu de ce lumea vrea xu atata ardoare sa elimine taninul prin fierberi infinite. Eu fierberea o folosesc doar pt a elimina bacterii si alte vietuitoare rele,dar de efectul taninului in apa nu ma satur vreodata. sa nu uitam ca prin '80-90,multa lume de aici de pe forum chiar,punea pliculete de ceai negru pt a face apa sa imite blackwaterul.

Mie nu-mi displace taninul chiar m-a incanta, de ce imi e mie teama e de o scadere brusca a ph-ului care sa imi deregleze echilibrul in acvariu...
Daca te referi la ceva black water....as fi tentat si nu prea in acelasi timp...imi place imaginea unui bazin black water dar imi e teama sa ma joc cu ph-ul...pestii se simt bine in apa asta, nu am avut probleme majore de sanatate cu ei...si nu as vrea sa risc
N-am mai postat de multa vreme un update cu acvariul....baboii au crescut, s-au omorat intre ei, au supravietuit si acum sunt din nou fericiti...sunt hraniti cu Sera cichlid sticks plus ceva bunatati din cand in cand...sump-ul merge...toate bune!
Daca tot se strang pasionatii la cafea la Targoviste, as da si eu o cafea, poate ma scapa si pe mine domnul Dan de oropsitul asta...am o pereche formata si asta a ajuns sac de box...are o cicatrice destul de urata...pozele sunt facute inainte sa-si ia bataia
O sa va sun maine, poate reusim ceva ;)
Va salut! Cu mare drag discutam la o cafea! Bazinul mare e inca in lucru, stiti cum e, multa munca, bani putini, asa ca din pacate nu pot sa va ajut cu perechea de JD...
Poate reusim sa punem de-o gradinita la Targoviste nici eu n-am pereche, suntem cam in aceiasi situatie, si eu am unul mare si doi mai micuti, insa la mine sunt cam agitate apele, zilele trecute unul din cei mici si-a luat bataie rau de tot si a ramas fara coada aproape...atasez si niste poze cu batausul si cu victima...
Revin cu o problema ce persista de ceva luni...Oscarul cel mare are punctele astea pe o aripioara de cateva luni, defapt de cand il am, cand l-am bagat in acvariu s-a incaierat cu jaguarul si am crezut ca sunt ceva cicatrici. Punctele astea sunt prezente numai pe aripioara aia si numai pe el, ceilalti nu au nimic vizibil, toti mananca de rup, sunt activi, se ciondanesc ca dracii! Schimburi de apa fac la 3-4 zile cate 30-40%, de mancat mananca creveti, scoici, rame si ceva pelete negre si imputite nu le stiu numele...atasez si o poza
Uite aici la postul cu numarul 15 http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/140.page te invit sa citesti tot topicul, e foarte interesant

Eu o sa incerc pe cat posibil sa tin doar masculi ca sa pot tine mai multi in bazinul cel mare, tot Sorin are un astfel de acvariu cu o comunitate de oscari
Se lasa cu BAN
Daca totusi te hotarasti spre piatra ponce puteti lua legatura si cu Radu Trif, el aduce la 10 lei litrul https://www.facebook.com/radu.trif.7?fref=hovercard
Si eu am astronotusi si la cateva zile isi mai trag cate o ciomageala asa ca sa nu se plictiseasca cand vad treaba asta fac un schimb de 50% si isi revin vazand cu ochii am luat si eu de la Sorin, un om de nota 200
Schimb 5 balast-uri electronice Osram 2x54 cu iluminat LED, am si 10 neoane Osram T5 daca sunteti interesati astept oferte pe PM !

Forum Index » Profile for gabriel91 » Messages posted by gabriel91
Go to: