[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gabriel91
Forum Index » Profile for gabriel91 » Messages posted by gabriel91
cel mai probabil din ce se intrevede in poze ar cam fi nu trebuia sa o separati ci doar sa o puneti intr-o maternitate si sa faceti un schimb de apa mai mare care ar trebui sa o faca sa nasca puisorii! eu asa faceam acum cativa ani si desi nu e mare inginerie sa inmultesti guppy am avut sute
Si inca o intrebare...cam ce volum ar trebui sa aiba acvariul sump pentru a oferii o filtrare buna acvariului meu care va gazduii 2 Astronotusi si un Pleco? multumesc anticipat!
chiar nimeni o parere despre acest desing?
Nu sunt agitat doar dornic de sfaturi
Nimeni nimic?
ciclarea apei se face de la sine...doar puneti filtrul in functiune si atat... cu cantitati mici de hrana, fara pestisori in acvariu, timp de vreo doua saptamani...coloniile de bacterii sunt folosite pentru a grabii procesul de ciclare al acvariului referitor la filtru...nu aveti nevoie de carbune activ, carbunele activ este folosit la filtrarea chimica a acvariului...un filtru cu doua camere de filtrare, burete pentru filtrare mecanica si inca una pentru filtrare biologica in care sa folositi siporax spre exemplu...la fel il gasiti pe nevertebrate.ro!
gasiti nisip in practiker la sac de 30 de kg cu granulatiei 4-8 mm la 7 lei...am intrebat si nenea de acolo a zis ca e ok de folosit ca nu este sub nici o forma calcaros! vorbesc doar din ce mi-a spus domnul de acolo nu l-am incercat personal
Ce parere aveti despre acest model de sump? am vazut pe youtube ceva asemanator dar cu o alta ordine camerelor de filtrare...apa patrunde in camera 1 din acvariu, aici poate avea loc filtrarea mecanica...apoi sus in camera 2 care va fi goala, eventual incazitorul...se va scurge pe o sita in camera 3 unde va avea loc filtrarea biologica...avantaj filtrare wet@dry iar apoi in camera 4 unde va fi pompa de recirculare! ce parere aveti? PS scuzati calitatea schitei ) desi Tattoo Artist ma bate tehnologia rau de tot
Acum am ajuns acasa si am gasit exact acelasi lac la 15 lei! DIY Action again )
ce grosime de geam sa folosesc pentru intaritoare....si daca ma tot apuc de ranforsat....fundul avariul se afla "intre" peretii acvariului....ma gandeam ca o foaie in plus de geam nu ar strica....si merg astazi in magazine gen praktiker si intreb si de lac pentru barca sau ceva foarte rezistent la umezeala! multumesc frumos de sfaturi!
A trecut ceva vreme dar capacul e aproape gata trebuie doar sa pun 2 balamale micute intre cele doua placi ale capacului si sa ii pun un maner....am umplut si acvariul de proba...e ok nu curge pe nicaieri si am pus si cateva buturugi la "inmuiat" asteptam standul acum!
pentru pleco e un chin acolo....ajunge la dimensiuni foarte mari...si incearca sa renunti la lampa si sa treci pe neoane daca vrei plante
as putea folosi acest sistem ca sa duc apa in sump in detrimentul unui sistem overflow? https://www.youtube.com/watch?v=y-NxXxdRFog
Va salut! jurnalul despre acvariul meu este prezent in " Jurnal acvarii plantate"are 220 de litrii brut, 100x45x55 din sticla de 8 mm.....intre timp m-am razgandit si voi merge pe Cichlide iar acvariul meu va gazdui o pereche de Oscaaaari mi-am achizitionat o pompa de recirculare de 1200l/h..Evo 3, acum intrebarea mea este...stiind ca Oscarii nu sunt pesti tocmai curati...ce dimensiune sa folosesc pentru filtrul sump si ce marime de teava sa folosesc pentru sistemul overflow care merge in sump...acum vis a vis de schimbul de apa la picatura...la sfatul domnului Koala voi merge pe un schimb de 50 de litrii de apa zilnic...daca aveti orice sfat sau schita pentru proiectul de schimb de apa la picatura as fi recunoscator...eu stau la tara iar apa este pompata de un hidrofor direct din put...ce sa folosesc pentru picurator...un simplu robinet din care sa reglez debitul e suficient sau am nevoie de alte ghidusii? Multumesc anticipat! [google]
Este ok de folosit o cioata din vita de vie...o parte din vita din curte este uscata si as vrea sa o tai sa o bag in acvariu..este ok? are vreo problema daca este pe alocuri verde? Multumesc anticipat!
Va avea si un capac serios facut....o sa incerc sa ii fac rama cat de fix pot... Credeti ca e suficient?
Toata treaba cu adusul acasa cu tot m-a dus 30 de euro, am platit unor baieti 1 euro pe kg ca sa il aduca acasa, 20 de kg acvariul si pentru ca erau romani...am rotunjit la 30 faza e ca l-am vazut intr-o vineri dimineata si abia luni l-am cumparat ca nu aveam cu ce sa il aduc acasa in Belgia imi venea sa plang cand am plecat vinerea acum tocmai ce m-am apucat de capac am stricat sifonierul vechi al mamei =)) este deja lacuita usa desi cred ca la interior voi mai da un strat doua de lac, ca sa fiu sigur ca rezista!
sticla este de 8 mm cu dimensiunile : 100x45x55
Este ok acel background care imita pietrele facut din polistiren expamdat sau extrudat, sculptat apoi si acoperit cu 3-4 straturi de ciment de consistente diferite? nu dauneaza pestilor? chiar si dupa ce sta in alt recipient in apa o perioada de o saptamana cu schiburi de apa? cat dureaza pana devine ok de pus in acvariu?
nu multumesc, ce am gasit al meu sa fie

Forum Index » Profile for gabriel91 » Messages posted by gabriel91
Go to: