| Message |
|
|
|
Poate va ajuta cineva sa ajungeti la forumul vechi. Acolo e un topic pe care-l cheama "zebra debusolata".
PS. (Pentru administratori...)
Vreau ca sectiunea "boli-tratamente" din forumul vechi sa fie mutata in forma actuala a forumului!
|
 |
|
|
 Iepurasul vad ca a fost darnic... :bravo2:
|
 |
|
|
|
Intoxicatie compusi nocivi azot, adica otravire.
Schimb de apa mai des, cu sifonarea substratului, spalat mediile filtrante cu apa pe care o scoti din acvariu.
|
 |
|
|
|
Schimb de apa 1/3 din volumul acvariului, apa conditionata cu sera aqutan, temperatura crescuta treptat pana la 28 de grade, fishtamin conform prospectului, sare grunjoasa o lingurita pentru 10 litri de apa, aerare crescuta si non-stop, filtrare de asemenea.
|
 |
|
|
cristal wrote:O sa incerc sa fac asa. Mi se pare cam complicat sa ciopartzesc cate 1/10 din pastila. O sa incerc sa o impart in 5 parti egale.
Cata vreme se face tratamentul cu baktopur? Molly au vreo saptamana de cand sunt la tratament iar bettana 3 zile. La molly parca au mai disparut petele, banuiesc ca o sa dureze pana creste coada la loc.
Problema nr. 1
Doza proportionala pentru acvariul de 20 de litri: Poti sa dizolvi o pastila intr-o sticla de 2 litri de apa. Rezulta o solutie din care pui treptat in acvariu prima data cam 800 ml. Pentru schimburile de apa de cate 5 litri, doza proportionala este de 200 ml din solutia de medicament.
Problema nr. 2
Tratamentul cu baktopur direct se face pana la vindecarea completa a pestilor. E dificil de stabilit o perioada exacta, pentru ca pestii sunt afectati diferit, gravitatea bolii este diferita...Trebuie sa-i urmaresti in permanenta.
In alta ordine de idei, cresterea cozii depinde de cat de mult a fost afectata. Daca boala a distrus si o portiune din corpul pestelui, coada nu mai creste, ci doar se cicatrizeaza. Daca baza radiilor nu a fost afectata, pestele are sanse sa aiba o coada noua, dar trebuie rabdare.
Acum este important ca rana sa se cicatrizeze.
|
 |
|
|
|
Aqutan - pentru conditionarea apei -
Baktopurul direct - se foloseste o pastila pentru 50 de litri -
Eu zic sa faci odata la 2 zile schimburi de apa de cate 5 litri, cu adaugarea baktopurului in concentratie proportionala.
|
 |
|
|
|
Sa faci un schimb de apa de vreo 30 de litri in acvariul mare, cu apa declorinata si conditionata cu aqutan. Aspira bine substratul !
In acvariul de carantina ce apa ai pus?
|
 |
|
|
|
Iti recomand sa conditionezi apa cu aqutan de la sera.
|
 |
|
|
|
Care mai e situatia ?
|
 |
|
|
|
Daca faci schimburile de apa putin mai des decat de obicei (la 2-3 zile cate putin), daca adaugi AQUTAN la fiecare schimb de apa, daca mentii temperatura in jur de 27 de grade, daca adaugi o lingurita rasa de sare grunjoasa pentru 10-15 litri de apa, daca filtrarea si aerarea functioneaza fara intreruperi, ai toate sansele ca acvariul sa scape de eventualele probleme pe care le-ai mai putea avea.
PS. Sa ma tii le curent cu femela de betta.
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:
alina_g wrote:Cat timp dupa ce incep sa inoate micutii singuri trebuie sa tin noaptea lumina de veghe?
Dalles wrote:eu recomand lumina de veghe cel putin o luna dupa ce ies puii la "zbor" (...) cat un nasture de camasa.
Si io spun la fel  . Se poata lasa oricit, nu deranjeaza.
Inca nu sunt cat un nasturas de la camasa :-) , deci lumina o s-o mai las aprinsa un timp...
...aaaa...inca un lucru...stiu ca a mai fost intrebarea pe forum, dar nu am urmarit topicul...daca perechea depune din nou, isi mananca puiutii din depunerile anterioare? Intuiesc ca depinde de caracterul perechii respective, nu e o regula sa-si manance puii, dar nu sunt foarte sigura...
|
 |
|
|
Mai degraba de saprolegnia... 
|
 |
|
|
|
Faptul ca are solzii ridicati, ma duce cu gandul la o infectie interna. E o acumulare de ceva lichid acolo. Cred ca rana i-a fost provocata de o lovitura a masculului. E o zona tipica in care betta e atacat.
|
 |
|
|
|
Multumesc mult. Puii au cam 2 saptamani de cand inoata singuri, deja au inceput sa se rotunjeasca si sa manance si fulgi foarte fini. Sunt prima generatie care cresc impreuna cu parintii. M-a surprins modul de comportament al parintilor fata de ei. Maruntesc pana si fulgii de hrana, pe care apoi ii scuipa spre mititei. E o incantare spectacolul pe care il ofera si cred ca e de neegalat.
|
 |
|
|
|
Baktopur direct, aqutan si temperatura de 28 de grade.
|
 |
|
|
|
Ca sa nu mai deschid alt topic, o sa formulez aici o intrebare:
Cat timp dupa ce incep sa inoate micutii singuri trebuie sa tin noaptea lumina de veghe?
Acvariul are 100 de litri, am acolo numai perechea de scalari cu puiutii si 2 ancistrusi.
|
 |
|
|
|
1. Cresterea temperaturii pana la 27 de grade, cate un grad la 2 ore.
3. Cresterea aerarii.
4. O lingurita de sare pentru 10 litri de apa.
5. 12 ore mai tarziu, alta lingurita de sare pentru 10 litri.
6. Alte 12 ore mai tarziu, alta lingurita de sare pentru 10 litri de apa.
7. Dupa o perioada cuprinsa intre 48-60 de ore tratamentul isi va dovedi eficienta.
8. Lasa concentratia asta de sare pentru 3-5 zile.
9. Revino la setarea initiala, prin schimburi de apa zilnice (30-40%).
Tratamentul medicamentos se face cu COSTAPUR daca reteta de mai sus nu da rezultate.
|
 |
|
|
|
Metronidazol dupa reteta Marelui Alb si baktopur direct in doza indicata in prospect -concomitent.
|
 |
|
|
|
Pune o lingurita de sare in acvariu pentru 10 litri de apa.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|