[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Oana
Forum Index » Profile for Oana » Messages posted by Oana
Cu scuzele de rigoare pt off topic, dar cu ce e cu mult mai buna priza digitala decat cea mecanica? Principiul nu e acelasi doar ca la una apesi niste butoane si la cealalta invarti rotita mecanic....mie cea digitala mi s-a blocat de 2 ori si m-am trezit ca mi-a mers lumina o zi intreaga....
in primul rand nu cred ca cineva de aici iti va recomanda sa tii carasii in ce acvariu ai tu, se vor face extrem de mari si nu faci decat sa ii chinui...la maxim! In al doilea rand, ceilalti pesti au nevoie de alte conditii de temperatura a apei deci apa foarte rece va fi ok pt carasi dar ii va termina pe ceilalti si invers. Asa ca plantele compatibile cu carasii sunt ultima ta problema. Totusi, ai putea sa le dai ceva salata si castravete exista varianta sa ii satisfaca mai mult decat plantele.
o sa treaca de la sine dupa ce se cicleaza acvariul, dar trebuie sa ai putina rabdare si sa faci schimburi de apa permanente, cam la 3 zile.
eu am fundal dintr-un carton mai tare, de aceea se vede perfect neted....dar fa asa cum ti-a spus vlad ca e ok.
stoc lichidat demult....am luat sera pt alevini, e un praf....sper sa fie ok, pestii vad ca alearga firicelele de "praf", presupun ca il mananca.
mi-am luat 6 boraras brigittae....niste pesti absolut mortali, ma bucur enorm ca i-am luat...sper ca nu imi decimeze total puietul de RCS, mizez pe faptul ca au unde sa se ascunda si pe faptul ca am foarte multe femele si sunt gravide non stop....

problema si intrebarea mea este urmatoarea: cu ce sa hranesc pestii? ca sunt atat de mici incat nu pot inghiti mancarea pe care am luat pt ceilalti, adica 2 soiuri de JBL cu click pt pesti mici intre 3-10 cm parca scrie pe cutie. Mancarea pt pui e buna? adica in afara de faptul ca e mica, are si alt continut fata de cea de adulti? Din fericire am vazut ca mancarea neconsumata dispare in maxim 1 ora si vinovati sunt crevetii, deci nu-mi fac griji ca se va descompune....
vai doamneeee, poza asta zau ca zici ca e de revista si mi-as dori-o ca si desktop
pietrisul e din pacate colorat artificial dar asta am gasit, si l-am luat din hornbach. Pe fundal am un fel de carton plastifiat, nus exact ce este sau cum se numeste luat de la arte plastice de pe lipscani, pe care il luasem sa il fac passepartout pt o rama foto
vai ca e de frumos discusul ala
daca e luata din petshop in gen e tratata, dar asta nu inseamna ca nu elimina in continuare tanin, dar se rezolva ori prin fierbere daca nu ai atasat nici o planta de ea, ori prin fierbere prelungita, eu am fiert in oala sub presiune.
pai spala filtrul in apa pe care o scoti din acvariu cand faci schimburile de apa. Si fa in continuare schimburi cam la 2 zile cate putin, ai sa vezi ca se rezolva. Daca faci curatenie generala risti sa strici toata ciclarea. Ai rabdare, am aflat si eu pe pielea mea ca rabdarea e unul dintre ingredientele de baza in acvaristica.
generalizezi , fiecare situatie e diferita....eu am niste melci extrem de mici si era aproape imposibil sa ii scot pe toti avand in vedere ca se inmulteau extrem de repede si de mult dar cresteau greu in dimensiune ....la mine vad ca un singur asasin isi face treaba perfect, de doua saptamani de cand il am vad ca s-a stopat inmultirea si vad in ce in ce mai putini melci pe plante si geamuri.
mi se face si mie condens in capac si chiar mucegai. Am rezolvat probema ridicand capacelele de pe fantele capacului, la tine cred ca sunt pe balamale...
alessara wrote:Am scos si piatra din acvariu mai devreme. Vreo idee ce as putea sa fac cu o asemenea piatra de 3 kg?

s-o inlocuiesti cu o buturuga frumoasa...piatra poti sa o bagi la donatii sau vanzare sau sa o pastrezi in eventualitatea in care vei trece la africani

in ceea ce priveste filtrul, eu am un fel de teava care se pune la gaura pe unde iese apa din filtru la care am dat niste gauri in asa fel incat debitul sa se imprastie. Teava e orientata cu gaurile spre suprafata apei ca sa faca ceva valuri, ai sa vezi ca altfel se va crea un biofilm la suprafata .
nope nu sunt nici de departe ganganiile discutate acolo....la mine nu se prea misca, decat f f incet si stau lipite de geamuri, posibil si de plante sau buturuga dar fiind transparente probabil ca nu le vad. Eu m-am gandit la melci....

dar pe mine ma intereseaza mai mult gogoloaiele alea albe, chiar nu a vazut nimeni niciodata asa ceva? Daca tot nu imi raspunde nimeni atunci o sa le sterg cu un burete sa vad daca tot se vor mai face....
nu cred, e o diferenta intre mazga albicioasa pe care am avut-o si eu la inceput si asta...e o diferenta de textura si de felul in care arata si se extinde. Sigur este altceva, crevetii nu se ating de ea....si mai e o chestie care nu stiu ce este, am pus poze, poate totusi cineva care stie ma lamureste.
nu stie nimeni nimic? chestia aia albicioasa s-a unit ......
Si eu as fi interesata de ele pentru nano-ul meu si ce nu se potriveste pt acvariul mare.
si sa revenim cu o noua problema, de fapt doua.
1. pe geamuri s-au format niste bule albicioase care zau daca stiu ce sunt. Arata asa:
image

si vedere din lateral
image

2. tot pe geamuri misuna niste vietati care sper sa nu fie melci....
image

image

nu stiu de ce pozele sunt intoarse....scuze...nu le mai modific, eu zic ca se vede oricum.

Si o intrebare: puii de creveti sunt la inceputul inceputului niste puncte mici si albe care se misca super repede? pt ca am in acvariu asa ceva si am presupus ca asta sunt.....
Acvariul tau are 25 de L (ajungi la cifra asta inmultind laturile 40X25X25), probabil scazand tot ce ai bagat in acvariu, adica substratul, ai ramas cu doar 20L. Scoicile nu se tin in acvariile cu apa dulce decat pentru pestii care au nevoie de apa dura, ceea ce la tine nu e cazul, deci scoate-le imediat. Apa sub nici o forma nu se schimba total, daca miroase e ceva in neregula dar nu rezolvi problema schimband apa in totaliltate. Oricum la volumul tau, acei 1/3 din volum se schimba la maxim5 zile nu la 9 si se trage cu un furtun mizeria si resturile de mancare. Oricum acvariul e f mic pt pestii aceia, pleco se va face absolut imens deci pune-l la vanzare imediat.

Nu ai zis nimic despre filtru, ce model este, daca merge non stop.....oricum sigur acvariul nu este ciclat si oricum este mult prea mic, e normal ca pestii sa se bata pentru teritoriu.

Forum Index » Profile for Oana » Messages posted by Oana
Go to: