| Message |
|
|
Intr-un Eheim Professionel Termo (2322, 2324, 2126, 2327, etc) si or mai fi si de la alte firme.
|
 |
|
|
@eugen.popp
Poti face si altfel: stabileste alt program de iluminare. Eu de exemplu am program de iluminare de la 10 la 15 iar apoi de la 17 la 22. Am si moonlight, constituit dintr-un led albastru, in serie cu o rezistenta si alimentat de un incarcator de telefon, care functioneaza pe toata durata noptii.
@+Sanitarul+
Leduri albastre sigur gasesti pe la magazine cu componente electronice. Eu le-am procurat in schimb de la brichetele alea cu led.  , ca tot le aveam prin casa.
|
 |
|
|
Si eu sunt curios de factura...
In alta ordine de idei, nici nu sunt asa multe fire si ai avut grija sa le aranjezi bine. Uite aici ce inseamna fire.  Ca sa nu mai spun ca inca nu am pH-controller. Ce se vede acolo este doar instalatia de lumini cu prizele programabile, filtrul, UV-ul, alimentatorul ventilatoarelor si al moonlightului. 
|
 |
|
|
MihaiA09 wrote:Andrei un sfat bun. Nici eu nu stiam asta. O sa-l pun si eu asa
Mai Mihai... geme forumul de informatia asta si tu nu ai citit pana acum? Ei vezi ca daca vine cineva si iti spune sa cauti singur te superi.... Daca ai rabdare sa citesti cam 70 % din forum iti garantez ca o sa iti raspunzi singur la majoritatea intrebarilor pe care le ai momentan.
Te rog sa nu mi-o iei in nume de rau.
PS: Scuzati offtopicul.
|
 |
|
|
|
Exact tipul ala de butelie il am si eu. La fel si reductia... ma rog... la mine e mai degraba o prelungire de vreo 10 cm ca sa pot infileta reductorul. Intre reductie si butelie am pus garnitura de clingherit, iar intre reductie si reductor am pus o garnitura din ceva plastic, care a venit cu reductorul. Stranse corespunzator (totusi nu abuza de forta, ca sa nu ai surprize) nu ar trebui sa scape gaz. Eu am testat pe urma cu apa cu sapun sa vad daca are scapari de gaz.
|
 |
|
|
Salut. Referitor la garnitura intre reductor si butelie eu folosesc din aia de "clingherit" parca asa se scrie... O gasesti pe la toate magazinele de instalatii sanitare, centrale termice, boilere, etc. Eventual ia reductorul cu tine daca nu esti sigur de dimensiuni.
In numaratorul de bule eu am pus apa distilata. Parca se folosea si ceva amestec cu alcool, dar nu am incercat.
Referitor la valva antiretur, nu strica daca mai pui una pe traseu. Eu am instalat 2: una ciar inainte de numaratorul de bule, iar una inainte de reactorul de CO2.
Spor la treaba. 
|
 |
|
|
tropikana wrote: Iar cat despre temperatura tubului, am o vaga impresie ca la capete e mai fierbinte decat la mijloc.
Atat de fierbinte incat nu poti sa tii mana pe el mai mult de 2 secunde.  Spre mijloc e mai mica temperatura.
|
 |
|
|
|
O idee pe care am aplicat-o eu cu cativa ani buni in urma, cand foloseam pompa de aer si filtrul bolborositor: suspend-o undeva sa stea in aer (agatata cu o ata sau ceva) si sa nu se atinga de nimic (mobilier sau mai stiu eu ce) Se diminueaza mult din zgomot deoarece nu mai au unde se transmite vibratiile, dar nici asa zgomotul nu dispare de tot.
|
 |
|
|
|
Nu ai garantie pe el?
|
 |
|
|
Val wrote:Vezi ca nu curge imediat dupa montare. Curge cam la juma de ora - o ora, depinde cat ii ia spatiului aluia gol din capac sa se umple cu apa. Abia dupa aia incepe sa dea pe afara. Adica, de obicei incepe sa curga dupa ce te-ai invartit in jurul lui, l-ai sters de picaturi, ai studiat fiecare imbinare sa vezi daca nu curge etc. Intervalul de timp in care spatiul ala se umple cu apa si incepe sa dea pe afara este exact ala dupa care te hotarasti sa il bagi la loc in dulap, fericit ca nu curge.
Sa ma fi vazut cum am dat buzna peste acvariu dupa ce am citit....  Desfacusem filtrul acum cateva zile si sincer nu am deschis de atunci dulapul cu hardware-ul sa vad ce se mai intampla pe acolo.... Deja imi vedeam prizele programabile imbibate in apa...  Da' am scapat... de data asta...
Scuze de offtopic mvtb25.
|
 |
|
|
Eu am o canistra Tetra Ex 700 de un an si inca functioneaza perfect.... Oi fi prins vre-un lot fara probleme,sau cine stie... Oricum mi se face inima cat un purice dupa ce o desfac de frica sa nu curga dupa montare....  Pana acu' am avut noroc...  Oricum, daca ar fi sa mai iau o canistra (si sper ca va fi, ca am in plan si niste ciclide  ) as merge pe Eheim... mai scumpe, dar vad ca sunt laudate de toata lumea.
|
 |
|
|
"Aparat de oxigen" ?  Ma rog.... Pai ai cam avea nevoie de asa ceva:
1. Filtru intern sau extern (extern e mai bun)
2. Incalzitor cu termostat (desi cred ca nu se mai fabrica fara) si termometru
3. Tuburi de neon sau becuri economice (astea in functie de ce plate vrei - daca vrei) + o priza programabila ca sa stabilesti un orar bine definit al iluminatului.
4. Daca vrei plante atunci ai nevoie de o instalatie de CO2: butelie, reductor, electrovalva, numarator de bule, reactor si eventual (indicat) pH-controller. Varianta mai ieftina: bomba cu drojdie, numarator de bule, reactor, test permanent pH.
Cam asta e sumarul. Preturile... pai preturile sunt in functie de ce acvariu vei vrea tu sa-ti faci si ce vei vrea sa faci cu el.
|
 |
|
|
Eu folosesc doar hrana de la Hikari (nu fac reclama, un Faraon  mi-a recomandat-o a fi de o calitate superioara). Am combinat doua feluri de granule, pentru rasbore si neoni, iar pentru cory tablete. Pestii au culori frumoase, sunt sanatosi si le halesc ca niste apucati. Mai mult, neonii (al naibii din fire, cum sunt ei) dupa ce termina ce e la suprafata apei se duc si ciupesc si din tabletele pentru cory.
Nu mai stiu exact cum se numea tipul de mancare pe care l-am cumparat deoarece am aruncat ambalajul, dar daca intri pe siteul lor o sa gasesti ce e recomandat pentru speciile tale de pesti. Spor ! 
|
 |
|
|
Asta tine un pic de gusturile fiecaruia, dar nu ar arata mai bine mai multi indivizi din 2-3 specii, decat 10 specii cu cate 2 indivizi din fiecare? Parca e si mai natural... Dar repet... asta tine de gusturile fiecaruia. Era doar o sugestie. 
|
 |
|
|
Jolie wrote:...dar ce se intampla daca o mananca melcii ?
Au conditii foarte bune de viata si se inmultesc in draci.... Nu ca altfel n-ar face-o, dar daca le mai dai si mancarea pe tava...
|
 |
|
|
Ia vezi ce gasesti pe aici.
Mai cauta si tu pe 'gogu'.
|
 |
|
|
d3m0 wrote:Are cineva idee de o solutie alternativa de lumina de 15w pana imi voi lua niste neoane?
Bec economic de la Osram sau Philips. Ar trebui sa gasesti cu temperatura de culoare si IRC cat de cat ok (830, 840).
|
 |
|
|
Chiar arata bine noua fatza a forumului. Plin stil si eleganta.
PS: nici la mine numerg emoticoanele si vroiam sa vad daca functioneaza editul... 
|
 |
|
|
E tocmai asta ziceam si eu in legatura cu vibratiile (nu cu auzul): de simtit le simt, dar nu stiu in ce masura ii deranjaza. Repet, cu zgomotul de la reactor nu sunt prea obisnuiti nici acuma. Cu alte zgomote, cine stie, probabil ca se obisnuiesc.
PS: "Chemical Brothers - Salmon dance" de cand ma tot chinuiam sa imi aduc aminte numele piesei sa mai vad o data videoclipul ala.  "Who's hungry?" 
|
 |
|
|
Din cate stiam eu sunetul se propaga prin aer si si prin apa. Faptul ca boxa nu e in contact fizic cu acvariul nu inseamna ca vibratiile produse de ea sunt zero in acvariu, mai ales ca e si un difuzor de bas din cate am inteles.
De simtit iti spun sigur ca pestii simt vibratiile produse de difuzor. In ce masura ii deranjaza sau ii streseaza, nu stiu.
gagarici wrote:animalele au in general o toleranta mare la zgomot, e ca atunci cand iesi dintr-un bar, deodata pare ca e mai liniste pentru ca te obisnuisesi cu zarva din acvariu.
Vroiai sa zici " te obisnuiesti cu zarva din bar"?  Totusi, tine cont ca animalele nu prea umbla prin baruri si cluburi si ceea ce numim noi muzica, lor li se pare o galagie ca oricare alta care poate provoca stres.
Ca un exemplu, aici cei care au reactoare de co2 JBL stiu, in momentul in care gazul ce se aduna in partea de sus a reactorului scapa din acesta (1-2 bulbuci mai mari) si se produce acel zgomot caracteristic "balbadac" pestii (in special rasborele la mine, neonii mai putin) tresar de frica mai ales noaptea, cand e lumina stinsa. Si e totusi un zgomot care se produce la intervale mai mari sau mai mici de mai bine de jumatate de an si se pare ca nici acuma, mai ales rasborele, nu s-au obisnuit cu el.
|
 |
|
|