[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: m_3
Forum Index » Profile for m_3 » Messages posted by m_3
Nu am mai postat de mult pe aici, asa ca m-am gandit in seara asta sa pun o poza de ansamblu asa, facuta instant... Covorul de Glosso este proaspat tuns, mai ales pe mijloc. L-am cam neglijat un pic si a crescut prea inalt, iar frunzele de la baza au inceput sa ingalbeneasca din cauza lipsei de lumina. Acuma i-am tras o tunsoare zdravana, in speranta ca o sa remediez problema. Apropo... cam ce inaltime ar trebui sa aiba in mod normal?

Astea fiind zise, atasez poza mai jos. Astept bineinteles critici si sugestii.

image

PS: iar am umblat la setarile camerei foto si se pare ca de data asta mai mult l-am dereglat...

PPS: alber multumesc de Blyxa, care si-a revenit greu dupa transport, dar acum creste incet si sigur....
Aproximativ un an de zile am avut moonlight-ul de culoare albastra. De cateva luni in coace am inlocuit ledul albastru cu unul de culoare alba. Este doar un led, si nu arde la intensitate maxima. Mie mi se pare ca ii da un efect mai mare de naturalete cu moonlight cu lumina alba si arata mult mai bine. Dar repet, este doar parerea mea...

In alta ordine de idei, acvariul arata super bine, cu moonlight sau fara, e demential.

Bine ai venit dane. Imi place ca incepi cu amandoua o data: ciclide si plantat. O sa ai ceva de munca, dar in final te asigur ca efortul o sa merite din plin. Spor la treaba sa ai.

PS: plantatul nu poate fi un pic mai mare? Ar fi mai usor de stabilizat.
trippin wrote:....in ultimul timp parca nu mai cresc asa bine si nici nu mai au culoarea aia verde pe care o aveau inainte.

O posibila cauza ar putea fi fertilizarea insuficienta (daca fertilizezi aceeasi cantitate ca la inceput). Pe parcurs plantele si-au marit masa, iar daca la inceput fertilizarea era suficienta, acuma, fiind mai mari/multe nu le mai ajunge si dau semne de carente. La fel de bine ar putea fi si co2 insuficient, daca zici ca instalatia pe care o ai este mai slabuta.

Din cate am citit, observ ca nu fertilizezi cu linia completa. Daca ai inceput cu JBL, foloseste linia completa de fertilizare, de la acelasi producator pentru ca asa e conceputa sa dea cel mai bun randament: substrat aquabasis + eventual manado peste (eu am ramas placut impresionat de el), ferropol si eventual ferropol 24. Nu uita de fertilizare macro - K, NO3, PO4. Eu am ales ca metoda EI-ul, pentru ca mi se pare cea mai comoda si simpla. Ca produse exista o gama variata, de la cele home-made, pana la produse din comert, gen gama Easy Life.

Sa nu neglijezi nici ceilalti doi factori: lumina (atat cantitativ cat si calitativ) si co2-ul, pentru ca daca oricare din ei este neglijat, apar carente in dezvoltarea plantelor si mai apoi alge.
vladt wrote:va mai intreb ceva tot pe topicul acesta( chiar daca nu are de a face cu el), nu de alta dar sa nu mai fac altele asa des.
o sa mi mai cumpar un acvariu de 60l cat timp trebuie lasata apa la ciclat?

Da klick aici si o sa vezi
In primul rand umple-l cu apa pana cand marginea de jos a capacului va fi cu 0,5-1 cm sub linia apei. Organizeaza un pic aparatura din el astfel incat sa aiba un impact vizual cat mai mic. Eventual incearca sa le maschezi pe cat posibil cu plante mai inalte. Capacul putea fi si el un pic mai subtire. Pare disproportionat fata de marimea acvariului. Nu in ultimul rand mie mi se pare (sau o fi din cauza pozei ?) ca acvariul este un pic neingrijit. Vad sticla cam murdara, apa un pic cetzoasa. Si parca in spate ar sta mai bine un background negru. Sau exista si nu se vede foarte clar in poza?

Scuza-mi sinceritatea, dar poate o sa iti fie de ajutor.
Just4M3 wrote:Ca si mancare, pe langa fulgii "clasici", mai alternez in ultima vreme ( cred ca le-am dat doar de vreo 3 ori in doua saptamani, pentru ca am vazut ca nu se prea "obosesc" sa vina la masa cand le dau ) cu niste daphnia uscate..... sa fie oare acei purici cauza aparitiei viermilor? Sa-i scot total din alimentatie?

Daca e vorba de clasicii "purici de balta" uscati, scoate-i din alimentatie pentru ca nu au aproape nici o valoare nutritiva. Nu cred ca ei ar fi cauza problemelor tale, dar oricum nu isi prea au rostul. Mai bine treci pe o alimentatie mai de calitate gen Hikari sau altceva...
Porcu wrote:Un rezultat posibil e o zugraveala .......

Sau un preimfarct in toiul noptii... ........

Multumesc tuturor pentru aprecieri si sfaturi. Sper ca in aceasta dupamasa sa ajunga blyxa si sa vedem cat de repede se va adapta la mine in acvariu. Dupa aia mai incerc cateva poze...
Radu.U wrote:tufa de didiplis merge mascata cu o blixya

E pe drum... e pe drum....
Problema se pune ce rezistenta are la fortele care apar in lipituri la umplerea unui acvariu cu apa? Pt. ca daca e gol, acvariul sta lipit cu orice fel de silicon sau adeziv (logic ). Problema apare cand e plin cu apa si se exercita niste forte considerabile asupra lipiturii.
Inca o poza:
image

Mai ramane sa vina si Blyxa si dupaia sa vedem ce mai iese...
Porcu wrote:Vreau poza ca dovada

image

Sper ca Maritul Faraon este multumit acum ...Teneluus sau Sagitaria - whatever- e OUT!

Am incercat sa directionez Glosso spre terenul proaspat creat. Mentenanta serioasa e programata pe maine. Dupa aia mai incerc niste poze.

PS: cine are niste Blyxa de vandut si chef s-o trimita pana in Zalau City?
Porcu wrote:Lasa scuzele si explicatiile ca nu ne intereseaza .
Puteai sa scoti tufa de Rotala inainte de a face poza, sa-i rupi citiva cm de la baza si s-o plantezi inapoi astfel incit sa i se vada doar virfu'.

Asta asa e...

Porcu wrote:Nu-i suficienta intentia, vreau sa-l scoti. Acuma.

Momentan sunt la servici... Dar dupamasa promit ca e OUT!

Porcu wrote:Incearca Blyxa, mie mi se pare ca merge . Daca nu-ti place poti s-o schimbi.

Planta chiar imi place. Mai ramane sa fac rost de cateva tufe si sa vad daca o sa-i placa in parohia mea...

Bun. Sa le luam pe rand:

Rotala rotundifolia cat si Egeria densa cresc intr-un ritm mai alert decat celelalte si cand am facut poza acvariul nu era chiar proaspat tuns... Sunt plante poate nu foarte spectaculoase, dar am decis sa pastrez cateva fire, asa, de backup... impotriva algelor.

Echinodorusu ala care prea bine poate fi Sagitaria (ca sa vedeti inca ce bine ma pricep la denumiri) am observat si eu ca nu da bine si am intentia sa il scot. Am vrut sa vad cum evolueaza covorul de Glosso si in final o sa il las sa se intinda pe toata partea din fata. O sa las totusi putin loc pt inca un Eriocaulon cinereum sau doi .

In partea dreapta, intre Didiplis si covorul de Glosso, am o dilema... nu stiu ce ar merge. Cert e ca trebuie ceva, dar nu stiu ce... Blyxa japonica poate?

Imi iau inima-n dinti si postez aici, la sectiunea "Aquascaping" prima mea poza. Am mai reamenajat un pic, am mai incercat cateva setari la camera foto, si a iesit asta:

image

Pentru cine nu mai tine minte de la sectiunea "Coltul incepatorului", acvariul are dimensiunile 100 x 50 x 50, fertilizare completa JBL si aditie de macro Easy Life prin metoda EI, co2 presurizat, cu electrovalva, fara ph-controller (momentan), lumina 0,75 w/l, combinatie de Osram Fluora cu Philips TLD 830.

Flora: Echinodorus tenellus, Glossostigma elatinoides, Eriocaulon cinereum (a ajuns si la mine ), Hydrocotyle verticellata, Micranthemum umbrosum, Heteranthera zosterifolia, Rotala rotundifolia, Ludwigia repens rubin', Egeria densa, Pogostemon stellatus, Didiplis diandra.
Fauna: 10 rasbore, 12 neoni, 3 sae, 2 cory si ceva melci de ocazie.

Astept critici si sugestii, mai ales pentru prim-plan ca acolo mi se pare mie ca scartzie ceva...

PS: ceea ce vedeti pe suprafata apei nu este praf ci bule de oxigen de la plante. Interesant cum plutesc si nu se sparg... O fi o tenta slaba de biofilm...?
Foarte adevarat ce zice Rebella. Daca le e foame, nu apuca mancarea sa fuga. Eventual administreaz-o in bazin intr-un colt undeva unde curentii de apa sunt mai redusi. Mai poti sa imparti doza de hrana in doua. Dai prima parte, dupa ce o termina o dai si pe a doua. Asa esti convins ca mananca tot si nu se imprastie mancarea aiurea. Oprirea filtrului 2, 3, 5 minute nu afecteaza bacteriile, dar exista riscul sa il uiti oprit, si atunci incep problemele. Durata de viata garantat nu se reduce la o oprire doua pe zi. Poate la 100 - 200
Lola wrote:Ne-am hotarat sa tinem carasii si atat!

E clar ca nu ai citit linkurile de mai sus. Cel putin ala cu numarul pestilor raportat la volumul de apa... Vii si ceri sfaturi, dar de facut faci tot cum vrei tu. Atunci la ce mai ceri pareri, daca oricum nu le urmezi? Treaba ta. In fond si la urma urmei sunt banii tai, pestii tai, acvariul tau. Ar fi frumos totusi sa vezi si tu un peste murind de batranete...
Aquabasis + Manado deasupra folosesc eu si sunt multumit de evolutia acvariului. Daca as avea eu cunostinte pe cat poate sa faca substratul ar fi si mai bine... Normal ca Dennerle sau ADA sau Dupla sau etc. sunt mai recomandate, desi eu nu le-am testat (inca), dar si la pret sunt mai mari. Ca raport pret - calitate sunt multumit de JBL. Acuma bineinteles ca depinde de ce vrei de la acvariu, ce pretentii ai si bineinteles cat ai in pusculita.

Uite un link cu un acvariu cu substrat JBL. Deci daca ai cap... se poate.
Tocmai asta e problema pentru ca s-ar putea ca cei afectati sa nu isi mai revina deoarece factorul de stres si implicit de imbolnavire este inca prezent... Cam cruda situatie... dar macar ai vazut unde se ajunge daca anumite reguli nu sunt cat de cat respectate... Totusi daca carsaii si pangasiusii sunt ok, doneaza-i cat mai repede... Sau toti pestii dau semne de imbolnavire?

Forum Index » Profile for m_3 » Messages posted by m_3
Go to: