| Message |
|
|
pomacea chestiuni generale.
|
 |
|
|
|
btw, majoritatea notitelor mele sunt de pe : discusnews.com
|
 |
|
|
|
punga ca punga.. dar ai voie sa deplasezi animale fara o adeverinta ceva ?
|
 |
|
|
inca ma gandesc la acvariul respectiv.. solutia de compromis, care o gandisem la momentul respectiv (urasc plantele in ghiveci) era o banda de sticla in spatele acvariului (substrat intre banda si perete), care sa aiba rolul de ghiveci. (----- = peretii acvariului), si sa fie 1-2 cordiofolius pe acolo. frunzele late pot sa fiu si loc pentru depunere.
vedere sus
--------------------- _spatiu de plantat.
|
|
|
si eu cochetez de ceva timp cu idee de a avea niste discusi.
din notitele mele (pentru incepatori): (anti bine plantat)
1. un acvariu plantat trebuie gandit bine inainte. multe plante mor la temperatura naturala a discusilor.
2. discusii trebuie hraniti bine. asa ca o sa ramana detula mancare care trebuie scoasa pentru a nu altera apa. ceea e e complicat intr-un acvariu bine plantat.
3. bine plantat putin spatiu de inotat. mai ales daca sunt mari.
de ce nu scalari.
sa zicem ca lasam la o parte viermi ce se pot preveni, sunt ciclide. adica mananca repede si violent, ceea ce inseamna ca discusii fiind mai sfiosi o sa vina mai tarziu la hrana, ceeea ce implica iara o alimentatie mai bogata, si problematica intr-un acvariu bogat plantat. sunt teritoriali, ceea ce iara nu e bine. discusii nefiind mari luptatori.
cam atata am eu in cap in momentul asta.
si sa nu uitam ca totusi scalarii au o temperatura de trait normala pe la 25 de grade, daca nu ma insel, pe cand discusii ....
|
 |
|
|
|
vrei sa ti scalari cu betta si discusi ? nu numai parazitii sunt problematici, mai inteervine si factorul de stres. care banuisc ca ar fi destul de mare.
|
 |
|
|
|
:o nu am cuvinte ....
|
 |
|
|
Allen_g30 wrote:
BLeeD wrote:Am o camera Olympus C-130 Zoom cu care fac niste poze superbe, ... Macar spuneti-mi care credeti ca este modul cel mai bun pentru a poza acvariul, din optiunile :
setezi aparatul pe landscape + portrait, WB (white balance) pe nor, aparatul sa fie stabil (eventual pe trepied).
dumnezeule ... te iubesc  )
dupa 3 ani de zile am reusit si eu sa obtin si eu o poza de calitate buna la acvariu  si din prima. (calitate buna din perspectiva unui olympus c120, vechi cam de 3 ani.)
aici
ce inseamna sa ma uit si eu prin meniuri dupa portret si nor. mersi mult inca o data. damn.. si cand ma gandesc cate poze faceam sa imi iasa una acceptabila.
|
 |
|
|
|
hehe... a fo o inspiratie de moment.
maculul alb a inceput sa sape o gropita.. e asa de simpatic si dulce, da din coada si scuipa nisip... femela sta si il vegheza ....
din pacate sunt o tara deranjati de oscarii curiosi care vin sa arunce cate o privire interogativa la sapaturi, de la inaltime, si greutatea lor de mai mult de juma de kil. asa ca nigro pleaca saracutii nu au tupeu sa ii avertizeze ca atenteaza la intimitatea lor, ocolesc piatra si pandesc pana oscarii se duc si ei.. si o iau de la capat. sunt curios daca o sa reuseasca sa finalizeze ceva.
|
 |
|
|
nope.. nu a fost acceptat deloc, de nici o culoare.
dupa o vanatoare seara, repetata a doua zi, vanatoare condusa cu arta de cei 2 pe care ii consider "gay", am zis ca a incasat destule, si l-am dus inapoi..
asta e, eu inca sper ca is pereche ai mei. se inteleg prea bine.
si sper ca nu o sa te superi koala ... dar cititnd ce s-a mai scris pe aici, si gasind la un magazin pe care nu il stiam, o pereche de nigro ... ei bine.. sunt mandrul posesor al unei perechi de nigro. (mascul albino, femela clasica) .. sper sa fie pereche... la ce noroc am eu, poate is iara 2 masculi.
intai am reamenajat acvariu punand 3 roci noi, ca sa le dau de lucru cu explorarile la oscari, apoi am bagat cei 2 nigro.
deocamdata se inteleg bine, doar niste zburliri ocazionale.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
gasit si pus.
comform documentatie, numarul de picaturi azi, maine pauza, si paoimane iara.
banuiesc ca nu tre sa fac schimburi de apa, dar cat timp ? ar fi intrebarea.
si in cat timp ar da semne de ameliorare ? daca nu da.. reiau tratamentul ?
|
 |
|
|
probabil au paraziti intestinali. vezi ca a scris leo niste articole excelente pe tema.
koala a scris ceva de genul pentru paraziti daca nu ma insel.
... tratamentul cu Metronidazol dureaza minim o saptamana, dar e mai sanatos sa-l repeti de 2 ori ... dozele se pun alternativ, ca in bancu' ala cu sarpele zburator care o zi zboara, o zi nu zboara ... acu' ce sa zic, eu pun o pastila de 250 mg la 40 litri apa ... doza mai mare nu strica, dar nici nu are efect ... deci la un bazin de 80 litri ar veni 2 pastile [ exemplu ] ... presupunem ca incepem tratamentul in ziua de luni : LUNI : 2 pastile ... MARTI : ... nu se pune medicament ... MIERCURI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ... JOI : ... nu se pune medicament ... VINERI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ... SAMBATA : ... nu se pune medicament ... DUMINICA : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ... LUNI : pauza MARTI : ... schimb de apa cat se poate de serios [ cat de multa apa ai posibilitatea sa schimbi, chiar 100 % ] ... curatat bine de tot substratul [ e preferabil sa fie bine spalat ] ...
|
 |
|
|
|
singura boala care cred ca o sa o iei de la pesti o sa fie de la umiditatea emanata de acvariu. altceva nu cred.
nu ii obisnui sa sara.. si ai mei cand erau mici mai sareau, dar i-am dezobisnuit. (si asa imi umplu peretele de apa cand ataca ramele, fara sa sara.)
acuma daca tin ceva in mana sa le dau de mancare vin chiar gingas si atenti sa nu ma muste. in schimb ii musca pe altii care se ratacesc increzatori cu mainile in acvariu.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
scuze..
... de peste 25 cm.
|
 |
|
|
|
cand am fo in bucuresti am trecut si pe la magazinul de pe grivitei 206 (chiar langa gaura de metro.).
au niste oscari si pe acolo, clasici si albino din cate am vazut, intre 7-10 cm, de sex incert + o pereche de clasici de peste 2.
|
 |
|
|
... am mai luat 1 oscar de la araldq, pe care l-am vazut sa fie cel mai femela din cati erau pe acolo... inca nu s-a incadrat in decor  cei doi ai mei tot impreuna se plimba deocamdata.
e timid(a), si sta ascuns(a), cred si din caza ca, la ridicarea din galeata de transport, s-a rupt plasa la mincioc, a cazut pe jos, de la inaltime mica, si a stat surprinzator de cuminte, s-a lasat luat(a) in mana si pus(a) in acvariu... la sergiu i-a umplut peretii de apa la scoaterea din acvariu.
am reusit sa pun niste poze si aici pe site.
|
 |
|
|
din cate stiu si eu tot hith pare
http://www.worldcichlids.com/diseases/Adamhith.html
din nou postez linkul asta, care explica destul de multe.
|
 |
|
|
ca o idee ... poti sa dai niste dimensiuni cat de cat aproximative a psi-ului ? 
|
 |
|
|