Message |
|
|
 |
|
Mersi de incurajari.Am schimbat 30% apa si cred ca s-a rezolvat.
|
 |
|
Am pus aseara tarziu ciclidele in acvariu si totul a decurs normal.Pestii s-au acomodat excelent,erau tot timpul in fata dar dimineata am facut niste teste si am observat ca duritatea respectiv ph-ul erau putin mici(4-5 gh si 7,2ph).Se comportau normal inca...pana cand am pus 2 lingurite de JBL aquadur si instantaneu pestii s-au ascuns dupa pietre si nu ies de acolo aproape deloc.(doar la mancare si daca sting lumina).Am facut inca un test dupa JBL aquadur si a crescut ph-ul la 8.Oare nu au facut un soc de ph?Sau doar s-au speriat?
|
 |
|
Ai PM
|
 |
|
Te inteleg dar am vazut pe site ca nu prea le place gustul la ferigi.
|
 |
|
Nu stiti daca ciclidele malawi manca moss-ul?Multumesc
|
 |
|
Te referi la Melanoides tuberculata?
|
 |
|
ai uitat sa scrii ce melci vinzi 
|
 |
|
Stiu ca nu trebe sa umblu la filtre,am si eu ceva vechime in acvaristica. Si in legatura cu storsul buretilor,i-am stors deja din acvariul vechi si ciclat direct in canistra externa.
|
 |
|
Ok,ramane sa pun toti pestii deodata peste 1 luna dar mancare pun zilnic putin si schimb 1/3 din apa saptamanal,nu?Primul schimb de apa cand si cat il fac?Multumesc
|
 |
|
Ok dar progresiva nu v-a fi popularea asta deoarece vreau sa pun toti pestii deodata,cam 15 pui de ciclide malawi.
|
 |
|
Dupa cum spune si titlul se poate face ciclarea apei fara pesti?Am un acvariu de 200l pregatit pt. ciclide malawi care l-am pus la ciclat de 2 zile.Pun mancare putina de doua ori pe zi.Am ceva pesti platy in alt acvariu si as putea sa bag cati-va peste 10 zile dar nu prea a-si vrea deoarece mi-e mila sa nu moara( apa neciclata si dura) si o sa-i prind greu(se vor ascunde intre pietre) cand pun ciclidele.
|
 |
|
Chiar nu are nimeni de trimis in Tg.Mures?
|
 |
|
La Practiker sunt de 18w si 36w.La Baumax nu am fost si am auzit ca acolo ar fi.Binenteles ca nu vreau tuburile la 5 lei ,asa ma gandeam si eu la 20-30 lei,dar nici 50-60 astea de acvaristica.
|
 |
|
Salutare.Nu stiti pe unde gasesc tuburi fluorescente t8/30w albastre Philips,osram etc.?Cele speciale pt. acvarii sunt cam scumpe.Am nevoie la acvariu cu ciclide
|
 |
|
Da, la depozitele de constructii se gaseste nisipul respectiv.Este din mozaic alb spart.
|
 |
|
Mersi dar esti sigur?Cred ca nu risc si maine golesc acvariul si spal nisipul din nou.Praful fin nu a iesit in totalitate.Mai astept sfaturi.............
|
 |
|
Salut tuturor.Acvariu 200l brut(140l-150l net),filtrare Tetratec ex700(biologic)+Resun 1400l/h intern(mecanic),incalzitor 200w,lumina 2x30w(Hagen aqua glo,osram 865),background polistiren,nisip alb teralit 1mm,pietre de travertin.Am pus astazi acvariul la ciclat dar cred ca nu am spalat destul nisipul deoarece mi s-a albit apa(nu de la clor).Cei de facut,sa scot nisipul si sa-l spal din nou?  Sau sa las asa totul si in 3-4 sapt. se curata cu ajutorul filtrelor?

|
 |
|
Am o intrebare iarasi,sper ca nu stresez :-)
Izoprenul pe cale il pun sub pietre,pot sa-l lipesc de fundul acvariului si sa-l las in bucata intreaga.(adica sa nu-l decupez).Am o bucata lunga de 1m si lata de 17cm.As pune-o in mijloc in lungimea acvariului unde pun pietrele si ramane 7-8cm in fata-spate unde nu pun pietre.Izoprenul are 1cm grosime.
|
 |
|
Multam,acum am inteles despre ce rama vorbeai.
|
 |
|