[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lorenzo
Forum Index » Profile for Lorenzo » Messages posted by Lorenzo
Iata si cateva poze de incepator cu acvariul si pestii(200l brut-6 Elongatus,6 Caeruleus si 6 Estherae). Deocamdata sunt mici si multi dar peste 2-3 luni las doar maxim 14 pesti. image
image
image
image
image
image
image
image
image
Mersi de incurajari.Am schimbat 30% apa si cred ca s-a rezolvat.
Am pus aseara tarziu ciclidele in acvariu si totul a decurs normal.Pestii s-au acomodat excelent,erau tot timpul in fata dar dimineata am facut niste teste si am observat ca duritatea respectiv ph-ul erau putin mici(4-5 gh si 7,2ph).Se comportau normal inca...pana cand am pus 2 lingurite de JBL aquadur si instantaneu pestii s-au ascuns dupa pietre si nu ies de acolo aproape deloc.(doar la mancare si daca sting lumina).Am facut inca un test dupa JBL aquadur si a crescut ph-ul la 8.Oare nu au facut un soc de ph?Sau doar s-au speriat?
Ai PM
Te inteleg dar am vazut pe site ca nu prea le place gustul la ferigi.
Nu stiti daca ciclidele malawi manca moss-ul?Multumesc
Te referi la Melanoides tuberculata?
ai uitat sa scrii ce melci vinzi
Stiu ca nu trebe sa umblu la filtre,am si eu ceva vechime in acvaristica. Si in legatura cu storsul buretilor,i-am stors deja din acvariul vechi si ciclat direct in canistra externa.
Ok,ramane sa pun toti pestii deodata peste 1 luna dar mancare pun zilnic putin si schimb 1/3 din apa saptamanal,nu?Primul schimb de apa cand si cat il fac?Multumesc
Ok dar progresiva nu v-a fi popularea asta deoarece vreau sa pun toti pestii deodata,cam 15 pui de ciclide malawi.
Dupa cum spune si titlul se poate face ciclarea apei fara pesti?Am un acvariu de 200l pregatit pt. ciclide malawi care l-am pus la ciclat de 2 zile.Pun mancare putina de doua ori pe zi.Am ceva pesti platy in alt acvariu si as putea sa bag cati-va peste 10 zile dar nu prea a-si vrea deoarece mi-e mila sa nu moara( apa neciclata si dura) si o sa-i prind greu(se vor ascunde intre pietre) cand pun ciclidele.
Chiar nu are nimeni de trimis in Tg.Mures?
La Practiker sunt de 18w si 36w.La Baumax nu am fost si am auzit ca acolo ar fi.Binenteles ca nu vreau tuburile la 5 lei ,asa ma gandeam si eu la 20-30 lei,dar nici 50-60 astea de acvaristica.
Salutare.Nu stiti pe unde gasesc tuburi fluorescente t8/30w albastre Philips,osram etc.?Cele speciale pt. acvarii sunt cam scumpe.Am nevoie la acvariu cu ciclide
Da, la depozitele de constructii se gaseste nisipul respectiv.Este din mozaic alb spart.
Mersi dar esti sigur?Cred ca nu risc si maine golesc acvariul si spal nisipul din nou.Praful fin nu a iesit in totalitate.Mai astept sfaturi.............
Salut tuturor.Acvariu 200l brut(140l-150l net),filtrare Tetratec ex700(biologic)+Resun 1400l/h intern(mecanic),incalzitor 200w,lumina 2x30w(Hagen aqua glo,osram 865),background polistiren,nisip alb teralit 1mm,pietre de travertin.Am pus astazi acvariul la ciclat dar cred ca nu am spalat destul nisipul deoarece mi s-a albit apa(nu de la clor).Cei de facut,sa scot nisipul si sa-l spal din nou? Sau sa las asa totul si in 3-4 sapt. se curata cu ajutorul filtrelor?
image
Am o intrebare iarasi,sper ca nu stresez :-)
Izoprenul pe cale il pun sub pietre,pot sa-l lipesc de fundul acvariului si sa-l las in bucata intreaga.(adica sa nu-l decupez).Am o bucata lunga de 1m si lata de 17cm.As pune-o in mijloc in lungimea acvariului unde pun pietrele si ramane 7-8cm in fata-spate unde nu pun pietre.Izoprenul are 1cm grosime.
Multam,acum am inteles despre ce rama vorbeai.

Forum Index » Profile for Lorenzo » Messages posted by Lorenzo
Go to: