| Message |
|
|
|
Am 6 elongatusi din care 2 mai mici (de 3-4cm) si 4 mai mari(de 5-7 cm).Dintre cei mari am 1 mascul(care fugareste si bate restul elongatusilor) si trei femele dintre care doua cu gusa.Interesant este faptul ca toti elongatusii sunt cu puncte negre dar femelele cu gusa au foarte putine.
|
 |
|
|
|
Revin din nou cu probleme la elongatusii mei.Fungusul(sau cea fost) a disparut in 2-3 zile dar de 2 sapt. elongatusii(doar ei!!) au puncte negre(0,5mm) sub gura(in zona gusei),la inceput putine dar acum incep sa aiba si pe burta,cap.Au black spot-diplopstomiasis?Am citit cate ceva de boala asta dar nu am gasit tratamentul pentru ei.Un medicament pe care la-ti folosit la boala asta puteti sa-mi ziceti si mie?Va multumesc
|
 |
|
|
"New Life Spectrum fish food" este cea mai complexa si de calitate mancare pentru pesti din lume! http://www.nlsfishfood.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=60
Apropo,nu stiti daca se gaseste la noi?
|
 |
|
|
|
Mersi,astept pana maine sa vad cum sta situatia.
|
 |
|
|
|
Nu le-am facut inca nici un tratament pt. ca parca bat in retragere punctele alea.De 2 zile le-am observat,trebuia sa se agraveze situatia pana acum?
|
 |
|
|
|
Dar fungistop trateaza amandoua,nu?
|
 |
|
|
|
Fingistop de la tetra este bun ca tratament?
|
 |
|
|
|
Calitatea apei este foarte buna,nu cred ca asta ar fi cauza.Filtrare de 2000l/h cu 3l Siporax in acvariu de 200l(150net)TEMP.=25-26 grade;NO2=0;NO3=5-10;PH=7,6;GH=10;KH=12.Banuiesc ca schimbul de apa ar fi cauza,scade temperatura apei intotdeauna cu 2 grade.
Dar totusi de ce o au doar cei 3 pesti mai mari?Mai sunt alti 15 pesti mai mici.
|
 |
|
|
Am 18 ciclide malawi,pui 4-6cm dintre care 6 elongatusi.Elongatusii mai mari(3 buc.de 6cm) au deasupra gurei si dedesubt ceva puf,de marimea unui bob de piper.Seamana cu inceputul de fungus.Se cam si ciondanesc astia mai mari,poate sa fie doar de la batai?De ce au numai astia mai mari?Am ceva poza dar nu stiu daca se vede bine.

|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
M-am linistit vazand ca ai experienta cu ciclidele.
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Am de 1 luna 18 pui de ciclide malawi 3-6cm(elongatus,caeruleus si estherae) intr-un acv. de 200l si pestii nu s-au acomodat inca.Adica sunt foarte fricosi,stau ascunsi dupa pietre aproape toata ziua.Ies afara cand le este foame si cand le dau mancare,in restul zilei m-ai ies ei dar cum este miscare in camera se ascund rapid.Nu i-am stresat deloc cu aranjatul pietrelor sau sifonat etc.Au multe ascunzisuri intre pietre,oare sa fie asta o problema,am citit aici ca nu-i bine ca sa nu devina teritoriali.O parere,sfat?Multumesc
|
 |
|
|
|
Teste de NO2,NO3 si PH ai facut?Scalarii sunt sensibili la calitatea apei.
|
 |
|
|
|
Se poate inchide.
|
 |
|
|
|
Se poate inchide.S-a vandut.
|
 |
|
|
|
Ok,am inteles.Asta este faza finala la un peste bolnav cred eu.Asa faceau pestii mei acum 15-20 ani cand m-ai se ducea pe lumea cealalta cate unul.M-as impusca sa faca asa ciclidele mele.
|
 |
|
|
Exclus sa fie Girodactiloza,m-am documentat pe net si ar trebui sa aiba pe corp si aripioare urme(cel putin asa scrie la jbl online hospital).Pe corp nu au nimic si nici nu isi pierd echilibrul.Dar cum arata un peste care nu are echilibru?Nu inteleg  Adica nu stie sa inoate drept si cade pe laterala sau in jos?Sorry
|
 |
|
|
|
Eu zic ca filtrarea nu este suficienta la 200l cu ciclide africane.Eu am un acvariu tot de 200l brut si pe langa filtrul extern am unul intern de 1200.N-ai specificat cate si cat de mari sunt ciclidele.
|
 |
|
|
|
Nu o fac asa de des,daca stau sa ma uit la ei cam 10 minute vad 2-3 pesti care fac asta.Pofta de mancare o au prea mare,si nu stau ascunsi sau intr-un loc,sper ca nu au nimic.Se ascund doar cand sting lumina,au frica de pradatori. :-) Am citit pe net ca noapte umbla pradatorii si se ascund
|
 |
|
|
|
Am ciclide malawi(pui) si pestii se freaca de nisip.Precizez ca acvariul este setat de 5 saptamani si apa este cristal.Ce poate fi,vreo boala?Testele de apa sunt bune:TEMP.=26 grade;NO2=0;NO3=15;PH=7,5;GH=8;KH=10
|
 |
|
|