[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lorenzo
Forum Index » Profile for Lorenzo » Messages posted by Lorenzo
Am luat legatura cu ei mai demult dar vand doar engros,sunt distribuitori la petshop-uri
Cunosc site-ul.Poate am nevoie de ochelari dar eu nu vad sa aiba hrana de la Tropical
Ceva motive au sigur ca se fugaresc ,poate vor sa se iubeasca .Prima asa vad ca este femela si alt doilea mascul.La 4-5 cm poate sa ramana cu gusa femela daca ai noroc
Stiti careva dintre voi un site din Romania care are hrana de la Tropical?
minnardy wrote:UV-ul de 11 w la 200 litri mie mi se pare in regula. Ce nu mi se pare in regula e acel debit urias...1600 l / ora e cam mult. Nu stiu ce scrie in instructiunile acelui UV, ce debit ar trebui sa aibe...cred ca ar fi undeva pe la 700-900 l / ora. Daca e mai mare inseamna ca viteza de curgere a apei prin UV e crescuta ceea ce face ca UV-ul sa fie folosit cam degeaba, neavand timpul necesar sa-si exercite rolul, in cele cateva milisecunde in care jetul de apa trece prin dreptul UV. In general e bine sa se respecte indicatia producatorului UV-ului si daca el zice 900 l / ora, asa ar trebui sa fie. In caz contrar devine aproape inutil.

Despre uv nu scrie nimic in instructiuni doar cum se schimba becul.Este o canistra resun externa de 1600l/h dar reali sunt cam 1200l/h,in rest este f.buna cu un volum de invidiat 25/25/47cm.
Eu am unul de 11w la un debit de 1600l/h intr-un acvariu de 200l.Este prea mic uv-ul pt.debitul asta?La africani binenteles....
Am si eu o dilema in legatura cu uvc-urile in acvariile plantate si neplantate(ciclide si altele).Am tot citit despre ele diferite opinii si povesti.Adica la cele plantate si cu fertilizare sa fie in functiune 2-3 ore pe zi sau mai mult,la ciclide tot timpul sau 12 ore cel putin.Nu prea inteleg faza cu cele plantate mai ales la care multi acvaristi folosesc uv-ul doar cateva ore cum ca ar distruge fertilizantii din apa.Oare sa fie adevarat?Fertilizantii si mineralele sunt anorganice si cred eu ca uvc-ul are treaba doar cu cele organice.Si oricum daca distruge fertilizantii cu adevarat atunci ajung si 2-3 ore pt. asta.La africani cate ore folositi uv-ul?
Vandut user-ului catatataee
Pret nou 225lei+transport(posta)
Dar vor fi afectati in timp?Din cate am citit pe net vor avea o viata mai scurta decat in mod normal si se vor dezvolta mai incet.
Pestii au inceput sa manance cate putin si sunt mai vioi,sper sa-si revina de tot in curand.Cred ca a fost o deciclare pana la urma......una usoara, nu de tot.Desi nu stiam ca se poate decicla un acvariu intr-un anumit procentaj.Eu stiam ca un acvariu este ciclat sau nu.
Ok,cred si eu ca mor dintre ele 20-30% dar un procent mare supravietuiesc.Dar oricum voi aveti probabil experienta mai mare ca mine(4-5ani) in acvaristica si eu va cred.Oare pesti vor fi afectati in timp din cauza acestui experiment nefericit?
In decursul anilor am avut mai multe pene de curent scurte(1-2 ore),dar odata a fost 10-11 ore( de dimineata pana seara) si n-au fost probleme deloc.S-a discutat si pe forumuri despre asta si s-a ajuns la concluzia ca daca stau in apa lor bineinteles bacteriile nu mor cel putin 12 ore.Daca raman fara apa si se goleste canistra atunci se distrug bacteriile instantaneu.
Testele le-am facut cu betisoare,nitriti 0,de amoniac nu am.Apa este cristal,se vede ca nu-i deciclata,nici miros nu are.Filtru nu l-am pus in functiune pt. ca in 5-6 ore nu se distrug bacteriile din el,eventual in 24 ore .Ma gandeam si la stres cum i-am scos.....
De 7 zile am reamenajat acvariul de 200l cu ciclide malawi.Am scos pestii si toata apa,am schimbat pietrele si nisipul.Pestii i-am tinut intr-o galeata cu aerare,restul apei la fel.Dupa ce am terminat toata treaba care a durat vreo 5-6 ore am pus 60% din apa veche +40% apa noua.Filtrul extern a stat scos din priza,oricum nu s-a deciclat acvariul desi imi era frica de asta.Parametri apei sunt aceiasi ca inainte.Problema este ca de atunci pestii abia daca mai manca si nu sunt activi,vioi ca inaite.Unii manca 2-3 granule sau fulgi altii deloc.Se vede ca au ceva dar nu stiu ce.Extern nu au nimic.Banuiesc sa fie de la pietre si nisipul pe care le-am pus,adica nu le-am fiert doar le-am tinut in apa si le-am spalat.
Ai PM
Cred ca nu m-ai inteles,eu as scoate femela dar pe cand sa o scot nu are icre in gura.De ce nu duce sarcina la capat si apoi vedem cati pui supravietuiesc.Cred ca stresul e de vina si ii inghite.Mersi
Am din februarie ciclide africane(elongatus,caeruleus si estherea) si au crescut,s-au maturizat elongatusii,3 dintre ele au avut acum o luna pentru prima data gusa dar dupa 5-6 zile nu mai aveau.Acum o fem. are din nou gusa si oare o sa tina icrele?Cred ca masculul este de vina pt. ca le hartuieste si dupa....sau suprapopularea desi am multe pietre si ascunzisuri.Acv.are 200l si 18 pesti(5-10cm).Ms
http://cichlidesafricains.forumfreez.com/forum.htm un forum interesant
http://cichlidesafricains.forumfreez.com/vos-aquariums-f27/ aici acvariile
Maine incerc sa le fac poze....si sa le pun aici

Forum Index » Profile for Lorenzo » Messages posted by Lorenzo
Go to: