| Message |
|
|
|
Am luat legatura cu ei mai demult dar vand doar engros,sunt distribuitori la petshop-uri
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Ceva motive au sigur ca se fugaresc ,poate vor sa se iubeasca  .Prima asa vad ca este femela si alt doilea mascul.La 4-5 cm poate sa ramana cu gusa femela daca ai noroc
|
 |
|
|
|
Stiti careva dintre voi un site din Romania care are hrana de la Tropical?
|
 |
|
|
minnardy wrote:UV-ul de 11 w la 200 litri mie mi se pare in regula. Ce nu mi se pare in regula e acel debit urias...1600 l / ora e cam mult. Nu stiu ce scrie in instructiunile acelui UV, ce debit ar trebui sa aibe...cred ca ar fi undeva pe la 700-900 l / ora. Daca e mai mare inseamna ca viteza de curgere a apei prin UV e crescuta ceea ce face ca UV-ul sa fie folosit cam degeaba, neavand timpul necesar sa-si exercite rolul, in cele cateva milisecunde in care jetul de apa trece prin dreptul UV. In general e bine sa se respecte indicatia producatorului UV-ului si daca el zice 900 l / ora, asa ar trebui sa fie. In caz contrar devine aproape inutil.
Despre uv nu scrie nimic in instructiuni doar cum se schimba becul.Este o canistra resun externa de 1600l/h dar reali sunt cam 1200l/h,in rest este f.buna cu un volum de invidiat 25/25/47cm.
|
 |
|
|
|
Eu am unul de 11w la un debit de 1600l/h intr-un acvariu de 200l.Este prea mic uv-ul pt.debitul asta?La africani binenteles....
|
 |
|
|
|
Am si eu o dilema in legatura cu uvc-urile in acvariile plantate si neplantate(ciclide si altele).Am tot citit despre ele diferite opinii si povesti.Adica la cele plantate si cu fertilizare sa fie in functiune 2-3 ore pe zi sau mai mult,la ciclide tot timpul sau 12 ore cel putin.Nu prea inteleg faza cu cele plantate mai ales la care multi acvaristi folosesc uv-ul doar cateva ore cum ca ar distruge fertilizantii din apa.Oare sa fie adevarat?Fertilizantii si mineralele sunt anorganice si cred eu ca uvc-ul are treaba doar cu cele organice.Si oricum daca distruge fertilizantii cu adevarat atunci ajung si 2-3 ore pt. asta.La africani cate ore folositi uv-ul?
|
 |
|
|
|
Vandut user-ului catatataee
|
 |
|
|
|
Pret nou 225lei+transport(posta)
|
 |
|
|
|
Dar vor fi afectati in timp?Din cate am citit pe net vor avea o viata mai scurta decat in mod normal si se vor dezvolta mai incet.
|
 |
|
|
|
Pestii au inceput sa manance cate putin si sunt mai vioi,sper sa-si revina de tot in curand.Cred ca a fost o deciclare pana la urma......una usoara, nu de tot.Desi nu stiam ca se poate decicla un acvariu intr-un anumit procentaj.Eu stiam ca un acvariu este ciclat sau nu.
|
 |
|
|
|
Ok,cred si eu ca mor dintre ele 20-30% dar un procent mare supravietuiesc.Dar oricum voi aveti probabil experienta mai mare ca mine(4-5ani) in acvaristica si eu va cred.Oare pesti vor fi afectati in timp din cauza acestui experiment nefericit?
|
 |
|
|
|
In decursul anilor am avut mai multe pene de curent scurte(1-2 ore),dar odata a fost 10-11 ore( de dimineata pana seara) si n-au fost probleme deloc.S-a discutat si pe forumuri despre asta si s-a ajuns la concluzia ca daca stau in apa lor bineinteles bacteriile nu mor cel putin 12 ore.Daca raman fara apa si se goleste canistra atunci se distrug bacteriile instantaneu.
|
 |
|
|
|
Testele le-am facut cu betisoare,nitriti 0,de amoniac nu am.Apa este cristal,se vede ca nu-i deciclata,nici miros nu are.Filtru nu l-am pus in functiune pt. ca in 5-6 ore nu se distrug bacteriile din el,eventual in 24 ore .Ma gandeam si la stres cum i-am scos.....
|
 |
|
|
|
De 7 zile am reamenajat acvariul de 200l cu ciclide malawi.Am scos pestii si toata apa,am schimbat pietrele si nisipul.Pestii i-am tinut intr-o galeata cu aerare,restul apei la fel.Dupa ce am terminat toata treaba care a durat vreo 5-6 ore am pus 60% din apa veche +40% apa noua.Filtrul extern a stat scos din priza,oricum nu s-a deciclat acvariul desi imi era frica de asta.Parametri apei sunt aceiasi ca inainte.Problema este ca de atunci pestii abia daca mai manca si nu sunt activi,vioi ca inaite.Unii manca 2-3 granule sau fulgi altii deloc.Se vede ca au ceva dar nu stiu ce.Extern nu au nimic.Banuiesc sa fie de la pietre si nisipul pe care le-am pus,adica nu le-am fiert doar le-am tinut in apa si le-am spalat.
|
 |
|
|
|
Ai PM
|
 |
|
|
|
Cred ca nu m-ai inteles,eu as scoate femela dar pe cand sa o scot nu are icre in gura.De ce nu duce sarcina la capat si apoi vedem cati pui supravietuiesc.Cred ca stresul e de vina si ii inghite.Mersi
|
 |
|
|
|
Am din februarie ciclide africane(elongatus,caeruleus si estherea) si au crescut,s-au maturizat elongatusii,3 dintre ele au avut acum o luna pentru prima data gusa dar dupa 5-6 zile nu mai aveau.Acum o fem. are din nou gusa si oare o sa tina icrele?Cred ca masculul este de vina pt. ca le hartuieste si dupa....sau suprapopularea desi am multe pietre si ascunzisuri.Acv.are 200l si 18 pesti(5-10cm).Ms
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Maine incerc sa le fac poze....si sa le pun aici
|