[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare urgenta  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Lorenzo
Member
[Avatar]
IP:

Am pus aseara tarziu ciclidele in acvariu si totul a decurs normal.Pestii s-au acomodat excelent,erau tot timpul in fata dar dimineata am facut niste teste si am observat ca duritatea respectiv ph-ul erau putin mici(4-5 gh si 7,2ph).Se comportau normal inca...pana cand am pus 2 lingurite de JBL aquadur si instantaneu pestii s-au ascuns dupa pietre si nu ies de acolo aproape deloc.(doar la mancare si daca sting lumina).Am facut inca un test dupa JBL aquadur si a crescut ph-ul la 8.Oare nu au facut un soc de ph?Sau doar s-au speriat?
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

De obicei ciclidele malawi sunt pesti foarte speriosi la inceputul popularii unui acvariu. Nu as pune pe seama cresterii bruste a ph-ului acest comportament, cu atat mai mult cu cat, de fapt, l-ai adus la valorile normale ptr ei. Iar ca un plus de siguranta ptr tine, in acvariul in care am pus Tropheus ikola am crescut brusc pH-ul, de pe la 7,2 cat era, pana aproape la 9, cat e normal ptr Tanganyika, adaugand saruri si buffer special, de la Seachem...ei, in acvariu, imi scapase de la depopularea lui, un pui de Pseudotropheus demasoni...nu are absolut nimic. Mai mult, pe langa cresterea brusca a ph-ului, l-am supus pe saracu puiut si la o scadere brusca a temperaturii, intrucat, cu o zi inainte de a aduce ikolele am facut un schimb de apa, circa 40%, cu apa statuta, dar rece. Ei, a scazut temperatura in decurs de 10 minute, de la 26 grade, pana la 21.
Deci, aceste doua socuri combinate nu l-au afectat deloc pe puiul ala. E viguros, sanatos, frumos, dar ca o nuca in perete printre puii de Ikola. :-)
Pestii tai sunt doar timizi...deocamdata. Vei ajunge insa curand la faze de mancat din mana, muscat de degete...

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Lorenzo
Member
[Avatar]
IP:

Mersi de incurajari.Am schimbat 30% apa si cred ca s-a rezolvat.
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

Poze! vrem Poze! :-)

Don't force it ... Get a larger hammer.
Lorenzo
Member
[Avatar]
IP:

Iata si cateva poze de incepator cu acvariul si pestii(200l brut-6 Elongatus,6 Caeruleus si 6 Estherae). Deocamdata sunt mici si multi dar peste 2-3 luni las doar maxim 14 pesti. image
image
image
image
image
image
image
image
image
ceejay
Junior member

IP:

Arata totul frumos.