De obicei ciclidele malawi sunt pesti foarte speriosi la inceputul popularii unui acvariu. Nu as pune pe seama cresterii bruste a ph-ului acest comportament, cu atat mai mult cu cat, de fapt, l-ai adus la valorile normale ptr ei. Iar ca un plus de siguranta ptr tine, in acvariul in care am pus Tropheus ikola am crescut brusc pH-ul, de pe la 7,2 cat era, pana aproape la 9, cat e normal ptr Tanganyika, adaugand saruri si buffer special, de la Seachem...ei, in acvariu, imi scapase de la depopularea lui, un pui de Pseudotropheus demasoni...nu are absolut nimic. Mai mult, pe langa cresterea brusca a ph-ului, l-am supus pe saracu puiut si la o scadere brusca a temperaturii, intrucat, cu o zi inainte de a aduce ikolele am facut un schimb de apa, circa 40%, cu apa statuta, dar rece.

Ei, a scazut temperatura in decurs de 10 minute, de la 26 grade, pana la 21.
Deci, aceste doua socuri combinate nu l-au afectat deloc pe puiul ala. E viguros, sanatos, frumos, dar ca o nuca in perete printre puii de Ikola. :-)
Pestii tai sunt doar timizi...deocamdata. Vei ajunge insa curand la faze de mancat din mana, muscat de degete...