[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scarabeul1984
Forum Index » Profile for scarabeul1984 » Messages posted by scarabeul1984
Eu am un aquaclear 30 care imi filtreaza destul de bine acvariul. Pe cutie spune ca este pentru acvarii intre 10-30 US Gallons (37.85 Litrii - 113.56 Litri).
Sincer, cred ca imi filtra mai bine filtrul anterior : Filtrul intern RESUN King-1L ; 220V ; 7W ; 600 L/H.
Acvariul este de 40Lx25lx30h => 30 Litri
Acvariul este plantat (vizibil din poze) dar am doar 15 creveti si 2 ancistrusi.
Nu am cum sa am pui proaspeti pentru ca eu am incercat sa iti spun ca femela mea si-a pierdut ouale, nu le-a lasat singurica acolo
Cu doar 3 zile inainte sa gasesc ouale acolo, femela a "depus" (a facut ouale) care erau prea multe si nu putea sa le tina pe toate sub inotatoare si acum o parte din oua sunt pe moss si cealalta parte sunt inca la femela sub inotatoare.
Nu au cum sa iasa puii asa devreme pentru ca ouale sunt depuse acum 5 zile.
Era singura femela care imi facuse oua asa ca am putut observa ca mai are doar cateva oua in comparatie cu ziua precedenta.
Este foarte proasta poza, dar oricum se vede ca femela mai are foarte putine oua.
image
Mi s-a intamplat si mie ceva similar numai ca la mine o crevetica si-a pierdut ouale si sunt sigur ca si le-a pierdut, pentru ca femela in cauza a mai ramas cu foarte putine oua care inca le poarta sub aripioarele cu care inoata.
Am aflat ca exista o posibilitate crescuta sa iasa puiuti din ouale care zac acum pe moss.
image
INTROS wrote: Even if you keep a compatible fish, such as Otocinclus or certain plecos, with shrimp, the disadvantage is that fish tend to produce a lot more waste than shrimp, which can deteriorate water parameters (i.e. lots of nitrate).

Asta e problema cu care ma confrunt eu pentru ca am un acvariu micut si am doi ancistrusi care produc cantitati industriale de fecale pe care imi este foarte greu sa le sifonez din acvariu pentru ca exista un risc foarte ridicat sa sifonez puii de crevetii care sunt ascunsi printre pietricelele care alcatuiesc substratul (am patit sa ma trezesc cu puiuti in galeata).
Alta metoda nu am gasit decat sa imi fac un acvariu separat in care sa pun femelele care poarta oua inainte sa iasa pui.
Si eu am acvariul aproape dedicat RCS (Red Cherry Shrimp) (mai am doar 2 ancistrusi in el pe langa ceva mai multi creveti) in afara sunt foarte apreciate acvariile dedicate crevetilor, exista si un forum unde se discuta doar despre crevetii.
In ceea ce priveste ouale pe care le-ai pozat (INTROS) crezi ca e posibil sa le fi lasat crevetica acolo odata cu naparlirea. Am vazut o poza pe undeva cu un schelet de crevete in care erau ouale, presupun ca le-a pierdut la naparlire.
Dar exact cum zici si tu trebuie sa isi lase ouale undeva cu cateva ore inainte de a ecloza puisorii.
Ce plante sunt ca si eu as fi interesat.

Si stau si pe langa tine.
Crystal red shrimps (CRS) sunt o specie mai pretentioasa si in cazul in care ar fi tinuti la o temperatura mai mare de (20-25 oC) vor murii. La noi in tara pe timpul veri vor fi multi pierduti daca nu avem instalate chiller.
Crystal red shrimp pot ajunge si la preturi foarte mari de peste 150$/bucata daca au un grad de calitate mai ridicat.

Sarbatori fericite.
Da, ziarul este cunoscut ca izolator termic dar totul se datoreaza compusilor chimici din cerneala de tipar.

Mersi
O modalitate folosita la transportarea pestilor, pentru a minimiza pierderile este adaugarea de sare ( NaCl ).
Pesti de apa dulce sunt mai sarati decat apa in care traiesc, si pielea lor este semi-permeabila. Nivelul de concentratie dintre apa dulce si sarea din interiorul pestilor duce la eliminarea de sare in apa care apoi trebuie pompata inapoi in corp, cu ajutorul unor celule speciale aflate in branhi, pentru a-si mentine nivelul de sare din corp. Acest proces se numeste osmoreglare.(este legata de reglarea cantitatii de apa si sare aflata in lichidele din corp)
Cand pesti de apa dulce sunt stresati, asa cum patesc atunci cant sunt transportati in pungulite, ei elimina minerale in apa. Mai multe cercetari au aratat ca adaugand sare in apa in care sunt tinuti pestii pe timpul transportului, minimizeaza cantitatea de sare pierduta si de aici rezulta ca reduce stresul. Acest lucru poate reduce considerabil numarul de pesti care mor pe timpul unui transport si astfel scad sansele ca sa se imbolnaveasca vreun peste in timpul in care este tinut in carantina.
Nivelul de sare din apa, recomandat la un transport este 0.5-3 ppt (ppt=parts per thousand, o unitate folosita pentru a indica salinitatea; este echivalent cu g/L) (0.5-3 g/L) dar difera in functie de peste.
Testele au fost facute de doi oameni de stiinta Caneiro si Urbinati, pe o specie de peste numita Brycon cephalus care provine din apele foarte moi si acide ale bazinului amazonian si acesti oameni de stiinta au ajuns la concluzia ca pentru aceasta specie cantitatea ideala de sare folosita la transport sa fie de 6 ppt.
Cel mai putin rezistenti la salinitate sunt speciile de Catfish, Corydoras si ciclidele Malawi .
Transferarea pestilor care au fost transportati in ape ce contin sare va fi facuta treptat (executand schimburi de apa) intr-un timp cat mai lung.
Cum reusesc pestii de apa dulce sa elimine excesul de apa si sa preia sarea :
Sa scape de apa care ii inunda este destul de usor. Urineaza constant, pestii de apa dulce produc cantitati uriase de urina uni produc o cantitate egala cu cea a propriului corp in doar 3-4 zile.
Pentru a reintroduce in corp cantitatea de sare pierduta in apa necesita un pic mai mult efort. Pestii de apa dulce se folosesc de anumite celule aflate in branhi pentru a absorbii saruri ca, clorura pe care o pierd in apa si care ii ajuta sa isi pastreze corpul sarat.
Exista tratamente cu sare pentru anumiti paraziti (Protozoare, Chilodonella, Trichodina, Costia), dar in cazul in care nu este introdusa cantitatea potrivita de sare si parazitii nu sunt eliminati, ei isi dezvolta rapid imunitatea pentru acel tratament.
S-a analizat si rezistenta puietului, pestilor de apa dulce si s-a constatat ca majoritatea speciilor suporta o concentratie de sare de 1g/L, iar la Blue gouramis 3 g/L.
Sarea tonica este sarea folosita pentru acvarii, ea este pur si simplu clorura de sodiu in care se mai introduc cateodata anumite substante care sa o faca mai usor de turnat in acvarii (opresc absorbirea umezelii care ar determina formarea de cocoloase).
Sarea poate fi folosita pentru a reduce toxicitatea Nitritului din acvariile cu apa dulce, este nevoie doar de ionii de clorura intr-o cantitate foarte mica (7:1 , 10:1), este suficient 1g/L pentru a scapa de cantitati foarte mari de Nitrit.(Rezistenta la nitrit)
Mai recent pentru a reduce toxicitatea nitritului din apa din acvariile de apa dulce se foloseste clorura de calciu, calciul scade permeabilitatea branhiilor si de aici rezulta mai putin nitrit care intra in sange, din acest motiv pestii care sunt tinuti in acvarii cu o concentratie mai mare de calciu sunt mai putin sensibili la nitrit.(multe specii de pesti marini raman sensibili chiar daca in apa in care sunt tinuti este o concentratie mare de calciu).
Ca modalitate de folosire se recomanda ca sarea sa fie dizolvata intr-un recipient si apoi introdusa in acvariu.
Trebuie evitata tinerea pestilor de apa dulce, pe o perioada mai lunga, in ape ce contin sare chiar si in ape ce contin cantitati mici de sare. ( 0,5-1 g/L )
S-au auzit cazuri in care sarea a facut rau unor plante.
Alte metode folosite la transportul pestilor :
In pungulitele in care se transporta pestii de apa dulce se mai obijnuieste sa se puna cateva picaturi de albastru de metil care ajuta la o oxigenare mai buna a apei si la dezinfectarea acesteia, aceasta metoda este folosita pentru transporturi pe distante mai mici.
Pungulitele sunt invelite cu polistiren de 4 cm grosime pentru a pastra o temperatura cat mai constanta.
Pungulitele sunt umplute cu cat mai mult oxigen 2/4 ; 3/4 (oxigen/apa). Inainte de inchiderea si sigilarea pungulitei se scoate cat mai mult aer din punga si se introduce oxigen pur si apoi se inchide etans.

Daca ati folosit sarea pentru transport sau pentru a scapa de nitrit, astept pareri.
Anubias wrote:De fapt dubleaza doar cantitatea de lumeni. Becul nu consuma mai multi wati daca ai reflector

Exact, m-am referit la faptul ca poti luat in considerare ca ai un numar dublu de wati, nu si la consum.
adi2004 wrote:Merită să dai 20-30lei pentru un reflector de tub fluorescent

Eu zic ca merita, tinand cont ca reflectoarele "de firma" dubleaza cantitatea de Wati si Lumeni, nu pot sa iti garantez 100% ca o dubleaza dar este vizibila diferenta.
Ramane la alegerea ta daca merita sau nu, in functie de fondurile de care dispui
Pentru plante ar fi bine 1w/Litru.
Cat despre Philips 830si 965 am eu si sunt bune.
Am observat ca Riccia face mult mai multe bule cand functioneaza 18w/965 decat atunci cand este iluminata de 18w/830, poate se intampla doar la mine.
Acvariul meu are tot o inaltime de 30cm si suportul pentru tuburi este sprijinit direct pe geamul de la acvariu.
Pretul :
965 ~ 15 Ron
830 ~ 7 Ron
Nu stiu cum am reusit in prima zis sa gasesc un pui, pentru ca acum nu mai gasesc nici urma de pui dar din cate am citit cica sunt cei mai priceputi sa se ascunda si pentru ca am destul de multa Java Moss ( tot multumita lui Sandu) sper sa se fi ascuns prin ea.
Acum nu imi ramane decat sa astept si cu prima ocazie cu care ii zaresc sa imortalizez momentul cu ajutorul unor poze.
siliconu` o sa vorbim pe PM.
Maxima fericire astazi 11 decembrie 2006.
Pe data de 4 Noiembrie am cumparat de la Sandu 4 Neocaridina denticulata sinesis red care erau prea mici pentru a le fi putut determina sexul, dupa doar o saptamana la unul din creveti i se vedea ceva galben prin corpul lui aproape transparent, care erau de fapt ovarele unei femele, mai aveam 3 creveti care inca nu erau identificati, apoi doi dintre creveti am descoperit ca erau masculi pentru ca nu prezentau nimic galben in corpul lor semi transparent, cel ramas era o femela.
Pe data de 23 Noiembrie am descoperit ca cea mai mare femela purta oua, iar astazi 11 decembrie, dupa doar 18 zile nu mai avea oua si cautand disperat prin acvariu crezand ca le-a pierdut pe undeva am descoperit un crevetel pe care l-am observat datorita filtrului meu negru unde am putut sa il observ, el avand o culoare aproape identica cu a unui mascul, privind printr-o lupa am vazut pana si unele puncte de culoare rosie. Cred ca are cam 1mm.
Sper sa traiasca cat mai multi.
Poate pot fi de ajutor aceste 2 poze pentru cine se mai confrunta cu aceasta problema sau pentru cine vrea sa mai spuna cate ceva in legatura cu ele:
1
2
Din cate am mai citit am tras concluzia ca roca vulcanica este imbogatita cu fel de fel de minerale (Probabil si micro si macroelemente).
Ce parere aveti despre Volcanit ?
L-a folosit cineva ?
Cate minunatii ne poate oferii aceasta planeta, pacat ca nu stim sa o protejam.

Acest film si cel prezentat de INTROS mi-a provocat o stare de relaxare, dar cand am vazut finalul filmului prezentat de mine mi-am dat seama ca sunt prea putine locuri in care omul nu a intervenit si acolo unde a intervenit a facut dezastru.
Cand ai zis de cupru m-am gandit imediat ca nu are cum sa fie in concentratie prea mare exact din acelas motiv pe care l-ai specificat si tu (Crevetii), iar Aluminiul conform apa nova este 36 μg/l (adica 0,036 mg/l) ,Fier 24 μg/l (adica 0,024mg/l)
Nitrati- 7,0 mg/l
Nitriti- 0,0 mg/l
Amoniu- 0,0 mg/l
pH- 7,6 unitatI pH (care probabil ca mai scade de la CO2)
Duritate totala- grade germane 9,9

Eu ma aflu exact la intersectia dintre doua zone prezentate de Apa nova si in zona alaturata Aluminiu este 0,029 mg/l , iar Fierul 0,073 mg/l si pentru ca aici fierul este in cantitati mai mari si eu dupa cum am observat am deficit de fier in acvariu am tras concluzia ca apa pe care o am eu are proportiile prezentate in detaliu mai sus unde fierul este 0,024 mg/l.
In ce priveste Aluminiul nu stiu in ce cantitati trebuie sa fie pentru a nu bloca stabilizarea Calciului.
O sa imi cumpar Aquasafe si o sa vad daca are vreun rezultat.
Mersi mult.
Iti multumesc foarte mult pentru contributia pe care ai avut-o in posturile aplicate de mine si sper sa nu se schimbe nimic, se vede pasiunea nesfarsita pentru acvaristica, te felicit pentru ceea ce stii. image

Ar fi excelent sa faci acel document despre nutritia plantelor chiar daca il faci doar la tine pe calculator si poate intr-o zi o sa poti sa il imparti si cu altii ca si mine. image

INTROS wrote:In cazul deficitului de fier paloarea apare la varful de crestere al plantelor cu crestere rapida
Am observat ca daca las neschimbata apa aproximativ 4 zile, firele de Egeria Densa se inrosesc la varfuri si au o culoare mai palida fata de baza unde sunt verde intens. Acum stiu de ce au culoarea asta.

O sa caut sa vad daca gasesc o metoda prin care sa creasca nivelul de Calciul din apa si poate in felul asta elimin treptat treptat carentele nutrientilor din acvariu.
Mersi mult.
Nu stiu ce sa mai zic esti o enciclopedie umana, de unde ai reusit sa acumulezi atatea informatii, vreau si eu nume de carti si locuri de unde sa le cumpar sau orice, vreau sa pot sa citesc despre ce ai vorbit tu mai sus, aspectul plantelor la anumite lipsuri de nutrienti si alte amanunte pe care ar fi prea greu sa le realizez singur uitandu-ma la acvariu.

In legatura cu ce ai zis, Vallisneria arata aproximativ lafel ca cele aratate de tine in poza si sunt sigur ca au deficit de Ca. Acum tu ai zis sa fac aport de Ca din apa de retea, dar ce pot sa fac mai mult decat sa fac schimb de apa la 3 zile. Eu m-am gandit la altceva : sa bag 1-2 scoici care poate vor mai creste cantitatea de Ca din apa, dar crezi ca pot ele sa creasca duritatea incat sa dauneze crevetilor sau ancistrusilor? Cum altfel mai pot sa fac aport de Ca?

In legatura cu algele am lasat doar tubul 18W/830, nu am pus apa oxigenata, nu o sa mai fac nimic pana nu imi eclozeaza Neocaridinele si cresc putin, apoi o sa fac black-out de 4-5 zile si o sa vad ce se intampla.

Forum Index » Profile for scarabeul1984 » Messages posted by scarabeul1984
Go to: