[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scarabeul1984
Forum Index » Profile for scarabeul1984 » Messages posted by scarabeul1984
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by scarabeul1984
Am tot vazut pe la multi acvaristi corpuri pentru neoanele lor facute parca special pentru capacul facut acasa si cu o latime a corpului foarte mica.De exemplu Dalles are asa ceva aici.Corpuri care iti permit sa aglomerezi mult mai multe neoane pe un singur capac.
Vreau si eu sa stiu de unde sa cumpar asa ceva sau cum sa imi fac daca se poate si de ce materiale am nevoie pentru a-mi face singur si de unde cumpar materialele?
Mersi mult sper sa ma salvati de la capacul asta. Vreau sa am trei neoane pe acel capac si acum nu am spatiu.
Eu vreau sa imi pun acolo neoane de 14W pentru ca nu imi incap altele mai mari, nu am spatiu suficient, asa ca am nevoie de sfaturi pentru capacul meu (Lungime 40 cm).
Mersi
Daca voi tot va certati aici, cine a vazut acvariile cele mai urate ,eu am postat pe forumul lor si i-am indrumat sa priveasca putin site-ul de la Aga aquascaping si poate isi vor schimba acvariile
Sper sa ii fi ajutat, sper ca nu ma injura aia pe acolo.
Iti pot da niste site-uri sa te informezi :
1
2
3
4 Sper sa ai timp sa citesti la "3 si 4"
Este chiar recomandat sa dai de pomana
Dar iti propun, daca ai bani sa iti cumperi un neon cu un specru cat mai mare, sa se incadreze in 6500 k - 18 000 k adica spre albastru pentru ca asta iti trebuie tie, si nu numai tie .Chestia e ca sunt foarte scumpe daca le cumperi de la power glo sau alta firma specializata iar in alta parte nu am gasit.Daca gasesti te rog sa ma anunti si pe mine.
Citeste aici o discutie care poate te ajuta.
Eu am un acvariu de 30 L si pe fundal am tot Vallisneria spiralis si pentru a scapa de problema cu cresterea lor am incercat sa le tund si nu au murit asa ca daca vrei sa scapi de ele incearca sa le tunzi inainte sa vezi poate iti place asa .
Vezi acvariul meu poate iti place?
Nu stiu de ce s-au pulverizat, dar conteaza ce specie sunt.
In Bucuresti sunt lacurile pline de Elodea densa, de Myriophyllum spicatum, Valisneria spiralis si multe altele.
La mine in acvariu au trait toate astea bine mersi.
Am si eu 2 neoane philips de 18 W pe care mai scrie 765 dar m-am uitat pe site la philips si nu e ala spectrul de lumina. Eu nu am probleme cu plantele si nici cu algele.
Daca plantelor li se ofera o radiatie rosie, aceasta amplifica cresterea in lungime, dar coroana este rara Sub actiunea excesiva a radiatiilor albastre si ultraviolete, coroana ar fi bogata dar plantele raman mici.(Presupun ca ai citit aici)
In legatura cu algele baga in acvariu o perioada unul sau doi pesti Ancistrus dolichopterus si o sa faca minuni in legatura cu algele.
Schimbatul apei cu picatura este o chestie super tare care ajuta la reglarea intr-o anumita masura a chimismului apei si la furnizarea de microelemente si macroelemente necesare in mare masura plantelor, asa ca un acvariu ce are un schimb de apa la picatura se poate spune ca se intretine singur.Acum depinde de ce intelegem noi prin: se intretine singur. .Orice acvariu de apartament trebuie sa aiba in primul rand filtru care curata apa de impuritati , Lumina pentru plante daca exista, substrat etc.Asa ca oricum un acvariu de apartament nu poate sa se intretina singur , pentru ca singur inseamna ca nu este ajutat de noi
La multi ani tuturor.
Ce vrei sa zici cu : sa o las mai incet ?
Vrei sa zici ca trebuie sa scot co2-ul?
Pai daca scot Co2-ul mai cresc plantele asa cum cresc acum si mai au aceeasi culoare?
Astept mai multe sfaturi
Mersi mult si Sarbatori Fericite
Din cate stiu eu CO2-ul, Ph-ul,KH-ul depind intre ele,asa ca daca introducem o cantitate mai mare de Co2, scade Ph-ul, iar daca aceea cantitate de Co2 este absorbita de plante, Ph-ul uraca,de aici rezulta fluctuatii ale PH-ului care duc la imbolnavirea sau chiar moartea pestilor din acvariul nostru.Eu am un acvariu de 30 L in care vreau sa bag niste pesti (Neoni), iar acest acvariu are un dispozitiv de Co2 metoda DIY, eu vreau sa stiu ce diferente de Ph are un acvariu in care este introdus Co2 cu metoda DIY si cat de periculoase sunt aceste diferente pt Pesti?(Problema mea este ca nu am bani sa verific PH-ul, asa ca am apelat la Voi).
Ce sugestii imi dati pentru a evita o eventuala problema din pricina CO2-ului?
Sarbatori fericite si mersi mult.
Eu nu te sfatuiesc sa faci asta adica sa sufli tu in acvariu, pentru ca tu nu scoti doar Co2 mai sunt si alte gaze care pot fi daunatoare pestilor foloseste metoda Co2 DIY Vezi aici, am scris eu sub poza metoda pe care o folosec eu
Cum am promis uite schita sper sa intelegi :

http://www.scarabeul1984.pluto.ro/Schema.gif
Poate sa bage in perete o placa de pal sau un cadru metalic mai lat decat zidul (pe care va sta acvariul) si cu picioare de fiecare parte a zidului care sa tina placa de pal sau cadrul metalic si va arata ca un bar doar ca acolo (in zid) va fi acvariul si in felul asta va putea marii latimea acvariului.
Daca nu ai inteles iti fac o schita
imi facusem si eu sperante si acum le-ai spulberat inseamna ca tot cu apa distilata o sa scad GH-ul
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index