[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scarabeul1984
Forum Index » Profile for scarabeul1984 » Messages posted by scarabeul1984
"Sandu" zicea ceva asemanator intr-un post: Nu am vazut pana acum nici un peste care sa depaseasca dimensiunea acvariului in care a fost crescut, orice specie ar fi el.
Caraseii tai vor ramane mici toata viata lor daca tu ii vei tine izolati in 2 L de apa.

In acel bol nu vor mai creste, dar odata transferati in acvariul de 30 L vor mai creste putin si iar vor stagna, daca peste un timp sunt pusi in alt acvariu mai mare ei vor creste iar cat le va permite acvariul. Daca acvariul este destul de mare pentru a-i acomoda se vor dezvolta asa cum o fac in natura.

Viata acelor pesti depinde de alegerea pe care o faci tu.
Succes
Salut,
Da am scapat de alge, prin schimburi dese de apa (odata la 3 zile) si un black-out de 2 zile (am acoperit acvariu complet, sa nu intre lumina deloc si nici sa nu treaca lumina prin patura cu care l-am acoperit. Evident lumina nu a functionat in aceasta perioada).
Tot in aceasta perioada nu am mai adaugat fertilizanti si nu am mai sifonat substratul.
Succes,
Pesti, cand sunt cumparati, din cauza diferentelor de temperatura si de chimism al apei plus stres, au metabolismul slabit si sunt predispusi la boli, din aceasta cauza ei trebuie sa fie tinuti intr-un acvariu de carantina (care nu necesita substrat sau plante). Odata cumparati pestii, trebuie sa intrebam la ce temperatura au fost tinuti in acvariul din care provin, pentru a le putea asigura si in acvariu in care ii punem aceeasi temperatura.
Ii tinem in acel acvariu si ii inspectam cat mai des, pentru a vedea daca prezinta semne de boala (cea mai intalnita boala este grisul).
Daca pesti nu prezinta semne de boala, nu este necesar sa punem nimic in apa si pot fi lasati in acel acvariu doar o perioada scurta.
Daca cumparam pesti dintr-un Pet-Shop unde au acvarii si vedem pestii pe care ii cumparam, nu o sa cumparam pesti dintr-un acvariu unde sunt alti pesti morti sau de unde exista pesti care inoata haotic sau mai mult plutesc decat inoata.
In cazul in care pesti sosesc prin curierat sau posta, este aproape obligatoriu sa ii tinem in carantina.
Salut,
Daca dai doar acvariul (sticla) sa imi zici si mie cu ce pret il dai.
Mersi mult,
Salut,
Eu la filtru am tubul din plastic, dar subtire, cum spal eu?
In poza bucata cu numarul: 15516350 nu se mai demonteaza.
Mersi mult.
@Val: In mijlocul pozei este un punctulet alungit putin, pe geam, cel mai bine mareste poza la dimensiunea originala si o sa vezi mai bine la ce ma refer. Doar nu ziceai de femela de Neocaridina denticulata din fundal dreapta. Poza este mai veche dar e singura in care se vede mai clar.
In poza se vede de dedesupt dar din lateral arata ca o dafinie.

Oricum ala despre care vorbesc eu sunt sigur ca nu este un pui de crevete.
Eu cred ca daca ai avut Dafnii vi, inca le mai ai si poti sa te uiti prin substrat pe la suprafata sa vezi daca le observi.
Eu am avut asa ceva si inca mai am.
Poza
Pestii le tin sub control dar ele inca exista.
Gabriel wrote:
scarabeul1984 wrote:Salut,
Pietrisul de culoare alba nu este bun pentru un acvariu pentru ca iti provoaca fluctuatii de temperatura
.

Poti argumenta afirmatia te rog.
Multumesc.

Am citit mai demult ca pietrisul de culoare alba reflecta lumina si respinge si caldura. Nu este recomandat nici pentru culoarea pestilor. Cel mai recomandat este substratul de culoare inchisa, care atrage caldura si in felul asta ajuta si radacinile plantelor.
Nu mai stiu exact ce mai zicea daca o sa gasesc articolul respectiv o sa pun un link.
Rezolvat
Salut,
Pietrisul de culoare alba nu este bun pentru un acvariu pentru ca iti provoaca fluctuatii de temperatura, granulatia este mare si oricum daca vrei sa ai plante trebuie sa ai cam 3 degete de substrat, nu un firicel.

Lumina 13W. Pai tu nu ai probleme sa vezi in acvariu, dar plantele pentru a-si putea trage nutrientii din apa au nevoie de lumina mai puternica (ideal 1W/Litru) si Co2, pentru a putea face fotosinteza.

Am vazut carasi de 20 cm, asa ca faci bine ca scapi de ei.
Te asigur ca te vei simtii mult mai bine si vei fi mult mai incantat de acvariul tau daca il vei face sa semene cu zona de unde provin pestii tai, incearca sa le creezi un mediu cat mai natural si similar cu cel de unde provin.

Succes,
Donez 3-4 fire de Hygrophila Polysperma, doar in Bucuresti.
Sandu@ Mersi mult
RaresLuc@ Sunt destul de raspanditi prin acvariile din Romania si prin magazine. Am cautat destul de bine si inca nu s-a reusit inmultirea lor in acvarii.

Ma gandeam ca daca se hranesc cu Plankton si puii lor fac parte din plankton probabil ca ii mananca daca sunt lasatit in acelas acvariu, oricum eu inca ma mai documentez si vreau neaparat cand o sa am bani sa imi fac un acvariu de 80x40x40 in care sa incerc sa ii inmultesc.
De ceva timp ma tot chinui sa aflu cat mai multe detalii despre locul in care traiesc aceste crustacee pe nume Atyopsis Moluccensis.
image

Am aflat:

Nume Stiintific : Atyopsis moluccensis

Familia : Atyidae

Ordin: Decapod

Cunoscut si sub numele de : Asian Filter Shrimp, Bamboo Shrimp, Wood Shrimp, Fan Shrimp, Flower Shrimp, Rock Shrimp.

Traiesc in raurile Asiei de sud est, Malaysia, Indonesia asa ca le place un curent puternic in acvariu dar si locuri unde sa se ascunda.

Scaderile bruste de temperatura, mai mari de cateva grade sunt fatale pentru ei. Conform wikipedia temperatura optima este 24-26 oC.

Nu au nevoie de conditii speciale ale apei, prefera apa neutra sau alcalina, un pH 6,8-7,5, dar se pot adapta si la alte conditii.

Ajug la 8-12 cm lungime daca au spatiu suficient pentru a se dezvolta asa ca le trebuie si un acvariu mare. In acvarii depasesc rar 6 cm.

Traiesc cel putin 5 ani daca sunt tinuti corespunzator, dar sunt zvonuri cum ca ar traii 12 ani.

Dimorfismul sexual: Masculii au prima pereche de picioare (picioare, nu membrele cu evantai) mai masive decat femelele.

In momentul de fata nu exista date concrete cum ca s-ar fi reusit inmultirea lor in acvarii. Se stie ca femela poarta cateva sute sau chiar mii de oua intre abdomen si pleopode din care ies dupa aproximativ 3 saptamani puii in forma lor primitiva. Cea mai importanta etapa din viata puilor o reprezinta primele 24 ore, in acest timp pui suporta prima naparlire.
Dupa ce ies din oua puii trec prin mai multe etape de dezvoltare. In momentul cand au iesit din oua (Prima etapa de dezvoltare) poarta denumirea de Nauplius (Este a II-a etapa de dezvoltare. Prima formă larvară a crustaceelor, care are un ochi şi trei perechi de apendice, sunt 5 etape ale nauplius in care creste in dimensiune, dar nu isi schimba forma. Nauplius are capacitati limitate de inot si de obicei fac parte din Planktonul oceanic), a III-a etapa poarta denumirea de Protozoea (Aici sunt 3 etape in care deasemenea creste in dimensiune, aceasta forma planktonica se gaseste in general in apele oceanice. Protozoea suporta modificari ale guri si abdomenul incepe sa se dezvolte), a IV-a etapa Mysis (Sunt 3 etape si inca mai fac parte din planktonul oceanelor, in aceasta etapa incep sa se formeze picioarele si antenele), a V-a etapa Postlarva (In aceasta etapa incep sa semene cu creveti in miniatura si se indreapta spre estuare, rauri), a VI-a etapa Juvenile (tanar) (Singurul lucru care ii mai face sa difere vizibil de adulti este un rostrum mai lung), a VII-a etapa Sub-adult (Inca nu sunt dezvoltate ovarele), a VIII-a etapa Adult. *

Se crede ca puii, odata iesiti din oua, neavand posibilitatea de a inota sunt purtati de curentul raurilor pana la varsare in apa sarata, unde parcurg primele etape de dezvoltare, apoi cand isi dezvolta capacitatea de a inota se intorc in apele dulci ale raurilor, dar nu se stie sigur daca asta se intampla. Anumite persoane au tras aceasta concluzie dupa ce s-a reusit inmultirea altei specii Caridina japonica.

Crevetii se hranesc pescuind (cu membrele modificate care arata ca niste evantaie) zooplanktonul si phytoplanktonul care se afla in suspensie prin apa acvariului. S-a observat ca mananca pe rand stand in curentul provocat de filtru. In cazul in care observati crevetii ca se hranesc folosindu-si evantaiele ca niste clestisori inseamna ca nu exista destula mancare in masa apei si probabil sunt prea multi creveti in acel acvariu sau acvariul este prea mic pentru ei. Mai puteti pisa tablete de spirulina sau mancare pentru pestii care se hranesc de pe substrat (Pleco, Cory) pe care o amestecati cu putina apa si folosind o pipeta o pulverizati langa ei cand observati ca se hranesc. Ca hrana vie puteti folosi Daphnia, infuzorii.
Un acvariu de 60 L, ciclat, in care sunt plante, trebuie sa aiba o cantitate acceptabila de phytoplankton pentru a sustine 1-2 exemplare de Atyopsis Moluccecnsis.

Eu caut si vreau sa aflu date despre raurile Malaysiei si Indonesiei, temperatura apei, duritatea, pH-ul, plantele care exista in acele rauri si cat mai multe detalii despre aceste rauri.
Cine ma poate ajuta cu astfe de date sau cu numele unor carti si de unde pot cumpara aceste carti?
Sau poate stiti voi de cineva care a reusit sa ii inmulteasca?

Mersi
Ideea este ca o persoana alergica este predispusa la complicatii daca detine un acvariu sau mai degraba daca doarme cu acvariul in camera si mai ales daca camera nu este ventilata sau aerisita.
Rezolvat.
Am o mana de Christmas Moss de donat.
Mersi mult, macar acum stiu cum trebuie sa procedez.
O sa imi reuseasca mie pana la urma.
Salut,
Eu imi incercam norocul cu Rotala rotundifolia rosie.
Am aproximativ 30-40 fire lungi, adica de la nisip pana spre suprafata.
Tu zici ca tot manunchiul ala trebuie scos apoi tuns in scara si varfurile replantate? (Cred ca nu am inteles bine.)
Eu vreau sa fac un buchet cum ai tu in urmatoarea poza Micranthemum umbrosum si Hemianthus micranthemoides, se vede ca sunt proaspat tunse.
Cum e pana la urma?
Salut,
Ma tot chinui sa fac o tufa din manunchiul meu de Rotala, cred ca am facut o prostie si am lasat planta sa creasca prea mult la inceput, adica sa ajunga la suprafata si acum tulpina este prea groasa si cand am taiat-o se vede urat.
Cand trebuie tunse plantele pentru a forma tufe?
De unde trebuie taiate, adica daca vrem ca tufa sa aibe inaltimea de 40 cm trebuie tunsa la 30-35 cm?

Ce pot sa mai fac in situatia mea ?

Mersi mult, poate imi mai puteti da si alte sfaturi.
Mersi mult, o sa trec azi pe acolo sa vad poate au adus.
Eu cand am fost ultima data aveau dar ii vindeau cu 20 si ceva de lei bucata.

Forum Index » Profile for scarabeul1984 » Messages posted by scarabeul1984
Go to: