[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
SUBSTRAT BIOACTIV PRO H2O urgent !!!!  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
andreea92
Junior member
[Avatar]

IP:

imi poate spune cineva urgent daca e ok sa achizitionez acest substrat si daca mai trebuie pus ceva peste. nisip sau pietris...
Multumesc !

Prezentare
Sobstratul bioactiv Pro H2O este alcatuit din argila expandabila, macinata. Granulatia de 1 pana la 4 mm ofera plantelor acvatice sustinere suficienta si datorita porozitatii ridicate faciliteaza circulatia apei prin substrat. Circulatia apei prin substrat impiedica putrezirea radacinilor plantelor acvatice. Microelementele din argila hraneste plantele pe cale naturala cu microfertilizatori creand conditii ideale pentru vegetatia abundenta din acvarii.
Sobstratul bioactiv Pro H2O este ars la 1200 de grade Celsius pentru a deveni o argila expandabila, microgranulata, cu pori deschisi si sterile, apoi este macinat si cernut. Structura microporoasa din interiorul granule ofera un habitat ideal pentru bacteriile anaerobe, denitrificatoare, iar pe suprafata acestui substrat colonizeaza bacterii aerobe, nitrificatoare, acest substrat fiind un excellent filtru biologic reducand efortul fizic si tehnic necesar ingrijirii acvariilor si acvaterariilor.
Sobstratul bioactiv Pro H2O are o influenta pozitiva asupra pestilor si plantelor acvatice nu numai prin actiunea actiunea sa filtranta si microfertilizatoare ci si prin nuanta sa calda de brun-roscat, care corespunde coloritului prezent in biotopurile multor pesti tropicali, asigurand astfel vietuitoarelor din acvariul dumneavoastra o stare de confort.
Pe scurt : - actioneaza ca filtru biologic
-denitrificare datorita porizitatii ridicate
- microfertilizare
- circulatia optima a apei prin substrat
[Thumb - img_5252_1_1.jpg]

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

uita de toata prezentarea de marketing ca e bun la toate (iti face si cartofi prajiti cand te intorci de la job - au adunat si aia oto ce vrea sa auda un acvarist cand cauta un substrat si le-a pus acolo). Este un substrat inert obtinut din lut ars si se aseamana foarte mult cu Manado de la JBL (culoare, densitate, etc.).

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
andreea92
Junior member
[Avatar]

IP:

cel de la jbl il am dar trebuie sa pun pietris peste el ca imi zboara prin acvariu si nu prea imi place ca o murdareste...(apa)
ma gandeam ca il pun pe aceste si nu mai am probleme...

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2016 14:21:36

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Murdaria din apa poate sa fie din alta parte (substratul nespalat inainte de a fi pus sau substrat neaspirat), niste bilute care mai salta pe colo nu se cheama murdarie

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
andreea92
Junior member
[Avatar]

IP:

Substratul e aspirat periodic nu asta e problema..plus am pus nisip fin peste si cred ca am cam exagerat...cateva plante mi-au murit...si ma fandeam ca ar fi mai usor cu un substrat simplu....am vazit cateva acvarii plantate astfel si aratau parca mai bine .....
andreea92
Junior member
[Avatar]

IP:

Am rezolvat cumva problema..am pus ceva substrat si de la jbl sub cel nou...acum astept sa vad cum se vor descurca plantele.
[Thumb - IMG_20160302_012132.jpg]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: