[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: skija
Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
Merci de info , mi-am luat in cele din urma un Eheim Skim 350 , merge bine , "suge" si pe minim foarte bine biofilmul , face un pic de zgomot pe maxim si baga si aer , nu cred ca e nevoie in vreun acvariu sa-l pui la maxim ....

Dar are fantele de absorbtie cam mari , imi este frica sa nu traga crevetii inauntru in el . Aveti careva o poza cu ceva improvizatii facute la sorb sa nu intre crevetii , pesti gen neon in el ?
Daca aveti , va rog o poza daca se poate .

Merci
O intrebare ptr cei cu JBL top clean , se intampla sa traga filtrul extern aer din cauza skimmerului ?
Sau ce alte dezavantaje mai are ? daca are.

Merci
Multumesc
Ptr o oxigenare mai buna a apei din acvariu , avand in vedere ca nu am pompa de aer si nici nu vreau sa-mi pun (am un filtru extern), cum recomandati
sa dirijez curentii de aer cu spray barul ? In sus spre luciul apei (1) ? paralel cu luciul apei (2) sau indreptat usor in jos spre fundul bazinului (3) ?

Vedeti in atasament un desen intuitiv cu cele 3 pozitii )

Multumesc
Am observat la curatarea sticlei ca am o "pasla" sau strat nu stiu cum sa-i zic de chestie albuie pe sticla de la acvariu .
De la ce ar putea fi ?
Dupa ce m-am uitat mai atent pe langa acele chestii mici albe pe lemn am observat si niste miscari ca si cum ar fii niste purici foarte mici , stiti cumva despre ce e vorba ?
Salut din nou , am observat azi niste pete foarte mici albe pe lemnele din acvariu , sunt aprox ca cele de le boala la pesti care se numeste gris , as putea spune ca sunt mai mici , foarte greu de observat .
Stie cineva despre ce este vorba ?

PH 7.5 -8 asa a fost tot timpul de cand am acvariul , asa e apa in Oradea
PO4 tinde spre 0 mg/l oricum este intre 0 si 0,5
NO3 intre 0 si 12,5 mg/l

testele sunt de la tetra nu stiu cat de bune sunt .

Am 10 creveti amano comportament ok , 8 rasbora hengeli totul ok , 3 SAE , unul nu stiu unde este de 2 zile , a murit si a fost mancat ? a sarit din acvariu ? habar nu am , 5 cory panda , au un comportament foarte ciudat , stau pe fundul bazinului nu fac nimic , ceea ce mi se pare ciudat ptr cory care sunt foarte activi . Bazinul are 120 L brut si am un Eheim experience 150 si 24 grade in acvariu .

Plantele cresc foarte bine toate , anubias , microsorum , moss , staurogyne repens , cryptocorine si hemianthus . Hemianthusul a luat-o rau razna , creste in draci . Fertilizez cu easy carbo si ferropol 24 zilnic si ferropol saptamanal .

Ce mi se pare ciudat sunt petele mici albe de pe lemne si comportamentul corydorasilor .

Daca banuiti ceva va rog sa-mi dati niste sfaturi .

Merci

Beton , o sa arate si mai tare peste vreo 4-6 saptamani , mie imi place foarte mult .
Ai ceva "mancatori" de alge ?
stefanp wrote:Continua cu schimburi mici zilnice.
Poti sa ajuti filtrul cu niste bacterii cumparate, tinand cont ca ai si deranjat un pic coloniile spalandu-l.

Poti adauga in apa si ceva solutie gen biotopol.

Am folosit de la Tetra , Aqua Safe (din descriere de la Biotopol vad ca e la fel ca Aqua Safe ) la toate schimbarile de apa , acvariul nu s-a deciclat , nici vorba , daca nu curatam filtrul era rau de tot , nu va puteti imagina ce era inauntru , perlonul era negru , nu maro ) acum le-am dat un pic de mancare si au inceput sa miste .

Maine o sa mai schimb apa si in urmatoarele zile . Merci ptr sfaturi .
Salut , acum 3 zile am ajuns acasa de la lucru si am vazut ca 2 rasbora lipseau (din cei 10) , erau morti pe fund , apa avea un miros intepator , clar ceva nu era ok , am verificat furtunele si filtrul erau pline de depuneri de detritus , cel putin asa pareau , filtru era plin de depuneri maronii la fel ca si furtunele , ce am facut , am schimbat in prima zi cam 20-30 % din apa , am curatat furtunele la filtru extern , a doua zi am schimbat iarasi aprox 40 % din apa si am curatat filtrul pana acum nu mi-a mai murit nimic , doar ca vreo 2 cory panda din cei 5 par un pic asa lipsiti de viata . Au o culoare asa albinoasa si aripioarele parca lasate , nu stau drepte . Din cate am concluzionat eu cineva si nu stiu cine le-a dat prea mult de mancare , asta cred eu .
Maine planuiesc sa mai schimb din apa 20-30 % .

Nu le-am mai dat de mancare de 3 zile .

Nu am valorile de la apa deoarece am schimbat-o repede in prima zi si valorile sigur s-au modificat .

Aveti cumva ceva sugestii in continuare ? ceva tratament ptr cazuri din acestea , vreo recomandare, am facut ceva gresit ca am schimbat apa sau curatat filtrul ....etc .

Astept parerile voastre.

Merci
Poi inseamna ca am eu o problema cu depunerile pe furtune , sa fie oare detritus de la prea multa mancare ? le dau o data pe zii de mancare
Salutare , o intrebare scurta daca nu deranjeaza , cam la cat timp va curatati furtunele la filtrele externe , stiu ca depinde de marimea lor , debit , volumul acvariului ....etc , doresc sa stiu asa in medie .

Am eu o problema cred , observ ca la 2 saptamani trebuie sa le curat , am depuneri mari pe ele dupa 2 saptamani .
Incearca sa pui vaselina intre rotor si ax , dar daca tot e zgomotos poate sa fie rotorul fisurat/crapat
In nici un caz sa nu il speli in acvariu , poti sa-l speli cu apa din acvariu , adica scoti putina apa din acvariu cu care speli buretii intr-un lighean sau ceva asemanator
Eu nu as pune sare si albastru de metil fara motiv , ce pesti ai , ciclide ?
Plantele din fundal ,bacopa , cresc repede , ideea e sa le tunzi cand cresc pana sus la suprafata caci se vor inclina spre mijlocul acvariului si o sa-ti ia lumina de la plantele care sunt in mijloc . O sa creasca repede inapoi dupa tundere mai ales ca tu ai si CO2.
Poi cati litri are acvariul ? ce filtrare ai?
Ai burete ptr filtrare mecanica in filtru ?
Filtrul inclus in pret este unul intern Bioflow 3.0 , pe langa ala o sa ai nevoie si de un filtru extern
Acolo in dreapta in spate la cryptocorine am pus staurogyne rupens , nu se vad in poza , la fel sunt si in stanga in spate la cryptocorine green , doar sa creasca , ca le-am trim-uit ) inainte de plantare . Cum ziceam astept sa cresca cateva plante . Cryptocorynele si hemianthusul sunt singurele plante de care nu m-am atins la rescape .

Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
Go to: