| Message |
|
|
stefanp wrote:
skija wrote:
-mi-am luat o lampa 2 x 24 W (am renuntat la capacul vechi) , unul dintre tuburi este un roz foarte deschis , celalalt e lumina "alba" , ce experienta aveti cu acest tip de tub roziu ? este ok ? sau sa mai bine mai iau un tub "alb" de 24w si sa-l inlocuiesc pe cel roz ?
Teoretic lumina aia roz ar trebui sa fie buna pentru plante...dar zi-ne ce scrie pe neon (ar trebui sa scrie firma si modelul, plus niste numere)
Atasez o poza cu neoanele , o poza spune mai mult decat 1000 de cuvinte , mentionez ca cel pe care scrie plant este tubul "roz"
|
 |
|
|
Salut , mi-am facut rost de 2 butelii de CO2 , merge 1 Kg de CO2 in fiecare , avand in vedere ca doresc sa "bag" CO2 12 ore pe zii cam 1 bula pe secunda aveti idee cam cat timp ar tine o butelie ca aceasta ? Intreb deoarece vreau sa stiu daca trebuie sa iau una mai mare  , adica de 2 kg . Ideea este ca eu sunt limitat la spatiu si trebuie sa tin butelia cam la 30-40 de grade inclinata , nu am spatiu sa o tin pe verticala .
Poate daca imi ziceti cat tine una de 2 sau 3 kg as putea sa concluzionez si eu cam cat ar tine aceasta de 1kg , stiu ca multi aveti butelii mai mari .
Merci
|
 |
|
|
|
Salutare din nou , as avea 2 intrebari daca se poate :
-mi-am luat o lampa 2 x 24 W (am renuntat la capacul vechi) , unul dintre tuburi este un roz foarte deschis , celalalt e lumina "alba" , ce experienta aveti cu acest tip de tub roziu ? este ok ? sau sa mai bine mai iau un tub "alb" de 24w si sa-l inlocuiesc pe cel roz ?
- am 4 pomacea in acvariu si cred 80 % ca iei imi mananca hemianthus-ul , chiar sunt asa fomisti pomaceea acestia ? mananca non stop plante ? ce imi recomandati ? este ok pomaceea in acvariu plantat sau nu ? mentionez ca am si 6 creveti crystal red
Merci
|
 |
|
|
|
A aparut din nou , dupa ce le-am dat de mancare aseara , nu vad alta cauza de ce ar aparea , cu 2 zile inainte am schimbat cam 20 -25 % din apa , dar aveam si inante de schimbarea apei . O sa mai studiez problema sa vad cauza
|
 |
|
|
|
Am lasat filtrul sa "valureasca" apa de azi dimineata pana acum , adica la ora 18:00 si a disparut filmul , sa vad daca mai apare si in cat timp
|
 |
|
|
Salutare , stie cineva de la ce apare ? Am si eu  )
|
 |
|
|
cocos wrote: ce credeti masa tine?
Daca este aceea din poza cu 3 picioare de lemn (de brad cred ) sigur nu o sa tina
Scuze , acum vad ca este o "masa" la care i-ai mai pus tu 3 picioare de lemn , se reflecta lumina la mine pe monitor si nu vedeam clar poza
|
 |
|
|
alex24 wrote:in scurt timp trebui sa refac bomba credeti ca este o problema daca folosesc aceleasi sticle bombate
ar fi mai inticat sa folosesc sticle noi pentru ''siguranta familiei'' 
Eu cred ca sticla mare s-a "bombat" din cate vad eu ptr ca este sticla de apa minerala Dorna . Care este mult mai subtire in pereti decat oricare alt flacon , inclusiv dopul este din plastic mai subtire si mai slab . Asta deoarece cei de la Dorna fac "cost reduction" la plasticele de la flacoane ca sa le iasa mai putin costul de productie al flacoanelor .
Este doar parerea mea ....
|
 |
|
|
|
Salutare din nou , ma tot gandesc mai serios si tot caut sisteme CO2 , analizez , adun date , preturi .....Am o intrebare ptr voi, cat credeti ca o sa ma tina o de Butelie CO2 de 500 gr (1 luna , 2 luni .....etc) , avand in vedere dimensiunile si plantele din acvariul meu ? Eu sunt limitat la spatiul ptr butelie , sar putea sa trebuiasca sa o tin pe orizontala , adica culcat , credeti ca acest lucru influenteaza functionalitatea ei in vreun sens ?
Merci
|
 |
|
|
|
Salutare , cum am precizat am 2 tuburi Sylvania F18W/T8/765 . Credeti ca gasesc o varianta compatibila mai puternica , adica 30w , cred ca as avea nevoie de lumina un pic mai puternica .Sau daca nu neaparat wati mai multi , atunci lumeni mai multi . Acvariu are 120 l brut .
Merci
|
 |
|
|
Salut , am vazut in ambele justicius schimperi , achorus este din primul . M-am mai documentat si mai este inca o planta care este ptr terarii , o sa postez numele cand o sa stiu exact numele .
In ritmul asta o sa gasim maine poimaine trandafiri sau lalele de vanzare in magazine ptr acvaristica  , culmea e ca nu spun vanzatorii nimic sau nu stiu
|
 |
|
|
Salut , recunosc ca am gresit , am scris si mai sus ca am cumparat inaite sa ma documentez , dar cum spuneam unele magazine vand orice ..... doar bani sa iasa , ciudat este ca am luat de la ei si Anubias si Bacopa care sunt ok . Nu vreau sa zic numele magazinului , sa fac sau nu reclama dar sunt 100 % ca au magazine in toata tara . O sa trec pe la ei cand o sa am timp sa le spun cate ceva  )
|
 |
|
|
Nimeni nimic ?  , chiar nu a avut/vazut nimeni asa ceva ?
Cred ca o scot daca nu zice nimeni nimic despre aceasta planta
|
 |
|
|
|
Imi spui te rog cum se numeste planta din stanga ? aia mare .
Merci
|
 |
|
|
|
Cred ca nici planta aceasta nu este ptr acvarii , justicius schinperi , din ce informatii am gasit pe google . Nici macar numele nu este corect scris pe eticheta . Ati mai vazut careva asa ceva ?
Am impresia ca foarte multe magazine vand produse doar ca sa faca vanzari nu ca ar fii ptr acvaristica . Greseala a fost de partea mea ca nu m-am documentat inante sa cumpar planta .
Ce ziceti sa o scot sau sa o mai las ?
|
 |
|
|
O sa vad saptamana aceasta cand o sa am ceva timp o sa construiesc o "cutie" sa zic asa din izolir in care o sa introduc filtrul si o sa-ti spun daca mai rezoneaza la fel sau nu .
Nu ma deranjeaza sunetul , nici nu dorm in acea camera dar sunt curios de rezultat 
|
 |
|
|
stefanp wrote:Construieste macar o "bomba" la pet, pentru co2.
Si niste easycarbo.
Salut , folosesc JBL ferropol si ferropol 24 , doeocamdata raman pe varianta aceasta , anuabias a facut frunze noi , cryptocorynele au crescut au facut frunze noi , hemianthus creste incet incet , drept ca in sus , o sa vad daca se vor extinde ca si gazonul adica pe orizontala . Acvariul are o saptamana si 3 zile . CO2 nu cred deocamdata ca o sa investesc , intrebarea mea este daca pot sa lolosesc si easycarbo in combinatia cu JBL ferropol si ferropol 24 , sau daca are vreun rost sau care ar fi "value add". Din cate am citit am vazut ca ridica nivelul CO2 in acvariu si reduce crestera algelor . Undeva pe la 1 ml se recomanda ptr un acvariu de 50 litri plantat moderat zilnic .
Ferrpol 24 pun 2 picaturi zilnic
|
 |
|
|
|
Mai am o intrebare legata de aceste filtrele externe Eheim , cam cat de silentioase sunt ? Am meu nu sta sub acvariu , nu am masa dedicata ptr acvariu , ma refer la cele care le poti cumpara din magazin cu acvariu cu tot . Al meu sta in dreapta acvariului la aprox jumatate de metru si cam la 10 cm sub nivelul acvariului intre un raft si perete . Sincer daca inchid toate usile si e perfect liniste il aud si la 1.5 - 2 metrii distanta . Adica daca ar fi sa dorm in acea camera sigur l-as auzi functionand .
La voi cum e ?
|
 |
|
|
|
Multumesc mult ptr informatii , o sa las clapetele pe maxim si o sa pun un robinet pe iesire daca presiunea va fi tot mare dupa ce o sa mai dau cateva gauri .
O sa caut un robinet eventual sa-l montez pe retur daca ziceti voi ca asa este ok , sa nu stric cumva pompa.
Multumesc inca odata.
|
 |
|
|
|
Am luat JBL ferropol si ferropol 24 . Credeti ca aceste doua combinatii nu ar fi de ajuns ?
Ptr CO2 inca ma mai gandesc daca sa investesc sau nu , sincer mai mult de 4-500 RON nu as investi ptr CO2 .Exista solutii la acest buget ?
|
 |
|
|