| Message |
|
|
Nu e batut inca in cuie , mai analizez 2-3 zile , mai putin aici , mai putin acolo , stii tu 
|
 |
|
|
|
O poza dupa aprox 2 ore de la "rescape" . Apa inca nu e cristal.
Astept sa creasca......")
|
 |
|
|
|
Salut , am 4 melci pomacea, de vreo saptamana mi-au depus de 5 ori pe marginea acvariului , nu stiu care dintre ei ca nu i-am vazut , s-a intamplat de fiecare data seara . Dupa 2 zile de la ultima depunere unul dintre melci a inceput sa iasa din acvariu si sa umble prin casa pe parchet , nu glumesc , in fiecare zi cand vin acasa gasesc unul dintre melci pe parchet la 2-3 metri de acvariu , este a treia zi consecutiv . Dimineata cand le dau de mancare si fertilizez sunt toti 4 in acvariu . Iluminatul merge de la 8:00 dimineata la 12:00 si de la 15:00 la 21:00 (o pauza de 3 ore intre 12:00 si 15:00)
Stiti cumva din cauza au acest comportament ? Mai era undeva pe forum o discutie asemanatoare dar nu o mai gasesc .
Merci
|
 |
|
|
|
Merci ptr sfat , la asta nu m-am gandit
|
 |
|
|
|
Azi am patit-o pe pielea mea cu furtunele murdare , era sa-mi mierleasca pestii , toti erau sus la suprafata si melcii si crevetii , am curatat furtunele fara sa ma ating de filtru (canistra) , merge ca si nou, brici . Azi avea o luna de cand l-am pus in functiune si s-au murdarit furtunele de numa numa , chiar daca eu am burete la intake pe filtru .Asa ca grija mare la furtune , nu-mi vine sa cred ce diferenta este dupa ce le-am curatat .
|
 |
|
|
IwaGumiGUY wrote:Cunosc problema colmatarii furtunelor , dar nu stiam ca poate duce la aer in cansitra daca nu sunt curatate frecvent. Chiar vorbisem cu un coleg de pe forum si zicea ca el nu umbla la ele decat 1-2ori/an. Eram curios de rezultate, dar bag de seama ca la filtrul meu nu merge  Trebuie sa imi fac rost de o perie de furtune , aveti vreun pont mai ieftin?
O sarma cu un burete grosier in capat , bagi sarma in furtun pana iese pe partea cealalta si buretele trage mizeria , teoretic trebuie sa mearga
|
 |
|
|
IwaGumiGUY wrote:
Sunt profund dezamagit de JBL, mai mult de 2-3 luni nu cred ca a trecut de la ultima
curatare a furtunelor. A mai intalnit careva o asa situatie? E logic sau sa sun la cei cu garantia , poate,
poate trimit o garnitura sau io stiu ....
stai linistit ca si la mine se murdaresc/infunda furtunele la 2-3 luni si sincer cred ca la oricine , detin un Eheim experience 150 si unul 2222 , se murdaresc la fel de repede furtunele .
|
 |
|
|
|
Salutare , saptamana viitoare doresc un rescape la acvariu , cu "coarnele din poza atasata" . Ideea este ca nu voi pastra toate plantele , voi pastra anubias-ul , microsorum , cryptocorynele si o parte din moss . Voi scoate lemnele care le am in acest moment si le voi reinlocui . Poate voi planta si niste staurogyne repens . Ca si fauna detin 3 SAE , 2 oto , 10 creveti amano , 5 cory panda ,10 Rasbora espei si 4 pamacea . Va trebui sa scot tot din acvariu mai putin substratul . Voi incerca sa retin cea mai mare parte din apa la reumpletrea acvariului .Va trebui sa fac totul intr-o singura zi , adica sa scot tot si sa refac hardscape-ul plus sa introduc vietuitoarele inapoi . Aveti cumva ceva sfaturi in legatura cu acest rescape ?
Mentionez ca nu am CO2 si fertilizez zilnic cu ferropol 24 easycarbo si saptamanal ferropol .
Merci , astept sugestii
|
 |
|
|
Salut , cautand tot felul despre non co2 aquarium ,deoarece eu nu am CO2 , am gasit asta :
http://www.sudeepmandal.com/hobbies/planted-aquarium/low-tech-planted-tank-guide/
Este adevarat ce scrie aici ? Astept pareri .
Nu doresc sa fac reclama sau ceva de genul , daca se condira a fi sters sau mutat rog un admin sa ia masuri .
Merci
|
 |
|
|
Am pus perlon nou , am curatat rotorul , care nu era murdar  ) , am curatat canistra , buretii , tot , mai putin tevile , care se vede clar ca au depuneri . I-am dat drumul chiar si fara perlon , la fel , tot debit scazut . Ideea e ca se vede diferenta de debit intre cum mergea in primele zile si cum merge dupa 4-5 saptamani . Nu face zgomot , nu baraie , nu trage aer . Cum zicea si Koala mai sus cateva posturi , se vede clar diferenta intre starea initiala si cea de acuma , mult mai scazuta .
Poate sa confirme cineva ca scaderea debitului este posibila si din cauza depunerilor pe furtune ?
Merci
|
 |
|
|
|
Salut , mi-au de pus pomacea , tot am citit despre oua una alta , parerile sunt impartite , cam de cate ori pe zi recomandati sa "stopesc" ouale cu apa ca sa fie ok ?
|
 |
|
|
CALINDAN wrote:Foarte frumos lucreaza nemtii...bine astia asta fac toata ziua,nu de cateva ori in viata,asadar este de explicat cumva dexteritatea.In ce dracu moaie spatula aia de se curata asa siliconul?
in asta moaie spatula
http://pepika.ro/21-Acvaristica/506~Executie-acvarii/2948-Cleaner-universal-Dow-Corning-R40-1-l.html
|
 |
|
|
Salut , cu sau fara "prefiltru" sau buretele acela nu se vede nici o diferenta de debit . Buretele are porii foarte mari , nu are cum sa influeneteze intake-ul , dar cand se infunda/murdareste buretele este normal sa scada debitul .Nu intreb lucruri absurde  )) .
De aceea intrebam daca din experienta cineva s-a mai confruntat cu aceasta problema la filtrele Eheim
|
 |
|
|
|
Salut , aveti idee din ce cauza ar putea scadea debitul la un filtru extern cu aprox 10-15 % (cam atat cred eu ca e diferenta , vizual vorbind , asa vad pe output daca il scot pe suprafata apei) chiar daca e curatat complet inauntru si are aproape o luna , este vorba despre eheim experience 150 , cam aceleasi simptome le are si eheim 2222 . Rotorul nu pare sa aibe nimic .
Merci
|
 |
|
|
|
Salut , ce fertilizanti folosesti ?
|
 |
|
|
|
Salut , degeaba il pui la 20 daca in camera ai 25 , normal ca temperatura acvariului va fi 25 cat ai in camaera . Poate asta e problema ta.
Masoara temperatura in camera
|
 |
|
|
|
Prea multe specii de pesti , cateva chiar incompatibile si prea multi pesti
|
 |
|
|
|
Ce fel de ""lemne" ai ?
|
 |
|
|
Salut , nu am mai postat demult
Un mic update , noiembrei 2013 si februarie 2014 .
Fara co2 , doar fertilizanti easy carbo , ferropol si ferropol 24
|
 |
|
|
|
Daca scoti capacul si dai drumul la filtru , adica nu il bagi in canistra cu apa mai baraie rotorul ?
|
 |
|
|