[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: skija
Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija

Monstrutul ala in dreapta e un JBL TopClean II (skimmer) care sincer m-a cam dezamagit.

Salut , poti te rog sa-mi zici de ce te-a dezamagit JBL TopClean II ? As fi interesat de motive deoarece ma gandesc sa-mi achizitionez unul .

Merci
Arata super , daca vad bine ai 2 melci asasini , cum se "inteleg" cu crevetii ? Am si eu red crystal si vreau sa bag vreo 2 asasini sa ma scap de invazia de melci din acvariu .
E conectat la un filtru extern Eheim 2222 .
Salut , deschid un topic nou ptr skimmere , sper ca nu se supara nimeni , doresc sa achizitionez un skimmer EHEIM Surface Skimmer 3535 , https://www.eheim.com/en_GB/products/accessories/cleaning/new-surface-skimmer_3535000 . Momentan am unul Dennerle de 1 luna , functioneaza bine doar ca , cand trebuie sa ii reglez debitul trebuie sa bag mana in acvariu si nu imi place ideea deloc .

Are cineva EHEIM Surface Skimmer 3535 ? Ma intereseaza daca se poate regla debitul fara sa bagi mana in acvariu , zgomotul pe care il face (al meu Dennerle nu face zgomot deloc de ex) , inaltimea la care functioneaza , de exemplu 3-7 cm... , adica daca pleci de acasa o saptamana si ti se evapora cam 10 -12 L de apa skimmerul functioneaza in parametrii normali ? si orice alte argumente pro sau contra despre acest skimmer .Nu gasesc nimic clar pe youtube sau alte site-uri despre acest skimmer , nici pe pagina producatorului .

Alta varianta ar fi JBL TOP clean 2 , la acesta nu gasesc nimic documentatie despre cum se regleaza debitul , un alt dezavantaj este marimea acestui skimmer .

Astept opiniile voastre .

Multumesc .
Salut , am vazut azi 3 viermi mici albi de aprox 3 milimetrii in acvariu , cred ca sunt planarii nu stiu sigur . Inotau serpuit si s-au ascuns in substrat . In afara sa le dau mancare mai putina la pesti ce recomandati ? Merge faza cu flaconul gaurit si o bucatica de carne ?

http://www.youtube.com/watch?v=saU7S2ybskw

http://www.youtube.com/watch?v=LKwHECG3qbo

O seara faina !
Salut Ionutz , bine ai venit , citeste te rog aici despre justicius schimperi http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26649.page#p215212 , eu am cumparat-o la fel ca si tine si nu o sa te tina mai mult de 1-2 luni in acvariu . De la Hornbach ai luat planta ?

Iar hemianthus daca e planta din stanga jos a acvariului este Hemianthus micranthemoides (glomeratus) , nu este cuba dupa cum arata , la mine creste si fara CO2 cu aceiasi fertilizanti care folosesti si tu + Easy Carbo (recomandata de Stefan )
Ma bag si eu la discutia cu parvula , daca gresesc sa ma "pedepsiti"

Din cate am citit parvula trebuie tunsa inainte de plantare deorece daca o iei in poturi gen Tropica frunzele sunt crescute emers in acel gel din pot si sunt sanse mici sa creasca dupa ce le bagi in acvariu si trebuie bagate adanc in substrat .

Inca o chestie ce am experimentat eu . Nu am CO2 si inca fac experimente sa vad ce si cum creste pe "jos" gen parvula , heminatus (nu cuba) , marsilea hirsuta ,vreau la primavara sa reamenajez acvariul . Am luat parvula sp. mini . Cele pe care le-am plantat cate 2-3 smocuri sa zic asa au facut frunze noi si se inmultesc , incet dar cresc , nu am CO2 va reamintesc . Dar celelalte nu vad nimic sa creasca sa se inmulteasca . Vorbesc de cele care le-am plantat smocuri mari cam 2 -3 cm diametru. Probabil ca smocurile mari nu le-am introdus destul in subsol . Eu fertilizez cu Easy Carbo , Ferropol si Ferropol 24 . Si am substrat JBL Manado si Aqua Basis .
Ce marime are acvariul ?
Merci de sfat , o sa le dau doar odata pe zi de mancare o perioada .

Despre asasini cati recomanzi sa bag 2-3 ar fi de ajuns ?
Salutare din nou , m-au invadat Bladder Snail Physa acuta si Red Ramshorn Snail Gyraulus sp as dori sa-mi achizitionez Anentome Helena ca sa-i elimin , melcul asasin , nu vreau sa imi bag botia in acvariu . Acesti melci asasini au posibilitatea sa-mi atace crevetii ? intreb din experienta voastra , ceea ce citesc pe net imi zice ca nu au treaba cu crevetii . Am 6 buc red crystal . Mai am si 4 melci Pomacea .

Daca sunt ok dpdv al crevetilor cam cati melci recomandati la un acvariu de 120 L ?

Merci
Salut , mie imi apare biofilmul de la praf si grasimile din mancare , poti sa pui output-ul de la filtru chiar la nivelul apei (sa valureasca apa la iesire) la mine a disparut temporar cu aceasta solutie , adica a doua zi a aparut iarasi , din cate stiu si stiu tot de pe acest forum biofilmul impiedica oxigenarea si lumina in acvariu .
Eu personal mi-am luat un skimmer turbo Dennerle si de atunci am scapat definitiv de biofilm . Mai sunt si alte skimmere de la Eheim sau JBL . Chestia cu skimmerul este ca trebuie conectat la un filtru extern la sorb (input) astfel ca el absoarbe si apa din interiorul acvariului cat si de la suprafata apei. Fiecare dintre producatori are avantaje si dezavantaje in functie de marimea acvariului , accesul la skimmer , fiabilitate ...etc . Ideea este ca toate sunt bune . Cauta pe youtube surface skimmer sau aquarium skimmer sa vezi cum functioneaza . Nici eu nu am CO2 .
Se pare ca o sa-mi raspund singur la intrebare , am luat azi 3 SAE si dupa ce i-am bagat in acvariu si-au inceput "treaba" . S-au dus direct la plantele cu BBA dupa jumatate de ora dupa ce i-am bagat in acvariu . Este interesant ca pe SAE ii vezi la treaba live adica in timpul zilei deoarece cei 4 OTTO care ii am eu am observat ca doar cand am lampa stinsa sau seara ies de prin locurile unde stau ascunsi si mananca algele , dar de BBA OTTO nu s-au atins .
Va tin la curent cu algele si cu SAE .
Merci de info
Salut , acvariul are 7 saptamani si au inceput sa apara BBA pe plante , pe micorsorum , anubias , valisneria , am 4 otto dar nu vad sa faca nimic , fertilizez zilnic cu 2 picaturi de ferropol 24 si easy carbo aprox 2 ml , feropol saptamanal 10 ml , acvariu are 120 L brut si nu am CO2 .

Ce recomandati ? sa bag 2 SAE sau sa incerc cu Algexit de la EasyLife ?

Merci

PS:cu mancatul plantelor m-am convins ca Pomaceea sunt cei vinovati
Nu inteleg Lucian ce vrei sa zici , poti sa detaliezi un pic ?

Merci
Salut , am un Eheim 2222 , are aproape 2 luni de cand functioneaza , sunt multumit se el , dar azi am curatat tuburile de plastic si i-am data capacul jos . Am observat ca pe partea de OUT in interiorul capacului (pe lateral) in zona unde iese apa , o parte din orificiul este "acoperit" de un capac de cauciuc .

In poza 2 se vede capacul pus , in poza 1 fara capac (aceste doua poze sunt facute in lateralul capacului care intra in "canistra" )
In poza 3 se vede capacul de sus .

Stiti cumva pentru ce este acel capac de plastic ? Nu am nici cea mai vaga idee . Si in instructiuni nu scrie nimic

Multumesc
Salutare , mai are cineva Pomacea cu Hemianthus ? Tot dispar bucati din Hemianthus si cred ca ei sunt vinovatii , mai am 5 cory 4 otto , 6 creveti red crystal si rasbora , dintre toti astia eu suspectez pomacea .Restul plantelor sunt ok , nu s-au atins de ele Am dreptate ?
Vad ca ai Anubias , cateva au frunzele gaurite , negricioase , cu pete , sunt frunzele vechi cu care le-ai cumpatat , eu iti sugerez sa le rupi , intr-o saptmana o sa-ti creasca altele mult mai frumoase . Eu asa am facut si au dat rezultate , dupa poze se vede ca le merge bine la Anubias la tine ca au facut radacini noi , cele drepte si albicioase .
Salut , este o lampa Odissea Dual Pro de 2 x 24 w , am cumparat-o din Debrecen de la un magazin , nu am facut-o eu .
Salut , imi vine mie luni sau marti un turbo skimmer de la Dennerle , o sa-ti spun daca e ok sau nu , din ce am citit eu ar trebui sa fie ok

Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
Go to: