| Message |
|
|
|
Marsilea arata foarte bine !
|
 |
|
|
|
Salut , eu personal la 45 L as pune doar creveti si 3-4 otocinclus , asteapta si parerea altora , ce duritate are apa in zona ta ?
|
 |
|
|
|
Salut , ce "dezinfectant" folositi inainte de a introduce plante / pesti / melci in acvariu ?
Merci
|
 |
|
|
|
Salutare din nou , va intreb pe cei mai experimentati o chestie de care nu sunt 100 % convins ca este ok : credeti ca are ceva daca schimb 50 % din apa din acvariu la 2 zile ? Adica azi , marti am schimbat 50 % si joi schimb iarasi 50 % ? Apa o las 48 de ore la "rasuflat" si adaug Easy Life Filter Medium in apa . Plus ca mai adaug si in restul ce este in acvariu Easy Life Filter Medium .
Binenteles ca apa pe care o schimb are temperatura apei din acvariu . Acvariul are 120 Litri brut .
Astept sfaturi / pareri .
Multumesc
|
 |
|
|
|
Cory Panda si SAE au aceleasi simptome, stau pe fund nu se misca si nu fac nimic , stau ascunsi sub plante/crengi .Azi dimineatza cand m-am trezit am gasit un cory mort . L-am scos din acvariu l-am inspectat atent , nu am vazut nimic doar ca avea abdomenul supt in interior si era albicios probabil de la cum a murit . Oto si rasbora hengeli nu prezinta nici o simptoma se comporta normal .
Am cumparat easy life multicura si am incput azi tratamentul . Nu le-am mai dat de mancare .
Ieri am schimbat cam 25-30 % din apa si am crezut ca o sa-si revina dar sunt tot la fel cory si SAE .
Aveti idee despre ce "boala" ar fi vorba ?
Apropo cand se aprinde sau stinge lumina SAE devin foarte agitati , aproape ca sar afara din acvariu , o sa las lumina stinsa vreo 2 zile
Multumesc
|
 |
|
|
|
Salutare , acum vreo 2 saptamani am obs un pomaceea care era cam inactiv , statea doar pe fund , a murit dupa vreo saptamana , acum o saptamana altul avea aceleasi simptome , a murit si el , mai am inca 2 in acvariu si incep si acestia sa se comporte la fel . Stau nemiscati pe fundul acvariului . Aveti idee de ce ? Schimb apa saptamanal nu am probleme in rest . Ceea ce am mai observat este ca mi-au murit si cativa malaysian trumpet snails (pui) .
|
 |
|
|
|
Daca stateau la suprafata apei inseamna ca nu au oxigen , am patit si eu la fel si cu crevetii si cu pestii , am scapat de problema cu schimburi zilnice de apa si am pus spray barul de la filtru extern sa valureasca apa la suprafata . Ai biofilm ? folesesti un skimmer ?
|
 |
|
|
|
Daca ies in timpul zilei inseamna ca trebuie sa schimbi apa .
|
 |
|
|
|
Din cate vad eu tu ai un filtru intern , trebuie sa gasesti prin Medias la orice petshop perlon la "vrac sau punga" pe care ti-l tai si il adaptezi la ce filtru vrei tu .
E si ieftin dan cate stiu eu
|
 |
|
|
|
Salut , eu arunc perlonul cand este foarte murdar si pun altul nou , nu il spal , daca lasi restul din filtru intact , adica nu speli nu se pierd bacteriile .
Nu as folosi chestiile alea din poze , nu ai de unde sa stii din ce materiale sunt facute
|
 |
|
|
|
Salut , vand covor de hemianthus micranthemoides , aprox 25 cm lungime , 15 cm latime . Planta nu are adictie de CO2 , fertilizez doar cu easy carbo , ferropol si ferropol 24 .
Planta este scoasa din acvariu de azi dimineatza , nu este rupta este exact cum se vede in poza , toate radacinile sunt la un loc se poate planta direct tip "covor/gazon"
Motivul ptr care se vinde este ca o inlocuiesc cu staurogyne repens .
Se vinde doar in Oradea , info la tel 0726114629 , va rog nu-mi trimiteti pm , nu sunt acasa decat seara in weekend .
Pret 100 RON .
|
 |
|
|
Lucian wrote:
Ar159 wrote:Doar cand ai lumina aprinsa
flavius2308 wrote:Da ?
Inseamna ca 1 luna am aruncat Easy Carbo pe geam .
Ei nu-i chiar asa. Easy Life Carbo este o solutie de Glutaraldehida. Aceasta este o substanta organica cu formula C5H8O2 sau CH2(CH2CHO)2
Schimbul de carbon are loc la nivel molecular direct in frunzele plantelor. Glutaraldehida nu se transforma in CO2 si din aceasta cauza nu schimba pH-ul bazinului. Tot din aceasta cauza se poate introduce oricand in apa. Se poate recomanda sa se introduca ziua pentru a avea o actiune maxima si a evita descompunerea Glutaraldehidei.
Exact , eu mai stiu ca are efect aprox 24 de ore de la introducere
|
 |
|
|
|
Cred ca vrea aquascape , la asta se refera 90 % plante 10 % pesti , oricum o sa-ti trebuiasca oto sau creveti amano daca vrei foarte bine plantat .
Succes
|
 |
|
|
|
Nu vad eu bine in poze sau tu nu ai melci in acvariu ? Nu vad nici unul in poze , eu zic ca ajuta si melcii sa curete plantele , poate zic prosti dar poate confirma Lucian sau altii mult mai experimentati .
|
 |
|
|
flavius2308 wrote:Am o nedumerire: ce risc daca folosesc furtun de aer in locul celui de CO2 ?
Eu zic ca o sa se sparga/crapa de la presiune
|
 |
|
|
|
Frums inceput ,asteptam plantele .
|
 |
|
|
Nu cuba , credeam ca este hemianthus micranthemoides si inca tind sa cred ca este  ))
|
 |
|
|
|
Salut , ai grija cu hemianthus-ul ca o sa devina "invaziva" , vad ca ii merge bine , trebuie tunsa cand o sa-ti acopere toata partea din fata la acvariu . O sa se intinda peste tot prin acvariu .
|
 |
|
|
Nimeni nimic ?  daca downloadati poza se vad mai clar punctele , se poate da si zoom
|
 |
|
|
|
Sal din nou , am reusit sa fac poze cat de cat clare la punctele mici albe de pe lemne , sunt cat varful unui ac , stie cineve ce sunt ?
Nu am melci Neritina .
Merci
|
 |
|
|