[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
parvula  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

salutare , am si eu o intrebare despre aceasta planta (gazon) in urma cu 2-3 lunii de zile am primit un manunchi destul de insemnat de parvula , am inteles ca are nevoie de co2 si lumina ,ok, intre timp am reusit sa imi pun substrat aquabassis plus 2,5 litri (112 litri acvariu) am 4x 18 w lumin aneoane t8 normale, co2 in permanenta (bomba ) ,substatul peste aquabassis nisip-pietris de rau 3-5 mm , in cida acestora gazonul se dezvolta foarte foarte greu, pe alocuri se topeste ,in ciuda a ceea ce am citit ca este pretentios si datorita faptului ca atrage mizeria ,schimburi dese de apa 40,50 % saptamanal, curatare foarte detaliata a gazonului ,planta nu imi rezista, iar unde rezista ,nu se dezvolta, astept opinii,sugestii,comentarii, si orice legat de ce as putea face in legatura cu asta...
[ICQ]
hungri
Member

IP:

Salut

Mie mi se pare cam putin substrat 2.5 l la 112 litri. Plus ...nu e ca mare granulatia de pietris?...
Nu sunt eu mare expert in parvula) si eu ma chinui cu ea de ceva vreme ...
Fertilizare?
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

fertilizare nu faca ,daor ce am enumerat ,toate plantele functioneaza incredibil de bine ,am donat lighiane intregi in 5 lunii de zile , dar parvula nu vrea nici cum..
[ICQ]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Uite un topic mai vechi pe aceasta tema... initiat de cineva care a devenit un maestru premiat intre timp: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/13646.page - poate iti foloseste.
hungri wrote:Mie mi se pare cam putin substrat 2.5 l la 112 litri.

2.5l la 112l ~ 9 mm de aquabasis... prea putin substrat fertil.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

dap un picut bataie de cap pana sa ajung la cerinte, e bine de stiut vreu sa imi fac un acvariu de 240 litri si vreu doar parvula si didipilis asa ca voi lua in considerare sfaturile pentru acolo daca aici nu imi merge , insa cam scumpe la horbach trb sa gasesc sa mi-l faca cnv acvariu mai ieftin
[ICQ]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: