| Message |
|
|
Frumosi pestani si frumos setup... cum se descurca plantele cu lumina asa putina? (sau nu e putina lumina ci doar asa reiese din imagini?) Le mai dai ceva la plante sau doar ceea ce gasesc ele prin acvariu?
|
 |
|
|
HumanFace wrote:... Pesti betta se tin SINGURI, nici macar mascul+femela de cat in perioada de inmultire!
Si eu cred ca femela si masculul de betta "s-au rezolvat" unul pe altul. Se tin impreuna doar pe perioada imperecherii si dupa depunere femela se scoate si ramane masculul singur sa aiba grija de cuib.
Femela poate fi tinuta in acvariul comunitar, cu viviparii care ii mai ai pe acolo... dar masculul e foarte teritorial si mofturos, nu accepta pe oricine, asa ca de regula se tine singur sau cu pesti mai mici si pasnici care nu il tulbura in treimea superioara a acvariului unde isi petrece el majoritatea timpului (daca are unde sa se adaposteasca acolo).
|
 |
|
|
|
Poza nu e foarte clara... dar se pare ca vei fi bunic™
|
 |
|
|
Ehei... stiu ce cadou sa iti fac ca sa pun presiune pe tine, cand iti va veni si tie randul la presiune  - o noptiera  ... ca vad ca tu cum prinzi o noptiera, un dulapior, o masuta, imediat o ocupi cu un nano 
|
 |
|
|
Oricum e de apreciat spontaneitatea si altruismul marinarilor™ 
|
 |
|
|
|
Ar fi util - cred - daca am folosi acest model pentru a crea articole/topicuri din experienta noastra, documentate cu imagini, pentru fiecare tip de peste care ne-a incantat locuinta.
De ex. daca tot suntem la betta, daca ne-am aduna toti cei care au avut betta si suntem activi pe forum si am contribui cu experienta noastra, am putea crea ceva in limba romana si publica pe forum. Astfel de articole ar fi la fel de folositoare ca si jurnalele acvariilor. Exista si acum informatia pe forum, dar nu e structurata.
|
 |
|
|
|
Multumim Andrei.
E interesanta din perspectiva ca iti aduna multa informatie intr-un singur loc si ti-o sistematizeaza. Dar nu am gasit nimic in ea ce nu este dezbatut deja pe forum.
Ca si realizare, e tratata sumar, lipsind foarte mult imaginile la multe capitole, imagini care ar fi mult mai utile decat explicatiile in unele cazuri.
Nu mi-a placut ca recomanda folosirea plantelor de plastic in defavoarea celor naturale.
|
 |
|
|
|
10% la un schimb de apa e cam putin... se recomanda intre 30 si 50% in functie de cat de aglomerat e acvariul cu vietati si cat de multa mancare le dai.
De asemenea la schimbul de apa trebuie aspirat substratul... acum nu stiu cum schimbi tu apa si din ce zona a acvariului o tragi afara...
L.E. sper ca apa care o introduci in acvariu e declorinata... ca altfel si de aici poti sa ai surprize...
|
 |
|
|
|
Am incercat si eu combinatia asta dar nu a functionat decat vreo doua saptamani, apoi a inceput sa scape dioxidul pe langa furtun, orice as fi facut sa il etansez mai bine. Se pare ca e prea fin difuzorul si are nevoie de o presiune mai mare decat cea oferita de bomba.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit.
La coltul incepatorului deschizi un topic in care scrii toate intrebarile care le ai si nu gasesti raspuns la ele pe forum.
|
 |
|
|
|
Vad ca nu ti-a raspuns nimeni aici... ai aflat raspunsul intre timp?
Daca nu, atunci: toate trei variantele sunt corecte, si se refera la aceasi planta, cea din imaginea ta. Mai exact, planta se numeste Nymphaea Lotus Zenkeri Red si i se mai spune si Tiger Lotus. In mod normal ar trebui sa fie ceva mai spre rosu frunzele. Acum nu stiu daca asta e culoarea in realitate sau doar e o decalibrare a aparatului foto. Daca asta e culoarea in realitate, atunci nu ar strica sa cresti putin aditia de fier pentru a obtine un rosu mai viu... parerea mea
|
 |
|
|
|
La mine nu i-a mers prea bine cand am pus-o in substrat... dar cum am eliberat-o, cum si-a dat drumul frumos. Eu am agatat-o de niste ramuri ale buturugii ca sa nu umble prin acvariu de capul ei, dusa de curenti. De taiat ii cam tai varfurile cand incep sa se intinda pe luciul apei si umbresc prea mult. Dupa 2-3 taieri de varfuri pastrez doar varfurile si arunc baza. Pot sa spun ca in urma acestor operatiuni nu mi-a invadat acvariul si chiar am reusit sa ii dau o forma destul de interesanta (salbatica) buturugii prin imprejmuirea ei cu hydrocotyle.
|
 |
|
|
Cand eram ca tine chiuleam de la scoala pentru motive prostesti... am crezut ca asta ar putea fi un motiv nobil
Lasand gluma la o parte, cred ca in cazul tau ar fi cel mai bine sa mergi la cluj. Ti-am dat si niste link-uri unde sa intri, ii suni pe oameni, discuti la telefon cam ce ai vrea sa fi sigur ca au pe stoc si te duci, vezi, si iti aduci singur... asa e cel mai safe... parerea mea
|
 |
|
|
|
Ai la 06:49 un tren care pleaca din Alba Iulia si la 09:01 esti la Cluj. Te duci si vezi pe acolo cateva petshopuri (nevertebrate.ro, zoomania.ro, etc.) si la 12:08 ai tren inapoi, ajungand in Alba la 14:59 ... deci cat o zi de chiul de la scoala... si vezi mai multe oferte, si iti aduci tu cu grija tot ce doresti.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Trec peste limbajul inadecvat si peste nerepsectarea catorva sectiuni din regulament si te sfatuiesc sa faci rapid un schimb de 50% de apa, cu apa declorinata si cu o temperatura apropiata de cea a acvariului. Un schimb 50% de apa rezolva multe lucruri... apoi citeste cat mai mult pe aici si incearca sa aflii cauzele.
|
 |
|
|
Cred ca in 6 ani a gasit omul o rezolvare la situatie, ce zici?
|
 |
|
|
|
ai pm
|
 |
|
|
|
Trebuie sa intelegi ca acei oameni din pet-shop-uri nu sunt angajati pentru cunostintele care le au, si nici nu cheltuie nimeni cu ei bani sa ii duca la cursuri, dar ti-ar spune si ca dracu-i alb si frumos numai ca sa cumperi ceea pe ce ai pus ochii, caci ei sunt platiti dupa vanzari.
Deci, uita-te bine la broasca ta, apoi caut-o pe google images, daca o gasesti vezi ce nume are, cauta apoi cu numele ei si vezi ce ii place sa manance. Sau pune o poza aici cu ea, ca poate s-o nimeri careva sa o cunoasca.
|
 |
|
|
Daca nu ai avut variatii de temperatura si nu a facut gris, curenti de apa puternici nu ai, nu s-a decolorat (cum se intampla cand nu e adaptat, e stresat, sau intoxicat cu nitriti) atunci nu cred ca mai raman decat trei variante:
1. E plictisit - pune-i zilnic cate 5 min o oglinda
2. Se odihneste pe nisip ca nu are plante pe care sa stea
3. E batran, are mai mult de 1 an, se apropie de 2...
|
 |
|
|