minnardy wrote:Hmmmmm.....n-ai bagat neoane de alge verzi ca ale lui Pomi? Arata bine asa, in-maronite, dar si mai bine ar fi aratat inverzite. Conteaza cel mai mult sa asigure "scrapingu" pestilor. Altfel, superb!
am demarat si programul de iluminare pt alge, dar fiti atenti ce-am patit cu neoanele :
dupa ce am hotarit sa imi cumpar 2 buc JBL solar marin day T5, si le-am comandat la reef, si au venit. cind am ajuns cu ele acasa, am descoperit ca unul era spart....dar spart cum trebuie - rupt de la jumate. am vorbit cu omul de la reef si a spus ca il schimba fara nici o problema - asta se intimpla acum 10 zile. In seara asta la intoarcerea spre casa am trecut pe la reef sa vad daca a venit neonul, si venise. il iau ma uit pe el, scria JBL solar marine day, il desfac sa vad daca e intreg, si era, ....toate bune si frumoase, ajung acasa si cind sa il montez constat ca e mai scurt

- 1047mm iar mie imi trebuie 1150mm

asta e, l-am mai sunat inca o data pe omul de la reef, si a spus ca rezolvam (baiat de treaba).
din cele 10 zile, 7 zile acvariul a fost luminat numai de un neon JBL solar marine day de dimineata de la 7:30 pina la 24:00, si nimic. nici urma de verdeata. apoi am hotarit sa mai aprind inca 3 aqua medic day light sa vedem ce o sa se intimple....la acelasi interval de functionare. acu' sper sa nu ma insele privirea

, dar parca am vazut vre-o 2 punctulete verzui pe virful pietroiului din mijloc (cel mai inalt).......trebe sa am rabdare si sa fiu
dupa ce o sa vina si cel de-al doilea tub, si o sa-l montez, sunt curios daca o sa am acelasi rezultat ca al lui pomi ?!?!?!?!
si de ce spun asta ? el are T8, mai scurt si nu mai retin exact citi wati, dar ce mi se pare foarte relevant este lumina pe care o dau cele 2 tipuri neoane ??? T8 lui pomi mi se pare o lumina calda (sau cel putin asa am ramas eu cu impresia de cind am fost la el) iar T5 parca are lumina mai rece ???? ramine sa urmarim evolutia.
vreau sa te mai intreb daca tu ai avut cumva EHEIM 2252 ??? - am tinut cont de sfatul tau, si am luat unul. s-a nimerit foarte bine exact atunci si am gasit unul sh pe forum - 130 de lei
ce mi se pare "prost" la el, este ca mi se pare cam zgomotos. de fapt daca il compar cu externul JBL e1500, mai tare se aude eheim-ul din apa. - a mai avut cineva asa ceva ???