| Message |
|
|
salut crys, la multi ani si tie !!!
evolutia este intr-adevar asa cum mi-am dorit  .....cit despre acei, n-am putut sa fac nimic  .....n-am avut cum sa-i impiedic  3 fetite au devenit mamici
aparatul este un Nikon D300s, si cu siguranta mai am si eu muuuuuult pina sa ajung sa stiu sa il folosesc la potentialul adevarat
zicea pomi ca se pricepe la partea cu fotografia......ramine sa ne intilnim cindva, la niste beri 
|
 |
|
|
pe linga faptul ca da de mincare ca la porci, ma gindesc ca daca intra cineva sa dea cu matura prin bazin il maninca balaurii aia din interior
una peste alta, foarte tare omu'
|
 |
|
|
si inca ceva : mai pune cel putin vre-o 10 demasonii.........e pacat de frumusetea lor si de spatiu de care ar dispune 
|
 |
|
|
pesticu wrote: 
dan_dan wrote:va multumesc pentru aprecieri
am facut ceva modificari pentrut ca am bagat 3 hongi mititei pe linga cel care il aveam,nu prea imi place cum arata acum,incerc sa gasesc un compromis intre frumos si functional,au destule ascunzatori,dar parca e prea gol.... voi ce ziceti mai adaug ceva pietre in mijloc ?
ti-am urmarit topicul de la inceput, insa abia acum apuc sa imi spun si eu parerea
din punctul meu de vedere ai fost la citiva centimetrii de acvariul "ideal" !!! .......adica, daca il faceai 300x100x70 (Lxlxh) deveneam fanul tau nr.1
in legatura cu pietrele, nu pot sa iti spun ca cel mai bine este sa te joci cu aranjamentul (chiar daca e mai complicat acum) pina cind ajungi la concluzia ca asa iti place tie cel mai mult !!!!
eu m-am chinuit 2 saptamini cu aranjamentul pe uscat pina am nimerit aranjamentul care mi-a placut : http://s736.photobucket.com/albums/xx9/mihai74/?action=view¤t=IMG_9301.jpg......iar cind le-am pus in bazin am mai ajustat cite putin vre-o 2 zile
ca si idee, incearca sa pleci cu pietrele mari din spate, si sa te apropii de geamul din fata cu cele mici...............si nu incerca sa lasi goluri mari intre pietre. punele una linga alta intr-o "aranjare dezordonata"
multa bafta
poza cu aranjatul pe uscat
http://s736.photobucket.com/albums/xx9/mihai74/?action=view¤t=IMG_9301.jpg
|
 |
|
|

dan_dan wrote:va multumesc pentru aprecieri
am facut ceva modificari pentrut ca am bagat 3 hongi mititei pe linga cel care il aveam,nu prea imi place cum arata acum,incerc sa gasesc un compromis intre frumos si functional,au destule ascunzatori,dar parca e prea gol.... voi ce ziceti mai adaug ceva pietre in mijloc ?
ti-am urmarit topicul de la inceput, insa abia acum apuc sa imi spun si eu parerea
din punctul meu de vedere ai fost la citiva centimetrii de acvariul "ideal" !!! .......adica, daca il faceai 300x100x70 (Lxlxh) deveneam fanul tau nr.1
in legatura cu pietrele, nu pot sa iti spun ca cel mai bine este sa te joci cu aranjamentul (chiar daca e mai complicat acum) pina cind ajungi la concluzia ca asa iti place tie cel mai mult !!!!
eu m-am chinuit 2 saptamini cu aranjamentul pe uscat pina am nimerit aranjamentul care mi-a placut : http://s736.photobucket.com/albums/xx9/mihai74/?action=view¤t=IMG_9301.jpg......iar cind le-am pus in bazin am mai ajustat cite putin vre-o 2 zile
ca si idee, incearca sa pleci cu pietrele mari din spate, si sa te apropii de geamul din fata cu cele mici...............si nu incerca sa lasi goluri mari intre pietre. punele una linga alta intr-o "aranjare dezordonata"
multa bafta
|
 |
|
|
mihai86 wrote:E atat de verdeee! hahaha parca a venit primavara! imi place ce vad, un setup reusit, pesti vioi si sanatosi.
Felicitari!
merci !
daaa, am asteptat si eu primavara asta 
|
 |
|
|
@calin_gherman : 'multam
@dan_dan : culorile sunt date in functie de lumina pe care o tin aprinsa. si avem asa :
lumina care sta in majoritatea timpului aprinsa (si care este cea mai maiastra) este data de : 2 tuburi T5 aqua medic day light 54w - http://s736.photobucket.com/albums/xx9/mihai74/?action=view¤t=DSC_0500.jpg
si cind vreau sa mai fac lumina mai aprind in plus inca un day light si un T5 aqua medic blue actinic 54W (albastrul "pune aceii in valoare") - http://s736.photobucket.com/albums/xx9/mihai74/?action=view¤t=DSC_0514.jpg
iar cind vreau sa "vina seara" in bazin  las aprins doar un day light + blue actinc-ul - http://s736.photobucket.com/albums/xx9/mihai74/?action=view¤t=DSC_0443.jpg
@pomi : trebe sa ne vedem sa deslusim impreuna MACRO-ul ....si numa refer la peste
eu in momentul asta inca imi prind urechile cu aparatul ala
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
un mic update :
- puisorii au ajuns in bazinul mare
- au inceput pietrele sa inverzeasca - deci a venit primavara in acvariu
- si avem prima mamica de acei !!!!!  ......chiar daca sub o forma de "incest" (sunt frate si sora)  .....selectia naturala
[/youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_ZPYMZcPYE8[youtube]
|
 |
|
|
zamfir wrote:Ziceam zilele trecute ca Tropheusii si Mbunele se ignora reciproc.....
asta pana alaltaieri cand masculul dominant de Tropheus s-a trezit cu chef de sex. A agresat fizic tot ce i-a iesit in cale, rezultatul final fiind 2 morti si restu raniti (vreo 60) ......
nasol de tot !!!!
si ce ai sa faci ? separi tropheusii in vre-un fel ?
pune-l in lant pe impricinat  (scuze daca gluma nu e gustata)
bafta in continuare, si sa ne ti la curent
|
 |
|
|
din filmulet se vede treaba ca mbunele si tropheusii "o duc fericiti pina la adinci batrineti".....in realitate, adica din ce vezi tu zi de zi, se mai caftesc ????
ce PH si GH ai ??
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
kmol wrote:@pesticu
Ipsosul de modelaj este cel care se intareste mai greu. Gletul de perete este denumirea generica pentru mai multe produse cu compozitii diferite. Exista si pe baza de ciment si pe baza de ipsos. Insa mai toate contin si alte substante pe langa ipsosul/cimentul propriuzis.
multam !
o sa iau ce a folosit si pomi, cel putin asa am "garantia" ca nu patesc pestanii ceva  .
i-am vazut pe ai lui si erau mari, voiosi si frumos colorati 
|
 |
|
|
|
se pare ca sunt 2 tipuri de ipsos diferite : de constructii si de modelaj !!!
|
 |
|
|
pomi wrote:Eu am luat ipsos pentru modelare - model gips. Asa scria pe sacul respectiv.
hhhhmmmmm.......imi aduc aminte ca ipsosul pe care il am eu se comporta exact cum spuneai tu. dupa citeva minute se intarea.
|
 |
|
|
pomi wrote:
pesticu wrote:sunt curios daca o sa am acelasi rezultat ca al lui pomi ?!?!?!?!
si de ce spun asta ? el are T8, mai scurt si nu mai retin exact citi wati, dar ce mi se pare foarte relevant este lumina pe care o dau cele 2 tipuri neoane ??? T8 lui pomi mi se pare o lumina calda (sau cel putin asa am ramas eu cu impresia de cind am fost la el) iar T5 parca are lumina mai rece ????
Eu am 4 tuburi de 30 watti. Doua din ele au mai mult de 1 an de folosinta, iar celelate doua functioneaza din aprilie. E foarte posibil sa fi "obosit" si sa nu mai dea aceeasi lumina ca alea noi, plus ca apa e "invechita" si e posibil sa fi prins culoare, mai ales ca nu am UV.
nu cred sa fie vorba de invechitul neonelor  ......in fine, vedem in timp. astept acum sa vina si cel de-al doilea neon, si apoi am sa le las doar pe ele sa functioneze.
altceva vreau sa te intreb :
ce praf ai folosit tu si ai bagat in filtru (pt duritate) ???? am gasit pe balcon niste saculeti (care au expirat) care i-am folosit pt reparatii/finisaje pereti.
unul este GLET DE PERETE si scrie pe el ca are in compozitie hidroxid de calciu, iar celalat este IPSOS DE CONSTRUCTII si spune ca are in compozitie sulfat de calciu semihidratat
se potriveste cu ce ai "preparat" tu acolo ???
|
 |
|
|
malawi_crys wrote:iata ca la aproape 2 luni, "evenimentul" se repeta...am venit de la servici si am observat ambii masculi activati ..unul dintre ei, impreuna cu femela executau dansul intr un colt al acvariului...
la momentul acesta, cei doi isi vad de treaba..
sper sa pot prinde cateva scene mai acatarii..
poate ii umfla baietii gusa
sa ai ce sarbatori
|
 |
|
|
minnardy wrote:Despre Eheim.
Nu are voie sa faca zgomot. Sau are joc la lagarul elicei sau nu e montat corect. Aici, in acest pdf http://www.eheim.de/eheim/pdf/de/anleitungen/ifilter/powerline_2252.pdf la pagina 3, plansa E si F poti vedea modul de montare corect. Nu se scufunda de tot in apa, partea unde intra cablul electric in corpul lui tre sa fie deasupra apei. Are doua cleme pe care se prinde, dar in partea de jos tre sa aibe si 2 suruburi cu care se departeaza de sticla. Face zgomot doar daca atinge sticla, sau decorul pentru ca se transmit vibratii care produc un bazait enervant. Pozitionat corect in bazin nu se aude absolut nimic si e cel mai tare filtru intern, dupa mine.
Lumina.,,,
intr-adevar, T5-urile JBL SOLAR MARIN DAY ULTRA dau o lumina mai albicioasa, dar tot alge verzi produc. La mine nu-s vizibile ptr ca bolovanoii sunt negri negri, iar verdele lor e...ca si invizibil.
Nu te chinui sa pitesti nimic ! Lasa aparatura la vedere, sa-si faca treaba ! Daca vrei sa fie bine ptr pesti, lasa-le unde sunt, nu te stradui se le ascunzi. Eventual la cate o sedinta de pozat, dar....nu merita, dupa mine. Biotopurile de africani, mai ales in bazinele mari, trebuie sa aibe in vedere binele pestilor si apoi placerea noastra oculara! Ori asta inseamna, printre altele, o buna circulatie a apei in bazin care are si rolul omogenizarii si mentinerii cat mai constante a valorilor parametrilor importanti (temperatura, ph, kh, gh) in tot bazinul. Pestii trebuie sa aibe si spatii mari ptr inot. Daca pui partile vizibile a echipamentelor (tururi si retururi de filtre externe, filtru intern, pompa de valuri) pe marginile bazinului, asiguri si acest deziderat !
din pacate filtrul l-am luat fara cleme si fara suruburi. sta prins de geam cu 4 ventuze.
ce mi s-a parut ciudat atunci cind l-am desfacut si l-am curatat am observat ca unul din lagare ar fi cam "moale".
l-am scos acum din apa asa cum spune manualul (eu il aveam scufundat cu totul) si am sa urmaresc ce se intimpla.
|
 |
|
|
bobesku wrote:Super!
Ca sa fiu rautacios, ca vad ca numai de bine se scrie aici  Zic, totusi, mascarea echipamentelor? Macar un pic?
In rest este foarte frumos. Real Malawi stuff, man.
merci
cu mascatul echipamentelor e "durere". nu stiu cum sa fac....de fapt nici nu m-am gindit f tare la asa ceva. imi doresc mai intii sa apara algele, si apoi si la o sa ma gindesc cum sa pitesc echipamentele
cel mai greu o sa fie cu filtrul intern.
|
 |
|
|