[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
lipire acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
pesticu
Member
[Avatar]

IP:

salutare,

am in plan sa imi fac un acvariu (care o sa fie populat, binenteles cu ciclide) la urmatoarele dimensiuni :

Lungime - 135 cm
latime - 50 cm
Inaltime - 60 cm
grosime - 10 mm
fund dublat de sticla de 6mm sau 8mm
intarituri pe lungimea si latimea bazinului - in partea superioara

rugamintile mele sunt urmatoarele :
- imi puteti recomanda un furnizor de sticla, care taie sticla si slefuietste canturile cu simt de raspundere, astfel incit sa nu existe probleme la lipire ?
- exista cineva priceput (cu ceva experienta in lipirea sticlei pt acvarii) care doreste sa ma ajute la operatiunea de lipire, contra cost evident (asigur si berea in timpul operatiunii :-))!!!!
- daca nu se incumeta nimeni, macar imi puteti recomanda pe cineva cu ceva experienta (mentionez ca actiunea de lipire se va desfasura la mine acasa, vis a vis de selgros berceni). asigur transport dus-intors !!!!
- ce silicon imi recomandati sa folosesc ? : Dow Corning, Den Braven sau JBL ?

multumesc anticipat.
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

1. Treceti locatia in profil. Abia la jumatatea postului am realizat ca esti din Bucuresti
2. In afara de faptul ca il vei popula cu ciclide nu vad alta legatura cu aceasta sectiune a forumului. Locul ii era la Atelier. Cred ca mai bine postezi un anunt la Cumparari pentru mana de lucru.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
laur58
Junior member
[Avatar]

IP:

Sal am un acvariu cu aceleasi dimensiuni ,si am intarituri duble doar pe lungime in partea superioara. Fundul este dublu cu sticla de 10 mm .
Sticla am cumparato de la URBAN GLAS Buzau ,m-a costat anul trecut 380 ron.
Silicon am folosit ceresit negru 13 ron tubul . Treaba cu lipitul este simpla daca te documentezi !
[Email]
florinank
Junior member
[Avatar]

IP:

teas ajuta io caci e simpla treaba cu lipitul, dar esti cam departe . Ziceai ca asiguri transportul?

Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta
pesticu
Member
[Avatar]

IP:

laur58 wrote:Sal am un acvariu cu aceleasi dimensiuni ,si am intarituri duble doar pe lungime in partea superioara. Fundul este dublu cu sticla de 10 mm .
Sticla am cumparato de la URBAN GLAS Buzau ,m-a costat anul trecut 380 ron.
Silicon am folosit ceresit negru 13 ron tubul . Treaba cu lipitul este simpla daca te documentezi !

pretul pare ok tinind cont de faptul ca e dublat cu 10mm. eu ma gindeam sa fac dublura de 6mm sau de 8mm doar ca sa mai reduc costurile......dar asa e ok.
problema cea mai mare ar fi distanta bucuresti - buzau, dus intors. am gasit la pomi in topic cit l-ar fi costat transportul : 321 ron - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/10066.page .....daca ma duc eu sa il iau probabil mai economisesc ceva.
am sa caut mai intii ceva pe-aici prin bucuresti, dar am sa le cer oferta si celor de la urban glas.
spune-mi te rog daca in cei 380 a fost inclusa ceva slefuire a canturilor ?
cit despre lipire, oricit m-as documenta prefer sa ii las pe unii care au mai facut asa ceva cu succes.

'multam
pesticu
Member
[Avatar]

IP:

florinank wrote:teas ajuta io caci e simpla treaba cu lipitul, dar esti cam departe . Ziceai ca asiguri transportul?

multumesc mult pt faptul ca te-ai oferit sa ma ajuti , dar intr-adevar suntem cam departe.
cind am spus ca asigur transportul m-am referit la cei din bucuresti (e drept ca nu am specificat - o fac acum).

oricum, multumesc !
laur58
Junior member
[Avatar]

IP:

Da in bani astia sa facut si o slefuire superficiala dar eficienta (geamul nu taie la atingere) . daca vrei il lipesc eu la mine si il iei gata lipit,dar asta dupa ce sta cateva zile pe loc !
[Email]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: