[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Capacitatea acvariului determina dezvoltarea pestilor?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dimonty
Member
[Avatar]

IP:

Am vb recent cu un ingrijitor de acvarii si mi-a zis ca pestii cresc ca dimensiuni in functie de spatiul pe care il ofera acvariul. E adevarat? Adica, de exemplu, la un acvariu de 30 L cum am eu, Xipho care in mod normal ajung la 12 cm, raman mai mici?
aim icon
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

Este foarte adevarat. In acvariile care nu le ofera spatiu suficient, pestii se vor opri din crestere.

La t?? ni-i greu !!!
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Da, bineinteles...uita-te la chinezi...is peste 1,2 miliarde...si ce mici sunt! :-) Joke. Dar e adevarat, marimea bazinului va influenta cresterea pestilor...daca nu au loc vor ramane mai mici decat normal. Despre cauze si motive sunt multe de spus: competitia pentru hrana va fi acerba, se vor stabili ierarhii, unii vor manca mai mult, altii mai putin, altii deloc. Stresul e o alta cauza asociata lipsei spatiului. Apoi, pe langa incetinirea si chiar stoparea cresterii mai apare riscul bolilor...mult mai repede difuzeaza o boala intr-un acvarel de 50 litri cu vreo 20 de pesti si cu totul altfel intr-un bazin mare.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Cumpara-ti maine o pereche de pantofi cu vreo doua numere mai mici. Poarta-i vreo doua luni de zile si apoi ne mai auzim. Daca mai poti sa mergi. Cam acelasi lucru se va intampla cu pestii tai. Poate nu vor creste si se vor opri, dar vei avea niste minunati pesti stresati, bolnavi si a caror mortalitate va avea niste valori de speriat. Experimentatul ingrijitor de acvarii ar trebui sa fie putin mai cumpatat atunci cand da sfaturi de genul acesta.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
dimonty
Member
[Avatar]

IP:

Deci nu e si ceva bun... of... o sa donez cele 2 femele de guppy si cei doi xipho si raman cu 10 pesti.Asta e...
aim icon
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

dimonty wrote:raman cu 10 pesti

In 30 de litri? Asta ai citit? Sper ca nu te referi la Xipho.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dimonty wrote:Am vb recent cu un ingrijitor de acvarii si mi-a zis ca pestii cresc ca dimensiuni in functie de spatiul pe care il ofera acvariul. E adevarat?
E adevarat, da' noi nu promovam chinuirea pestilor in acvarii mici sa nu creasca .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: