[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Tomk
Forum Index » Profile for Tomk » Messages posted by Tomk
Nu e carasul meu ,dar vreau sa stiu daca asa apare.
Cam asa?
Ms
Eu tin carasi si molly si guppy si xifo si gurami de aproape 5-6 ani,carasii sunt okey ,nu s-au decolorat.Carasul cu Guppy-ul se înteleg bine.
Eu zic ca se inteleg,si sa mai zic ceva:eu îi tin de cand am acvariu carasi cu guppy si restul pestilor cu încalzitorul pus la 26-27°.
Poate am gresit eu ,dar a iesit bine pana la urma!eu am citit pe net/pe site-uri ca le trebe apa mai rece la carasi,dar nu am bagat de seama,severum cand mi-a zis am sesizat mai bine chestia asta cu temperaturile.
Buna ziua, am 2 carasi cometa ,nu stiu care e fata si care e baiat,orice sfat e bun,fiindca la deosebirea lor dintre sexe sunt mai praf.Cum pot afla?
Da ok,ca sa inteleg ea o sa mai aiba pui daca are burta maricica si pata aia neagra e bine conturata chiar daca a nascut 23 icre si alte 6 mancate??o sa incerc sa ascult pe alti.
Nu vreau sa o luam ca pe o cearta
Eu am cerut sfat ca sa o fac sa nasca mai repede nu despre pietre,carasi ,pesti,apa,stres.Eu am zis ca nu mai naste,dar eu am zis ca nu am chef de chestii cum e apa?scoicile fac apa dura! Sau comentarii cam asa.eu voiam un sfat cum sa o fac sa nasca mai repede.Dar numai e nevoie,astept pana marti-miercuri,daca ii scade burta o scot de acolo daca nu o mai las.Eu nu voiam sfaturi pt. apa ,carasi,chestii,decat pt femela.E ceva total diferit ce mi-ai zis tu de ce am intrebat eu.Acum e prea tarziu ,femela e o dezamagire nu a facut pui ci icre pana acum,sper sa faca pui,macar unul doi.Acum sper ca ai inteles ceva.Eu am cerut ceva si am primit alte raspunsuri.Scz. daca ti-ai pierdut ceva timp... : smilie :
Buna,sunt interesat,mai ai?Eu stau in Bucuresti sct.6,daca mai ai,poti sa-mi dai si mie?
Nu prea sunt de acord sa o scot,ea are inca burta mare si o pata uriasa in spate.Poate face pui in cateva zile(speranta moare ultima).Scuze dar sunt încapatânat de fel.
Burta ei era o parte maronie de unde au iesit icrele si una e mai neagra,e inca gestanta.nu stiu ce sa zic acum.de acolo de
unde e negru vor iesi pui?
Asa,bun,daca o tin acolo,am mai vazut femele in maternitate care au facut pui si icre,daca o tin o sa mai nasca daca s-a oprit?
Nu mai naste....cred
O streseaza cand ea sta in materniate...
Burta inca o mai are mare,nu mai face icre dar nu stiu ce sa zic,orice teorie e buna acum,am eu acvariu de vreo 5-6 ani dar nu am avut problema asta.scuzati daca am scris gresit ceva dar sunt un pic stresat,dezamagit!
Cnv?!?!?!?!!?!?
Femela a facut 23 de icre,pui va face?acum pe moment face asta,repede,e prima oara cand face icre nu pui!
Sper ca ai inteles!
Putrezirea înotatoarelor

Simptome: inrosirea si/sau inflamarea inotatoarelor , zdrentuirea , ruperea, dezintegrarea inotatoarelor.
Cauza: acesta boala este foarte contagioasa si este provocata de o infectie bacteriana care, in stagile cele mai avansate poate sa distruga complet inotatoarele si coada unui peste. Infectia poate fii declansata de raniri sau o improprie calitate a apei .In general acesta boala este urmata de o a doua infectie, ciuperca.
Tratament: se pune o lingura de sare la fiecare cca 10 litri de apa si dezinfectant.Se indeparteaza carbonul activ din filtru pe toata durata tratamentului si se schimba apa regulat in vederea imbunatatirii calitatii acesteia .

Infectiile bacteriene

Simptome : pete singerii , rani deschise , ulceratii, inotatoare zdrentuite.
Cauze :aeromonas , o bacterie foarte comuna in acvarii .
Tratament : antibiotice.

Forum Index » Profile for Tomk » Messages posted by Tomk
Go to: