[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Posibila boala Corydoras  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
LauraC
Unripe member

IP:

Buna ziua si La multi ani!

Am un acvariu de 80L, de aproximativ doua luni.
Am 5 Neoni, 5 pestisori verzi (nu mai stiu cum se numesc) si 3 sanitari Corydoras (initial, acum am ramas cu 2).
Am avut si 3 melcisori dar i-am pierdut.

Acum am o problema cu 1 Corydoras, de cateva zile are ca o bubita rosie transparenta si ma intrebam daca ma poate ajuta cineva, poate a mai trecut cineva prin asta.

Multumesc.
[Thumb - 20160103_121839.jpg]

[Thumb - 20160103_121650.jpg]

Tomk
Member
[Avatar]

IP:

Eu am avut pete albe pe 2-3 femele de xifo ,aveau o ciuperca,a trebuit sa le fac tratament,dar pete rosii nu am vazut.
Tomk
Member
[Avatar]

IP:

Putrezirea înotatoarelor

Simptome: inrosirea si/sau inflamarea inotatoarelor , zdrentuirea , ruperea, dezintegrarea inotatoarelor.
Cauza: acesta boala este foarte contagioasa si este provocata de o infectie bacteriana care, in stagile cele mai avansate poate sa distruga complet inotatoarele si coada unui peste. Infectia poate fii declansata de raniri sau o improprie calitate a apei .In general acesta boala este urmata de o a doua infectie, ciuperca.
Tratament: se pune o lingura de sare la fiecare cca 10 litri de apa si dezinfectant.Se indeparteaza carbonul activ din filtru pe toata durata tratamentului si se schimba apa regulat in vederea imbunatatirii calitatii acesteia .

Infectiile bacteriene

Simptome : pete singerii , rani deschise , ulceratii, inotatoare zdrentuite.
Cauze :aeromonas , o bacterie foarte comuna in acvarii .
Tratament : antibiotice.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2016 14:59:26

Tomk
Member
[Avatar]

IP:

Sper ca ai inteles!
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Bai cu albastru de metil , ajuta la toate infectiile , intr- un acvariu sau vas mai mic tinut 4-5 ore pe zi , pus albastru de metil in apa pana devine albastru inchis si schimburi dese de apa 20-30 % pe zi ( apa trebuie tinuta 12- 24 de ore intr-un vas cu gura larga ), temperatura scazuta ajuta la boli , corydoras sunt rezistenti la temperaturi scazute , deci e in avantajul lui
LauraC
Unripe member

IP:

Va multumesc pentru raspunsuri

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: