| Message |
|
|
pompa de aer oprita, era inca in priza
hmm de ce era pompa oprita? tu le scoti filtrul si aerul noaptea? ele tre sa mearga in continuu. si inca ceva cand le dadusi sa pape erau vii si dupapa ii gasisi morti? probabil ca s-au umvlat in burta ce la atatia pui de guppy cati au mancat noaptea  ). deci pompa tre sa mearga mereu sa nu o mai opresti ;)
|
 |
|
|
mihai2005 dar din alt material nu poti mai sa il faci? te duci si tu pe la magazine de fac mobila sau cam asa ceva si cumperi si tu de acolo placaj... eu asa am facut  . eu zic ca polistirenul nu va rezista mult si o sa se si rupa cand il tot scoti sa speli filtrul. eu m-am dus la o fabrica de face mobila pe comanda ..si am cumparat de acolo placaj dela de se pune in spatele mobilei .. dela de 5mm si am dat 50 mii pe 1 mpatrat. si a iesit capacul destul de misto ;) si nici autocolant nu iti mai trebuie  sau daca tu vrei sa il faci din polistiren .. te duce la 150 mii . aici la craiova o bucata de polistiren este 30 mii 1 m pe 50 cm si autocolantul este 120 mii metrul... tot pe 50 sau 60 .. 
|
 |
|
|
aaa deci nu citisem eu cu atentie  merci pt lamurire ;) o sa incerc sa fac si eu instalatie deasta 
|
 |
|
|
de ce vrei sa lipesti cu silicon negru? este mai bine cu cel transparent... parerea mea  sau crezi ca e mai bun cel negru?
|
 |
|
|
imi cer scuze daca pun o intrebare stupida  dar eu nu inteleg ceva sau nu am citit eu cu atentie tot. sa inteleg ca, jetul de apa care iasa din filtru trece decat prin tubul ala ciudat ...  odata cu bulele de co2? si apa din tubul ala pe unde o sa iasa? filtrul meu este destul de puternic scoate 1000l/h si eu am acvariul de 220 l net . la mine acum jetul este indreptat in sus(la suprafata apei) si se ridica apa in sus circa 3 cm parca e fantana arteziana  . daca pun jetul sa treaca prin furtunul ala pe unde o sa iasa? prin laterala acvariului? si bulele alea nu iasa din furtun cand se strang multe? suna cam nashpa intrebarea mea( intrebarile ) 
|
 |
|
|
hehehe si eu cred ca tre sa mai bag vreo 2 cm de pietris+nisip... ca am stratul de doar 4cm sau nici atat  dar mi-e "lene" sa spal nisipul pe care nu il am inca  ) pietrisul.. se spala mult mai usor dar nici d'ala nu e pe la mine pe la bloc 
|
 |
|
|
mai craiovene .... pana la urma ce ai ales sa iti bagi in acvariu ? sunt tare curios.... cam cat iti ia sa iei o decizie? sau tu faci totul "ca la carte" 
|
 |
|
|
nop. nu e asa. de la apa pana la marginea acvariului adica sus sunt 10 cm pt ca am acvariul din geam subtire si daca ilmai mult mi-e frica sa nu ii inund pe vecini  . daca e mai aproape de apa e mai bine ? sau care e diferenta ?
|
 |
|
|
|
salutari. am si eu o intrebare . am facut un capac pt acvariu care are 6 tuburi mici ( 20W bucata) puse la el , distanta de la neon la luciul apei este de 13 cm pt ca nu am putut sa le pun mai jos din cauza intaritoarelor la acvariu. sa incerc sa le pun mai jos? la ce distanta sa fie de apa ?
|
 |
|
|
am eu acvariu de 200 litrii cu detoate ( capac pesti plante filtru syubstrat , incalzitor , si mai multe ... ) dar zi si tu de unde esti  sa stim si noi . al meu e de vanzare ... am dat anunt si in sectiunea : vanzari. uitate la ce am scris acolo . ca am enumerat tot ce are .
|
 |
|
|
este prea ingust !! nu o sa para frumos . latimea e prea mica .. acum .. faci cum vrei dar dupaia o sa iti para rau ca ai stricat geamurile  eu am latimea de 44 si tot mi se pare prea mica 
|
 |
|
|
au fost primii mei pui scosi din icre  si in alt acvariu mai mare nu aveam decat pe cel de 220 L in care sunt pestii cei mari  cu pestii aia mai luam si eu cateceva pe ei  ca aici la craiova asa se face  dai pesti si iei mancare sau ce vrei . acum vrioam sa imi iau vreo 4 tuburi tld830 si nush ... . asta este ....
|
 |
|
|
era aglomerat . azidimineata spalai filtru si uitai sa mai aprind neonul ca ma grabeam sa plec afara . si cand ajunsei in casa si vrusei sa le dau sa manance ei stateau cu "burta la soare "  incalzitorul era de 300 w cu termostat .. nush cat am dat pe el .. parca vreo 400 mi numaistiu  asta e .. sper sa nu mi se mai intample  acum scosei 2 xifo sa fete .. tot in acvariul ala . dar trasai vreo 40 litri din cel mare si pusei in acv. ala de 90 l . incalzitorul ala nu il mai folosesc deloc 
|
 |
|
|
 ( imi murira peste 200 de conconusi ( deia galbeni cu punct ngru la coada )  (  aveau 7 luni  ( erau foarte vioi  ( si se strica incalzitorul  ( care inca era in priza si ii fiarsa pe saracii pesti  ( ii tineam in 90 l de apa  ( cand ma uitai in acv. apa avea 43 grade  ( si toti cu burta-n sus  (  nici ca o sa mai scot vreodata pestii sa depuna  am stat 7 luni sa creasca si acum  ( . asta este .. fu**le incalzitorul in gura si termastatu masii  ( 
|
 |
|
|
man pai ce minte a avut el cand a luat apa din baltoaca aia ? acolo sunt tot felul de microbi ... cum poti sa bagi apa din iazuri in acvariu ?? si fara tratament 
|
 |
|
|
pusei un droser de 40 pe 2 neoane mici si merge  ... acum faza e ca imi mai trebuie o gramada de beoane  ) pt acvariul de 220 litrii .
|
 |
|
|
merci mult. sper sa mearga  daca se ard si astea mici ma oftic rau detot si ma duc la magazin si cumpar tot ala .. ce 2 neoane mari dar ma cam doare buzunarul  
|
 |
|
|
ieri mi s-au ars 2 neoane( de 120 lungime) si cand le-am schimbat s-au mai ars inca 2 imediat. fac o lumina puternica si iasa fum din ele dupaia  probabil din cauza droserelor ca altceva nush .acum vreau sa pun 2 tuburi mici dar am decat un droser mic.. intrebarea mea este daca pot sa pun un droser mare ( pt tub de 40 w ) sa alimenteze cele 2 tuburi mici. sau tre sa pun la fiecare tub droserul lui ? nush daca incelegeti ce vreau sa zic.
|
 |
|
|
e scump ? sau nu vreti ? 
|
 |
|
|
|
nu il vrea nimeni ??? mai scad 50 euro .
|
 |
|
|