[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin_gherman
Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Bine ai venit. Inmultirea este: 100 x 80 x 50 = 400 l
Daca inaltimea e de 80 cm , spune-ne ce sticla ai folosit...la aceasta inaltime trebuia sticla de cel putin 10 mm. Este muuult prea inalt si daca nu ai 2 metri inaltime vei lucra extrem de greu in bazin.
Xipho sunt vivipari, deci merg cu alti vivipari, adica vei avea un acvariu de vivipari.
Daca te intereseaza una profi, cu pH controller, poate te intereseaza oferta mea...la care ai mai avea nevoie de butelie. Ajungi la cel mult 1000 lei (asta cu o sonda noua), pret sub care e aproape imposibil sa cobori cu o instalatie de CO2.
Reactualizare oferta:
1. Acvariul Rio 300 a fost vandut.
2. Setul de CO2 scade la 650..este ultimul pret...includ si sonda originala adusa din State, dar nu o mai folosesc de ceva vreme si nu garantez ca mai e buna, chiar daca varful ei a stat in solutie ca KCl.
3. Lampa din capacul de Juwel Rio 180. Are 1 metru si 2 neoane T8. Functioneaza perfect. Pret 150 lei.
Redknee wrote:
minnardy wrote:Dar, daca vrei sa tii ciclide, de oricare ar fi ele, africane, sud-americane, eu iti indic doua filtre externe.

Poti te rog sa dezvolti?

Dezvolt. In mod normal, la un acvariu plantat si cu pesti mici nu trebuie ca filtrul sa aiba un debit mai mare decat de 3 ori volumul acvariului...e suficient. Plantele consuma NO3-ul...la africani insa, unde nu sunt plante trebuie o filtrare biologica superioara si este indicat ca debitul filtrelor sa fie cam de 5 ori mai mare decat volumul acvariului. Deci, la acvariu de 500 litri e bine sa fie cam 2500-3000 l/ora. Cu un singur filtru e greu sa realizezi asa ceva. <Mai mult, pe langa filtrarea superioara trebuie si o buna circulatie a apei in bazin. De ex, la Tropheusi chiar le plac curentii de apa asemanatori marinelor. Plus ca, avand doua filtre montate pe colturi, absorbtia apei este mai buna din ambele colturi decat dintr-unul singur...eu am 2 acvarii mari, functionale, cu africani si ambele au cate 2 filtre; iar asta noul, la care muncesc acu, va avea chiar 3....sau 2 mari si 2 interne.
Daca vrei ciclide africane, nu te uita la filtrare...baga cat mai buna! Asta insa nu onlocuieste schimburile de apa! Pe langa apa curata, le place si apa proaspata = sanatate maxima!
Eu as baga 8 neoni clasici si o pereche de Apistogramma boreli, sau orice alta specie de Apisto.
Sincer sa fiu, intre un Tetratec la care zice 2400 l/ora si un Eheim 2028 la care zice 1050 litri pe ora, as fi mai sigur pe debitul REAL al celui din urma. Daca vrei un singur filtru mare, mergi pe Fluval FX 5...pare mai bun decat un Tetratec 2400. Dar, daca vrei sa tii ciclide, de oricare ar fi ele, africane, sud-americane, eu iti indic doua filtre externe.
Offf...l-am lucrat in Office 2007 si asa e si salvat...si nu mai gasesc buton de save as, ca sa-i pot da un save in office 1997-2003. Rog pe cineva care se pricepe sa-l descarce si sa remedieze problema. Multumesc
lipire si suturare. lipire nu cu corega sau poxipol. mai exista si ciment chirurgical. plus niste pansamente coloidale cu fibrina.

Eu zic ca se poate incerca. Ai atasat doua modalitati de rezolvare a problemei: suturare sau extirpare.
Pentru sutura se pot folosi materiale din oftalmologie, adica ace foarte fine, cu fir sintetic rezolvabil in timp mai indelungat, sau chiar catgut, resorbabil in 7-8 zile. Eu as pune doua puncte de sutura pe portiunea cartilaginoasa a branhiei. As sutura-o de lamela branhiala din spatele celei cu probleme si, bineinteles, nu as strange nodul foarte tare.
Extirparea pare mai simpla, adica se taie lamela de la cele doua capete cartilaginoase si se pun doua fire de sutura sa opreasca hemoragia.
Lipirea...hmmm...nu stiu cum se comporta cimentul chirurgical pe tesuturile moi, iar daca s-ar lipi partea tare a doua branhii alaturate, ma tem ca latimea acestora e prea mica si nu ar permite atasarea corespunzatoare pentru ca lamele branhiala sunt dispusa una mai in spatele / fata vecinei. Poate un pansament coloidal pus cumva intre lamela "entorsata" si vecina din spate, ar ajuta, dar, din nou, nu stiu cum se comporta acest tip de pansament aplicat pe branhii...avand in vedere ca acestea sunt organe cu rol respirator, ma tem sa nu se absoarba pe la acest nivel ceva substante in circulatie...pe de alta parte, fiind facute pentru animale / om, nu cred ca ar contine toxice.
Problema ramane tranchilizarea / anestezia...trebuie gasite tricaina, produs comercial MSS-222...eu am gasit pe net ca l-a folosit cineva in Ro....dl GROZEA ADRIAN de la USAMV Timisoara, intr-un proiect de-al lui...poate la acvariul din Constanta sau Galati... poate "functioneaza" userul dipnoi pe forum...sa ma scuzati daca intersectez forumurile, dar ea (dipnoi), ar trebui intrebata despre tricaina.
Oricum ar fi, eu as incerca !! Iar daca acel medic s-a oferit sa faca el interventia, go for it! Dar, mai asteptati cateva zile...mama Natura face uneori minuni!
Ce ai cumparat tu este un mediu din rasini sintetice care au proprietatea de a absorbi amoniacul din apa bazinului. Nu este un mediu pentru bacterii, dar, cu certitudine, mici colonii se vor forma si pe asa ceva. Daca vrei un mediu propice bacteriilor, se pare ca cel mai bun este Sera Siporax.
Pare a fi singura solutie...despre sutura branhiilor, am gasit pe net doar acest articol care face referire la sutura branhiilor la salamandra parca pentru a verifica autorii nu stiu ce...nu am avut rabdare sa-l citesc tot, dar poate va ajuta.
ci sa o fixam cumva

Oare nu se gandea la suturarea acelei lamele, de una invecinata, cu ceva fir resorbabil? Trecut catgut foarte subtire, prin partea cartilaginoasa a branhiei si suturata de invecinata, tot de partea cartilaginoasa a ei...dar asta tot un medic o poate face.
Unu, extern, un JBL e900, Eheim 2226 si alte marci si un singur incalzitor termostatat de cati w vrei tu...100-150....
Daca acvariul ti-e plantat eu as merge pe doua Osram Flora plus un 865 si un Lumilux 965. Sau pe 3 sylvania Grolux si un Sylvania daylight...combinatii sunt multiple, dar pana nu spui ce tii in acvariu, nu ne putem exprima mai bine de atat.
Regret ca nu sunteti din Cj...colegii mei de la Acvariul USAMV lucreaza chirurgie pe pesti, chiar daca nu sunt medici vet ci ingineri zootehnisti; unul dintre ei e dezvoltat ceva manopere chirurgicale in cadrul phD-ului lui. Pot face anestezie, stiu sigur ca au deschis pesti cu dropsy carora le-a evacuat lichidul din cavitatea abdominala, am vazut suturi facute ei ei si mi-au placut. Ar putea macar incerca.
Anestezia la pesti nu e o mare filozofie; o fac cei care trimit pesti la distante mari, gen arifish.de...se pare ca folosesc tricaina, un anestezic special pentru pesti, cu dozare in apa.
Extirparea in sine nu e, de asemenea, o mare filozofie...capetele branhiilor, cele care se insera sus si jos au o structura oarecum cartilaginoasa; nu cred ca ar fi mare sangerare acolo; oscarii sunt pesti mari, se lucreaza relativ usor pe ei. Nu stiu insa cum ar trai cu o lama din aceea branhiala extirpata. Iar repozitionarea sigur nu va da rezultate.
Bloc clasic de prin 83 in Zorilor...al meu e din 89 (dat in folosinta) si e construit pe schelet de grinzi si pereti umpluti cu BCA. Eu am amplasat ceva asemanator cu al tau (130x60x60) pe peretele dintre sufragerie si bucatarie, perete ce are o grinda foarte groasa, cam de 40 x 30, in partea de sus. Deci, din 60 cat e latimea acvariului, cam 25 cm sta pe grinda aia...cred ca si in Zorilor blocurile sunt construite pe acelasi principiu.
Eu zic sa nu renunti...in timp vei constata ca nu exista niciodata un acvariu prea mare pentru un pasionat...si sunt pe forum multe exemple de oameni care au avut bazine mari in casa, pentru ca ulterior sa-si faca adevarate minipiscine .Mai bine renunti la un dulap, doua, rearanjezi mobila, faci tu ceva pe acolo si ramai la dimensiunile initiale ale proiectului. Cu o singura mentiune...daca vei merge pe un acvariu plantat, vei sta tot timpu cu mainile in apa, la coasa ...iar daca vrei sa te "patrunda" virusu AFRICA T1M1...hai odata la mine sa-l vezi pe "viu" ....apropo...virusu ala e Tanganyika 1 Malawi 1.
Deci, planaria este un vierme trematod neparazit. Traieste liber in mediu acvatic sau terestru (unele specii), fara a afecta pestii sau oamenii. Dar, unele forme evolutive ale trematidelor neparazite pot produce la om asa numita dermatita cercariana...nu stiu daca Planaria, adica cercarii acestui viermi pot produce la om asa ceva. Personal as spune ca sunt inofensice ptr om.
Desi am raspuns si prin pm, mi-e foarte clar ca este o problema traumatica peste care s-a suprapus, sau nu, o infectie bacteriana...sanse de vindecare de la sine nu sunt. De extirpat acel fragment de branhie, nu stiu cine ar face-o, iar asa nu va supravietui mult. Grisul care se pare ca a survenit poate fi o suprapunere fara semnificatie patologica vizavi de branhie...din pacate, se pare ca pestele este condamnat
Pentru ca cineva nu-mi da pace si spatiul imi permite, va prezint noul meu acvariu, deocamdata in stadiul de plan si achizitii.
Asadar: 170 x 60 x 60. Sticla de 12, cu intarituri si fund dublu 12+10.
Filtre: 3 externe: Eheim 2126, Tetratec 1200 si Jebo 828; 2 interne: Ferplast blumodular 3 si Eheim powerline 2252; pompa Hydor Koralia 3...toate existente deja.
Decor...nu pun pe spate, doar niste "stanci" pe colturi pentru mascarea filtrelor interne, a inlet si outleturilor externelor, incalzitoarelor si pompei...intre stanci, tapet negru.
Nisip...vad eu, ceva alb, pietroaie negre...le am deja.
Populatie: 15 Tropheus moori red moliro si 10 Tropheus chaitika...asta e intentia mea.
Deocamdata atasez factura cu pretul sticlei ...lipitoru acvariului...se cunoaste dumnealui
Zsolt, un incarcator de Nokia ...legaturile...firu rosu la firu rosu peste tot, iar cel negru la cel negru, tot peste tot Si-s 4 ventilatoare de 12 cm legate pe acelasi incarcator.
Nu cred ca merita sa riste chiar cu acid clorhidric, nici nu stiu cum s-ar comporta siliconu la acid, dar in mod sigur o combinatie de formol concentrat, urmat de o spatalatura cu clor si in final permanganat te va scapa de absolut tot ce este viu in acel acvariu. Virusurile...nu rezista extracelular...ai omorat celula gazda, o crapat si virusu'.
Si da, pot exista bacterii atat de patogene care rezista multi ani in forme sporulate pe diferite substraturi, in conditii extreme de mediu.

Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Go to: