[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin_gherman
Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Acvariu maricel - constanta - apa dura = ciclide africane? Sau te chinui sa scazi duritatea apei ca sa cresti plante?
Sticla de 12, categoric si dormi ultralinistit...la cea de 10 dormi numa linistit.
Aooooleeeuuuuu....si ai bagat acolo pe jos ADA???Pentru plante???
Scoate-l, mai baga o buturuga din aia si tine discusi!!! E perfect pentru asa ceva.
Io zic ca e pacat sa strici buturugile alea cu vreun aquascaping care-ti va manca nervii si elanu'.

LE...dupa acest model: http://showcase.aquatic-gardeners.org/2008.cgi?&op=showcase&category=1&vol=-1&id=169
care, dupa cum se vede, a luat locul 2 la AGA 2008...motiv pentru care solicit retragerea cuvintelor grele ale
Deci, singurul gen de acvariu in care pestii sa se simta bine fara plante care imputesc apa, fara lumina pretentioasa, fara instalatie de CO2, fara substraturi speciale si fertilizare delicata este acvariul cu ciclide!!! Sud-americane sau africane.
Scoti backgroundul, pui lemne, pietre si tii o pereche de green terror, sau una de oscari, sau una de sajica ori nigro sau orice alte "ciclasome".
Sau, pui numa pietre si tii vreo 10 bucati ciclide de Malawi din 2, maxim 3 specii. Acvariul tau e la limita inferioara ca marine, dar merge pentru asa ceva!
Iar sotia ta va fi extrem de incantata de culorile pestilor, comportament, reproductia lor si usurinta intretinerii...nu ai nevoie decat de o filtrare usor superioara, un UV si mancare adecvata. Studiaza forumul despre acest subiect si....da-mi dreptate!
Bafta maxima
Ordinea ar fi:

1. Eheim 2226 - nu vei regreta, in ciuda pretului!
2. JBL e900

la Fluval nu ma bag ca nu cunosc.
tetratec nu vrei tu si asta e o decizie inteleapta!
p.s. astazi, in ziua de gratie 15 ale lui ianuarie, am primit o vizita "oficiala" la nivel inalt, in care a fost prezentata si "capodopera inca in lucru cu tot cu decor" ..rezultatele si concluziile le asteptam cu infrigurare, mai ales ca "oficialul" in cauza, este(sau era ) un "contestatar "infrigurat al decorului 3D de firma pe considerentul ca 'papa' mult si pretios spatiu am o presimtire ca o oarecare schimbare de orizont s a produs in "viziunea" celui in cauza ..cel putin asa mi as dori sa fie ...

Intrucat eu am fost vizitatorul "la nivel inalt", vin cu o reconsiderare ...Andrei, ai bani pentru acel decor??? BUN!!! Ia-l tata, ca merita! E bestial; al lui Cristi, gata montat, este sublim....deci, intr-un procent de 50% acum sunt si eu in cautarea linkului de la Aquarium Munster, sa vad daca au numa de 170.
Nu-ti spun sa te programezi pentru o vizita pe Dr Taberei, ca atunci decizia ar fi foarte clara...

Off-topic: acvariul lui malawi_crys, chiar in stadiul in care este arata superb, e promitator pana la cer si inapoi...io numa cu "botosii" nu-s impacat (nah, ca nu m-am putut abtine), dar e bine ca ciclidarii-s impartiti...mbunisti, haplocromisti, tropheisti, etc.
Ioi ce porcarie de acvariu!!! smilieSI daca maine m-as apuca numa de ciclide tot n-as tine asa ceva...nigro, tropheus, papagali, pangasius, melanocromisi, "ciclasome", zebre OB, oscari...proprietaru' e pe dinafara cu ciclidaraia!!!Cat despre biotop...nici african, nici sud-american...fix tranta!
Problema nu este ca sunt sau nu pesteri in Malawi...ultimile poze puse de Lorenzo si Glasforex sunt din bazine de 2000 litri...a lui Glasforex parca este acvariul de pe locul I de la AGA 2008, biotop african, al unui danez si are 2000 de litri....la asa ceva si eu as pune decor de orice fel. :-)...nu recunoesc bine bazinul expus de Lorenzo...
Insa intr-un bazin de 170 x 60 x 60 = aproximativ 600 l brut, un decor cu o grosime medie de 15 cm inseamna 170 x 45 x 60 = 459 l....dintr-un foc s-au dus vreo 140 litri de apa, adica vreo 6-7 pesti mai putin.
Cel mai bine ne poate spune despre grosimea acelui decor de Tanganyika expus de Andrei, Cristian, care deja le are lipite pe ale lui in acvariu....ia o medie de 15 cm din latimea bazinului, sau nu?
Deci, eu is de acord cu planu tau!!!
l-ul fa-l cat poti tu de lat, lungimea cat poti, conform zicalei ca de scurt poate fi oricat de lung, iar de subtire oricat de gros.
H-ul...ajung 60.
Si un sfat pentru care unii ma vor injura dar e din experienta personala...nu pune decor!!! O folie neagra pe spate si pietraraie in el...eventual 1-2 "stanci: 3D pe colturi ca sa maschezi inletul si outletul filtrelor externe. Si am sa ma explic....indiferent ca vei avea mbune, tropheusi sau orice alt african, e pacat sa pierzi din latimea acvariului cu background care-ti ia pana la 20 cm din latime...stiu, arata bestial, dar am constatat ca, de fapt, acesti pesti au mai multa nevoie de spatiu de inot decat de pereti stancosi unde sa se ascunda...de ascuns, se vor ascunde printre pietrele din bazin.
Drept urmare, anunt cunoscatorii ca, la noul meu bazin de 170 x 60 x 60 eu NU VOI MAI PUNE BACKGROUND 3D!!! E o porcarie...si-am "pacatuit" destul cu decorurile mele care le am in toate bazinele...acum imi pare rau dupa acel spatiu pierdut ...tropheusii mei au nevoie de spatiu de inot cat mai lung, cat mai lat!!! Eventual pe colturi voi pune stanci sa maschez sorburile.
Bafta maxima in continuare!!!
Andrei..baga repede gaz de foc si prezinta-ne proiectu'. Macar in faza de caiet de sarcini!

TAREEE!!!
Adevarat...cum apare cate un forumist care-si exprima dorinta de africani cum ii studiez CV_ul...ce are, cum are, de care are, ce vrea sa-si faca, de cat vrea sa-si faca...si asa mai departe.
Caci, sincer, mi s-a acrit de cati acvaristi inmarmuriti de frumusetea si personalitatea / stilul ciclidelor africane vor sa le tina in...bidoane (a se citi pana-n 150-200 l). Pentru africani nu exista niciodata "acvariu prea mare"...accept doar: nu exista sticla de 15, nu am mai mult de 150 cm lungimea spatiului. Alte motive nu cred ca sunt!
500 e BINE!!!
Sper ca "micro-Malawi" inseamna ceva de la 250 litri in sus, nu sub 200 :-)
Altfel, bine ai venit si te asteptam cu sfatuiala.
Sa-mi aduc si eu o umila contributie din vremuri...imemoriale
Combinatia 2 x Sylvania Grolux + 1 x Sylvania daylight T5, 8 w, dau o lumina placuta ochiului uman, iar plantele ERAU extrem de satisfacute de ele...din pacate, nu dau alge ...acum am mare nevoie de alge in bazinelu' asta.

Pretu la teava rectangulara se calculeaza in lei / m liniar. Calculeaza tu lungimea totala a tevii de care ai nevoie...adica toate tevile care intra in masa si inmultesti cu pretul. Asa...orientativ...la o masa de 170 x 60 x 70, cu 4 montanti verticali...doi pe laterale si 2 pe mijloc, cu intarituri transversale, la 7,8 lei m liniar, materialul costa cam 180 lei. Teava patrata de 4 x 4 groasa de 2 mm.
Doua sfaturi:
1. Fa-ti sump sum baizn
2. Uita-te la Tropheusi!!!
Salut
Vezi ca in Cj cred ca mai gasesti doar niste Neolamprologus brichardi la Romzoomarket, langa regionala CFR...ca altundeva nu gasesti sigur speciile enuntate de tine. Si nici pe la clujeni acasa, nu cred ca sunt detinatori de asa ceva.
Din experienta proprie ...in jet de apa mi se dezvolta algele alea negre...BBA sau cum le zice.
Scuzati...rad ca n-am plante, numa alge si pesti prin acvarii.
Acel acvariu nu este pentru ciclide africane! Renunta la aceasta idee.
http://www.youtube.com/watch?v=lzURm2qN7GM
Ce sa fie, ce sa fie?
...membrii noi in colonie?
Anunt pe aceasta cale, onor userii de pe forum, ca, in prag de An Nou (La Multi Ani pe aceasta cale) ca am devenit "reproducator" de Tropheusi
Exact la varsta de 1 an a adultilor si dupa multe "gushe" esuate, o femela s-a decis sa pastreze ponta. Ponta care numara 7 puiuti mari, frumosi si vioi.
Scuzati calitatea inregistrarii si multumesc anticipat ptr eventualele felicitari. :-)

...si ca sa nu uit....mult succes in reproducerea Tropheusilor altor detinatori care inca n-au reusit...
Si, de fapt, petele negre la Caeruleus apar cel mai frecvent din cauza fenomenului imbatranirii. Am avut L. C. care la 1 an era galben portocaliu splendid, la 2 ani avea deja mici pete negre in zona capului pentru ca la 3 ani sa aibe ditamai petele negre, tot in zona capului...fara a fi stresat.
Lasa pestele in pace.
Vad ca esti din Constanta. Din cate retin eu, din scrierile altor constanteni, voi aveti noroc de apa cu duritate suficient de mare pentru africani. Eu iti indic sa masori mai intai kh si gh inainte de a adauga saruri...risti sa treci de a un pH de 8 si o duritate in jur de 10-15, potrivite ptr ciclidele de Malawi, la valori superioare de ph = 9 si kh / gh in jur de20, potrivite mai ales ciclidelor de Tanganyika...nu ca malawienii nu le-ar suporta, dar nu s-ar simti confortabil. Masoara, de asemenea NO 2, dar mai ales NO3...valorile crescute ale acestor parametri pot induce scarpinatul de substrat.
Nu are nici o legatura scarpinatul cu reprodusul...daca ar fi vorba de tremurat,da...scarpinatul insa nu are legatura...scarpinatul poate fi chiar o manifestare normala, daca nu e prea des , prea intens sau la prea multi pesti, concomitent...personal cred ca la tine a aparut datorita schimbului prea mare de apa...la africani se indica schimburi mai mici cantitativ, de 10-15%, dar mai dese...de 2 ori pe saptamana...asta pentru a se mentine cat mai constante valorile parametrilor apei.

Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Go to: