| Message |
|
|
|
Iti recomand un model din gama Eheim professional 3. Costa, dar daca nu se pune problema financiara, merita. Sunt puternice, au volum filtrant mare, sunt pentru acvarii de mare capacitate, dar sa te gandesti ca locul de amplasare trebuie sa fie indestulator ca suprafata!
Se gasesc si la noi, ajung in jur de 9,5-11 milioane.
|
 |
|
|
|
Microsorum pteropus sau windelow e fixat pe vreo radacina? Sau strict planta?
|
 |
|
|
|
Revin, cat despre denumirea unei specii exista doua sisteme nominale taxonomice: cel binar, in care specia poarta un nume si un prenume: Trichinella (gen) spiralis (specie), Trichinella britovi.
Al doilea e cel trinomial: Trichinella spiralis spiralis, Trichinella spiralis britovi.
Pt continua modificare a numelui speciilor si diferitele noutati in clasificarea speciilor de "vina" este biologia moleculara, tehnicile moderne de azi si dezvoltarea filogeneticii.
|
 |
|
|
|
De fapt e vorba de doua stiinte separate si inrudite: Taxonomia si Sistematica. Foarte pe scurt, Taxonomia se ocupa cu elaborarea principiilor generale privind clasificarea organismelor, iar Sistematica se ocupa cu clasificarea propriu-zisa, pe baza principiilor elaborate de Taxonomie.
Exista mai multe metodologii taxonomice, si anume: sistematica clasica sau linneana, elaborata de Karl Lynne (taxonul e unitatea de incadrare), sistematica numerica, sistematica moleculara, sistematica cladistica (clada e unitatea de incadrare) bazata pe filogeneza, iar cel mai nou sistem se numeste PhyloCode.
Taxonii supraspecifici sunt: genul, familia, ordinul, clasa, increngatura si regnul.
La ora actuala, cea mai moderna sistematizare a lumii vii, o imparte in 3 domenii: Archeea, Bacteria si Eukaria. In cel din urma intra regnurile: Protista (alge), Fungi (ciuperci), Plantae si Animalia.
Daca doriti, pt informati suplimentare, pot afisa aici cateva capitole de Sistematica si Taxonomie dintr-o carte de-a mea, sau la cerere le pot trimite doritorilor.
|
 |
|
|
No, in cazu' asta imi retrag spusele.
Ultimul Rio300 achizitionat saptamana trecuta a fost negociat cu ceva de genul: cu ce sa fiu eu de acord sa faci in casa pt ca tu sa fii de acord cu inca un acvariu?
Si pozitia 1 pare cea mai potrivita!
Bafta maxima!
|
 |
|
|
Intr-un biotop de africani Malawi nu are ce cauta lemn in acvariu! Nici chiar de pe margine! Categoric, si daca vrei as putea sustine cu filme si poze (mess) afirmatia mea.
Asa ca, zic eu, buturugii aleia i-ar sta mai bine intr-un Rio 300, imitatie de biotop amazonian, cu discusi si neoni. :-)
Asadar, eu astept daca te hotaresti sa renunti la ea si promit ca o pun in noul bazin in cea mai frumoasa pozitie posibila! 
|
 |
|
|
|
Sigur nu merita!
Asperitatile retinei tale pot fi slefuite si cu un corp de gagica pe care-l "montezi" acasa, pe propria-ti sofa...ce atata munca...curatat alge, schimbat apa, echipat acvariu.
|
 |
|
|
Multumesc de raspuns.
Am gasit intre timp un site, pun aici acest link:
http://fish.mongabay.com/biotope_rio_sucasari.htm
Sper sa nu deranjeze pe cineva ca l-am afisat.
Am si un filmulet, tot cu discusi, in mediu natural:
http://www.youtube.com/watch?v=3u3au59ixsc
O sa incerc sa fac un decor/substrat cat mai aproape de realitate! Chiar daca necesita ingrijiri mai deosebite.
|
 |
|
|
|
Am achizitionat un Juwel Rio 300. Masoara 120x50x60, deci 360 l brut si 300 net, conform producatorului. Destinatia lui: discusi! Apa din Cluj permite si chiar sugereaza specia. Are 2 tuburi T5 si restul kitului....stiti voi!
Il vreau cat mai aproape de un bazin natural, fara pretentii de biotop. Nu ma incanta bazinele ultraplantate gen Oliver Knott, sau alti asemenea "producatori" ai genului. Sunt splendide, intr-adevar, dar sunt pt concursuri si nu reflecta totdeauna realitatea din natura.
Asadar, intentionez putine plante, 1-2 echinodorusi, multa lemnarie prin bazin...buturugi, Java fern pe ele, poate ceva pietre.
Intrebarea mea este: care ar fi cel mai potrivit substrat? Cu aspect cat mai natural.
Am citit pe forum despre substraturile din acvariile cu discusi...nu exista o concluzie finala. Recunosc, arata bine maroniul "bobitelor" de Dupla combinat cu verdele plantelor si negrul decorului din spate...dar nu e natural acel maroniu.
Plante putine si Echinodorusi...obligatoriu substrat special pt ele?Adaug CO2?
Multumesc
|
 |
|
|
minnardy wrote:Pestii de apa dulce sunt animale hiperosmotice. Adica presiunea osmotica a lichidelor interne este mai mare decat cea a mediului in care traiesc. Sau, altfel spus lichidele interne sunt solutii de saruri minerale mai concentrate decat mediul de viata. In aceste conditii apa din mediu tinde sa patrunda in corp pentru a echilibra cele doua presiuni. Ca o adaptare la acest fenomen si pentru a contracara acest lucru, pestii de apa dulce au aparatul excretor foarte dezvoltat si elimina cantitati mari de urina. Pe langa eliminarile de amoniac pe la nivel branhial.
Pestii marini sunt hipoosmotici, fenomenul se intampla invers, apa din corp tinde sa iasa in mediu pentru echilibrarea presiunilor. Acestia elimina cantitati foarte mici de urina concentrata.
Rechinii, celenteratele sunt izoosmotice, au cele doua presiuni egale.
|
 |
|
|
|
Pestii de apa dulce sunt animale hiperosmotice. Adica presiunea osmotica a lichidelor interne este mai mare decat cea a mediului in care traiesc. Sau, altfel spus lichidele interne sunt solutii de saruri minerale mai concentrate decat mediul de viata. In aceste conditii apa din mediu tinde sa patrunda in corp pentru a echilibra cele doua presiuni. Ca o adaptare la acest fenomen si pt a contracara acest lucru, pestii de apa dulce au aparatul excretor foarte dezvoltat si elimina cantitati mari de urina. Pe langa eliminarile pe la nivel branhial, dar care este o apa partial "prelucrata".
Pestii marini sunt hipoosmotici, defomenul se intampla invers, apa din corp tinde sa iasa in mediu pt echilibrarea presiunilor. Acestia elimina cantitati foarte mici de urina.
Rechinii, celenteratele sunt izoosmotice, au cele doua presiuni egale.
|
 |
|
|
|
Mai concret, ce doresc eu. Am un acvariu de africani dotat cu doua Eheimuri, unul 2226 si unul 2228. Sunt activ si pe forumul malawimayhem si acolo am observat ca toate acvariile, oricat de mici ar fi au doua filtre, pt o apa cat mai buna.
Parametrii apei la mine sunt impecabili, dar ma deranjeaza o problema....filtrarea mecanica mai redusa a acestor filtre canistra, astfel ca am prin apa mici particule in suspensie....stiti voi, nisip (mi-e fin si sapatorii astia il imprastie prin toata masa acvariului), mici resturi de la mancare, mici fragmente de alge care le desprind de pe substrat.
Astfel ca ma gandeam ca un filtru intern bun, pt o filtrare mecanica mai corespunzatoare mi-ar fi util din pct de vedere al filtrarii mecanice. Oricum as orienta tevile de retur, acele capete de aspirare tot nu reusesc sa atraga foarte multe din particule...acvariul are 120 cm lungime, iar aspirarea este pe cele doua colturi din spate.
|
 |
|
|
|
100% Eheim!
|
 |
|
|
|
Mersi BlackAdder de raspuns, dar acela e un filtru intern care intra in kitul de fabricatie al acvariilor Juwel. Eu ma refeream la filtre care se pot cumpara separat de acvariu si care nu sunt "turnate" in acvariu (vezi acea celula in care intra elementele filtrante la Juwel)
|
 |
|
|
|
Simt nevoia (acvariul) imbunatatirii filtrarii mecanice a acvariului meu.
Am citit posturile specifice, dar adresez si eu o intrebare experientei membrilor: care ar fi filtrul cu performante maxime in ceea ce priveste filtrarea mecanica, existent in comertul nostru? Pt cea biologica am filtru extern Eheim.
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Pe mine ma intereseaza oferta ta, dar daca poti te rog sa ne spui de unde esti. E cam dificil acum iarna cu transportul. Mersi
|
 |
|
|
|
Oricare din ele in jur de 7,5 mil, dar nu conteaza!. Mersi, cel wet&dry va fi!
|
 |
|
|
|
Ok. Multumesc. Eheim ramane sigur. Mai am un 2126 Thermo. Foarte silentioase, apa e cristal tot timpul.
Incerc sa gasesc un utilizator de wet&dry sa-mi spuna exact despre zgomot. Cred ca acesta va fi optiunea finala.
|
 |
|
|
|
M-am hotarat sa-mi fac inca un acvariu, de data aceasta de ciclide africane, pesti cu culori splendide.
Am citit pe forum cam ce s-a scris despre.....acvariu cu suprafata mare, apa, substrat, background, plante.
Dar o mica problema tot nu am inteles-o foarte bine: vreau sa-mi iau un filtru Eheim. Care sunt mai indicate? Cele wet&dry, cum am vazut pe mai multe peturi online, sau cele clasice, de genul Proffesional 2 sau 3, fara parte de dry?
Pretul nu conteaza!
Care ar fi cel mai bun la 120x50x60 = 360 litri (brut spus), dimensiuni exterioare.
Multumesc
|
 |
|
|
|
Seturile de instalare sunt in total cam 1 milion.
Dar, atentie mare...la gama Professional 1 (ex. 2224, 2226, 2228) diametrul setului care aduce apa din filtru in acvariu (1 sau 2, nu mai stiu exact) este mai mare fata de diametrul furtunului respectiv. Astfel ca presiunea de refulare a apei scade mult. Nu se mai creaza acele mici jeturi care da miscare apei...aceasta iese din tubul respectiv "la picatura".
|
 |
|
|