| Message |
|
|
|
Cipriane, nu ma pricep eu foarte tare la plante dar am si eu o intrebare: cum se impaca Eiocaulonul acela frumusel cu apa dura care stiu ca o aveti in Constanta? Sau folosesti apa de osmoza? Sau specia asta prefera apa mai dura?
Si o afirmatie...frumos cardul de SAE. Acum par mici, de 3 cm, dar pe masura ce vor creste iti vor extermina populatia de creveti...asta o stiu din proprie experienta. Unora poate li se inteleg, dar mie, pe masura ce au inceput sa creasca imi haleau exemplarele cele mai mari.
|
 |
|
|
Da, mea culpa  ...no comment.
Mersi.
|
 |
|
|
minnardy wrote:Scot la vanzare urmatoarele:
1. Acvariu Juwel Rio 300; functioneaza de un an jumate, nu are zgaraieturi, kitul include tot ce este original: capac cu lampa T5, 2 neoane, filtru intern si incalzitorul.
Pret 1200, bonus la cumparare un decor Amazon - cel din spate, nelipit de sticla.
2. Acest set de CO2 care include: reductor, electrovalva, numarator de bule si pH controller. Este absolut nou, nu a fost folosit nici o secunda. Este adus din USA, functioneaza la 110, dar am pentru el si transformator si adaptor pentru piciorusele stecherului, iar flansa cu filet american a fost inlocuita cu flansa cu filet european. Nu are (adica nu vand pentru ca este folosita) sonda de pH, dar functioneaza si cu una indigena. Are insa solutii de calibrare.
Pret 700 lei.
Am postat la bizz general pentru ca pot asigura transportul, pentru acvariu mai ales, pe ruta Cluj - Brasov - Bucuresti in data de 25 nov. Nu-l transport insa decat daca mi se depune un avans in cont, avans care se pierde daca cumparatorul se razgandeste, pentru ca nu circul cu namila in masina prin tara pentru ca dupa aia sa fiu anuntat ca renunta.
Actualizare oferta:
1. La acvariul Juwel Rio 300 pretul scade cu 10% conform regulamentului, deci, ajunge la 1080, ultimul pret.
2. La setul de CO2 pretul ramane acelasi, dar se adauga, in acelasi pret si un reactor Aqua Medic, la alegere, un AquaMedic 500 nou-nout, nefolosit deloc sau un AquaMedic M, folosit un an, dar perfect functional.
|
 |
|
|
Scot la vanzare urmatoarele:
1. Acvariu Juwel Rio 300; functioneaza de un an jumate, nu are zgaraieturi, kitul include tot ce este original: capac cu lampa T5, 2 neoane, filtru intern si incalzitorul.
Pret 1200, bonus la cumparare un decor Amazon - cel din spate, nelipit de sticla.
2. Acest set de CO2 care include: reductor, electrovalva, numarator de bule si pH controller. Este absolut nou, nu a fost folosit nici o secunda. Este adus din USA, functioneaza la 110, dar am pentru el si transformator si adaptor pentru piciorusele stecherului, iar flansa cu filet american a fost inlocuita cu flansa cu filet european. Nu are (adica nu vand pentru ca este folosita) sonda de pH, dar functioneaza si cu una indigena. Are insa solutii de calibrare.
Pret 700 lei.
Am postat la bizz general pentru ca pot asigura transportul, pentru acvariu mai ales, pe ruta Cluj - Brasov - Bucuresti in data de 25 nov. Nu-l transport insa decat daca mi se depune un avans in cont, avans care se pierde daca cumparatorul se razgandeste, pentru ca nu circul cu namila in masina prin tara pentru ca dupa aia sa fiu anuntat ca renunta.
|
 |
|
|
Poze aici
Toti aia maronii sunt Iodotropheus. Intr-adevar, sunt frumosi, cresc mari, ai mei au peste 10 cm masculii...problema nu e ca sunt din Cj ci ca nu am decat vreo 2 femele si vreo 5 masculi  ....femele oricum nu as da. Eu insa am vrut sa-ti spun ca rusty cichlid sunt de fapt Iodotropheusii care se gasesc usor, nu-s rari. Sunt usor de intretinut, dar daca se formeaza un mascul hiperdominant al acvariului dintre ei, e jale....bate tot ce prinde.
|
 |
|
|
Deci, daca ieri dimineata era acolo, mai retras iar aseara nu mai era deloc, as zice ca 4-5 pomacea pot devora un scalar in maxim 12 ore.  Si eu am patit faze din astea cu cory tinuti pe vremuri cu ciclasome. In 12 ore dispareau complet.
|
 |
|
|
|
Rusty cichlid = Iodotropheus sprengerae...se cam gasesc peste tot. Daca vrei masculi, am eu vreo 3 disponibili.
|
 |
|
|
Pai, am zis ca nu vreau powerline, dar nu am zis nicaieri ca voi lua powerline-uri ci Ferplasturi blu...din alea. Adrian, n-ai citit atent contextu'  ...de aia era trecut si pretu din Italia, ca-s filtre made in Italy.
|
 |
|
|
|
Am facut o mica selectie a filtrelor interne mai puternice existente pe piata romaneasca.
O atasez aici, invitand lumea sa completeze acel document Word cu parametrii altor filtre strict interne...il pot downloada, aduce completari conform tiparului existent, si-l reataseaza la postul lui...nu e nici o suparare.
Intr-adevar, aceste Ferplast modulare par cele mai bune la raportul calitate / pret / volum filtrant!
Chinezestile pot fi bune, dar nu ma incanta ideea...vorba aia, suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine.
Ramane sa vad unde gasesc pe stoc aceste filtre. Pretul in Italia este cam cu 20 de lei mai mic decat la noi, dar datorita transportului nu ma voi complica.
|
 |
|
|
|
Intrucat imi reamenajez bazinul J Rio 300 ptr Tropheus moori red moliro si vreau sa-mi ascund in decor 1-2 filtre interne, solicit aici parerea voastra despre unu' bun....adica, vreau sa fie suficient de puternic sa-mi faca ceva curenti prin bazin, ma gandesc la peste 1.000 l/ora, sa bage si niscai aer, sa fie suficient de suplu ca sa-l pot ascunde in spatele decorului care va fi construit strict numai pe colturi si, in acelasi timp sa nu fie la aproape 4 milioane, cum e Eheim Powerline 2252.
Mentionez ca acvariul are deja doua filtre externe, cele interne vrand sa le folosesc strict ptr jeturi, aerare si filtrare mecanica.
Multumesc
|
 |
|
|
Si inca o lucrare....
Pentru mai multe amanunte accesati pagina http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ si dati cautare cu orice cuvant cheie despre imperechere si reproductia ciclidelor africane...exemplu: Tropheus matting....sau orice alta varianta.
Scuze de posturile unu dupa altu dar in primul nu mi-a mai dat voie sa atasez inca un pdf.
|
 |
|
|
|
Aici aveti cateva lucrari despre imperecherea la ciclidele africane si factorii care le influenteaza.
|
 |
|
|
|
Da o cautare pe google cu "dragon fly larvae"...vei afla raspunsul. Este un stadiu larvar / nimfal de dezvoltare, se pare ca a unei libelule.
|
 |
|
|
Oare acesta sa fie acvariul din concurs???
http://www.decamio.ro/wp-content/uploads/2008/11/eugen-leontie-suceava-romania.jpg
Am dat un search pe google cu numele concurentului roman si mi-au aparut aceste imagini in blogul lui Decamio...sper sa nu fie considerata ceva reclama ca nu asta mi-era scopul ci doar sa vedem bazinu.
|
 |
|
|
PS ...si ikolele se iubesc cu strainezi ! ai grija !
Imposibil!!! Aia sunt singuri in acvariu.  Pacat ca sunt tinerei; pana acum am vazut cel putin 3 femele cu gusa, dar le-au disparut dupa 2-3 zile. Iar masculii, tinereii si neexperimentatii, se dau femelele pe langa ei si lor le arde de cafteli.
Despre Malawi...incetu cu incetu vor dispare din peisaj cu totii, asa ca se pot mixa cat vor ei 
|
 |
|
|
Ca sa ne putem da cu parerea spune-ne te rog si marimea lui, actuala populatie...din imagini, cateva considerente: cred ca acele coloane din poza de inceput au disparut intre timp  . Ai lemn in acvariu de africani sau e doar decorul de plastic? Daca ai lemn, permanent scade valoarea pH-ului si acidifiaza apa, lucru contraindicat la africani. Daca e din decor, atunci ai ales un decor amazonian...in rest, spune-n mai multe despre el...pestii arata bine.
|
 |
|
|
Gazon de Christmass moss:

|
 |
|
|
Deschid acest topic intrucat am o situatie aparte la niste pui de africani. Datele problemei sunt: femela de Iodotropheus care a stat in acvariu cu masculi de Labidocromis...femela donata, cu gusa mare si cu un fin rot care a fost in cele din urma mortal. Am recoltat puii, au crescut pana la 3-4 cm si...surpriza...o parte din pui is galbeni, cu dunga neagra pe aripioara dorsala, o parte sunt galbeni fara nici o dunga si putini is maronii, dar cu dunga neagra pe aripioara dorsala.
Stiu ca se pot incrucisa specii diferite dar care apartin aceluiasi gen, adica ceva de genu' Pseudotropheus elongatus cu demasoni...aici insa e vorba de genuri diferite, Iodotropheus si Labidochromis.
Vi s-a mai intamplat asa ceva?
Film cu puii: http://www.youtube.com/watch?v=7Ux-UcO3KU8
Toti astia galbeni au fost scosi din gura unei femele de Iodotropheus.
|
 |
|
|
|
Pai, daca stii ca e urat, cauzele urateniei le stii? Ni le spui si noua?
|
 |
|
|
|
Fulgii cu spirulina 36% de la Tropical par a fi cea mai buna delicatesa pentru Tropheusi...nu am incercat cei de la JBL, dar oricum, pestii astia sunt foarte pretentiosi si accepta greu de tot alt tip de hrana. Si e buna spirulina asta si pentru alte specii.
|
 |
|
|