[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariul de ciclide africane  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
body81
Junior member

IP:

Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri, un raspuns clar nu am gasit cam nicaieri asa ca sper sa ma ajutati voi. Am cu acvariu de 120L, sticla de 6mm dar nu are fund dublu iar bucatile de sticla nu se imbina perfect unde sunt lipite( 2mm ramane dupa lipitura in cam toate laturile) din aceasta cauza nu sunt foarte sigur ca va rezista la apa full+5-6 kh nisip+ pietre de decor...nu stiu exact greutatea.Ce sfaturi imi dati, eu m-am gandit sa pun corniere de fier pe laturile unde se imbina. Recent mi-am cumparat un filtru intern (cei de la pet shop mi-au spus ca il recomanda) sera 120 capacitate 700L/h. E suficienta filtrarea pt 6-8 ciclide? Zilele astea vreau sa-mi confectionez un background 3d din polistiren si vreau sa maschez filtrul print-o nisa in spatele backround-ului cu gaura de in si out( aprox 3 cm diametru), insa daca fac asa nu va incurca filtratul apei? Va multumesc pentru rabdare si astept parerile voastre.Si scuze daca am scos ceva porumbei dar sunt incepator si in acvaristica si pe forum
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Acel acvariu nu este pentru ciclide africane! Renunta la aceasta idee.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Africani nici gand in acel acvariu.
Cat despre acvariu pot sa spun ca nu este necesar sa fie un contact intim intre cele 2 foi de sticla(mi-a facut un test un amic de la un petshop si mi-a aratat la un acvariu de firma la care tragea de cele 2 foi, se dezipeau si se intindea siliconul si apoi cand ii dadea drumu revenea la loc...am ramas socat).
Cel mai bine e sa incerci acvariu, scoate-l afara umplel cu apa, lasa-l cateva zile si vezi daca tine. Nu face tiganeala cu corniere..asta se facea acum 20 de ani, acum exista silocane bune care lipesc fff bine.
Nisipul si pietrele preseaza sticla de pe fund, si pt a uniformiza eforturile ai putea pune polistiren sau izopren.
Daca mai faci si un background din polistiren...pai si ala mai scade din numarul de litri de apa....deci.. ajungi pe la 80-90L....
Iar despre filtru....ce sa zic....e intern....asta spune tot

Nu stiu ce mare acvarist ti-a spus ca acvariul tau e bun pt cichlide dar cu siguranta pe ala il intereseaza doar sa-si vanda marfa...atat. Incepe si citeste articolele de pe forum si apoi o sa ne dai dreptate.

p.s:Aaa...sti ce merge in acv asta o preche de lifalili....daca tot vrei africani

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
body81
Junior member

IP:

Offff.... citisem multe despre africani, stiam ca e putin 120L, insa am mai gasit care au la 130L..... si ma gandeam ca 6 pestisori vor fi ok. Dar asta este daca voi imi spuneti ca pestii nu se vor simtii bine si va fi scandal renunt si nu e usor, insa temprar pentru ca imi voi face un acvariu de 4-500L numai pentru ciclide africane. Va rog sa imi recomandati ce pesti sa tin in acest acvariu, dar la care sa le placa rocile si petrele, nu vreau plante deloc. Astept propunerile si sfaturile voastre
[Email] [Yahoo!]
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Propunerea:
orio wrote:
p.s:Aaa...sti ce merge in acv asta o preche de lifalili....daca tot vrei africani

Cand o sa ai acel bazin de 4-500L atunci ii iei, o sa-i chinui in 120L

Deschide-ti orizonturile si catre cichlidele americane....

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2010 00:35:51

[WWW] [Yahoo!]
yonutzzz_92
Member
[Avatar]

IP:

body81 wrote:Offff.... citisem multe despre africani, stiam ca e putin 120L, insa am mai gasit care au la 130L..... si ma gandeam ca 6 pestisori vor fi ok. Dar asta este daca voi imi spuneti ca pestii nu se vor simtii bine si va fi scandal renunt si nu e usor, insa temprar pentru ca imi voi face un acvariu de 4-500L numai pentru ciclide africane. Va rog sa imi recomandati ce pesti sa tin in acest acvariu, dar la care sa le placa rocile si petrele, nu vreau plante deloc. Astept propunerile si sfaturile voastre

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2009.cgi?&op=showcase&category=1&vol=-1&id=33
Este exact ce vrei

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2010 13:04:00

Nano 30l
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

yonutzzz_92 wrote:
body81 wrote:Offff.... citisem multe despre africani, stiam ca e putin 120L, insa am mai gasit care au la 130L..... si ma gandeam ca 6 pestisori vor fi ok. Dar asta este daca voi imi spuneti ca pestii nu se vor simtii bine si va fi scandal renunt si nu e usor, insa temprar pentru ca imi voi face un acvariu de 4-500L numai pentru ciclide africane. Va rog sa imi recomandati ce pesti sa tin in acest acvariu, dar la care sa le placa rocile si petrele, nu vreau plante deloc. Astept propunerile si sfaturile voastre

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2009.cgi?&op=showcase&category=1&vol=-1&id=33
Este exact ce vrei

Dar White Cloud Mountain minnow (Tanichthys albonubes) nu fac parte din familia Cichlidae, ci din Cyprinidae. Trebuie sa stii asta. Iar daca nu ai fund dublu la acvariu, nu ti se pare riscant sa mai bagi si pietroaie acolo? In plus, nu cred acest gen de pesti prefera pietrele calcaroase, pe care presupun ca l-ai preagatit deja pt africani. Grija mare ce pui in acvariul acela!
body81
Junior member

IP:

Da, am observat ca vor pietris, si nu-mi plac, sunt prea mici. Ma gandesc seriosd la lifalili cum mi-a recomandat orio. Sunt africani si arata bine. Oare merg la mine 2 familii(1M+3F)? As mai lua 2 sanitari, ceva care sa sie compatibili cu ei si ar fi ok. Nu?
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

body81 wrote:Da, am observat ca vor pietris, si nu-mi plac, sunt prea mici. Ma gandesc seriosd la lifalili cum mi-a recomandat orio. Sunt africani si arata bine. Oare merg la mine 2 familii(1M+3F)? As mai lua 2 sanitari, ceva care sa sie compatibili cu ei si ar fi ok. Nu?

Eu nu ma pot pronunta, deoarece nu cresc si nu am crescut niciodata Cichlidae. Dar iti pot da niste link-uri.

http://www.aqua-fish.net/show.php?h=lifalilicichlid

http://fish.mongabay.com/species/Hemichromis_lifalili.html

http://www.cichlids.com/pictures/pic/Hemichromis_Lifalili_Female.html

Daca ai nu un intelegi ceva din art respective, tipa!!!!

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

body81 wrote:Va rog sa imi recomandati ce pesti sa tin in acest acvariu, dar la care sa le placa rocile si petrele, nu vreau plante deloc.

Poti incerca niste Julidochromis sau oarece neamuri mici de Neolamprologus .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
body81 wrote:Va rog sa imi recomandati ce pesti sa tin in acest acvariu, dar la care sa le placa rocile si petrele, nu vreau plante deloc.

Poti incerca niste Julidochromis sau oarece neamuri mici de Neolamprologus .

Cu conditia sa nu-i curga acvariul. Fa o proba neaparat inainte, ca mie imbinarile alea nu-mi miros a bine.
body81
Junior member

IP:

Doamne fereste s curga.... am sa-i fac proba dupa setup cand incep ciclarea 2-3 sapt numai proba va fi. Imediat merg la un petshop sa ma interesez de lifalili, cati si daca mai merg ceva pesti cu ei(am ciit ca sunt agresivi) si cat costa un peste(prefer pui sa pot sa ii cresc eu). Oricum nu cumpar nimic pana nu vad si parerea voastra.
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

body81 wrote:Doamne fereste s curga.... am sa-i fac proba dupa setup cand incep ciclarea 2-3 sapt numai proba va fi. Imediat merg la un petshop sa ma interesez de lifalili, cati si daca mai merg ceva pesti cu ei(am ciit ca sunt agresivi) si cat costa un peste(prefer pui sa pot sa ii cresc eu). Oricum nu cumpar nimic pana nu vad si parerea voastra.

Mai bine il asculti pe Faraon. :-) Stie el ce stie. Si nu te invata de rau.
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

body81 wrote:... sa ma interesez de lifalili...

Uite mai bine aici decat la petshop.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Hemichromis lifalili sunt niste pesti care merg numai in pereche si cel mai bine doar o pereche in acvariu, daca vrei mai multe perechi tb sa ai un bazin mai mare.
Desi sunt cichlide africane acesti pesti merg mai bine tinuti in bazine cu chilide americane deoarece isi depun ouale pe o piatra/frunza( iar africanii de malawi isi tin puii in gura) si de aici aparea acea agresivitate accentuata, sunt niste pesti teritoriali. Desi eu sunt de parere ca pestii tb sa ti iei de mici aceasta specie e bine sa ii iei mai mare, sa fie perechi deja formate, elimini scandal, certuri si chiar omoruri intre frati. Sunt cea mai iubareata specie de pesti pe care i-am avut...si ce-i mai buni pariti...sunt fantastici..din acest punct de vedere.

[WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

orio wrote:Hemichromis lifalili sunt niste pesti care merg numai in pereche si cel mai bine doar o pereche in acvariu, daca vrei mai multe perechi tb sa ai un bazin mai mare.
Desi sunt cichlide africane acesti pesti merg mai bine tinuti in bazine cu chilide americane deoarece isi depun ouale pe o piatra/frunza( iar africanii de malawi isi tin puii in gura) si de aici aparea acea agresivitate accentuata, sunt niste pesti teritoriali. Desi eu sunt de parere ca pestii tb sa ti iei de mici aceasta specie e bine sa ii iei mai mare, sa fie perechi deja formate, elimini scandal, certuri si chiar omoruri intre frati. Sunt cea mai iubareata specie de pesti pe care i-am avut...si ce-i mai buni pariti...sunt fantastici..din acest punct de vedere.

Atitia oameni se chinuie sa-i scoata lifalili din cap, si tu ce faci??? Il ademenesti la prostii?
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
Atitia oameni se chinuie sa-i scoata lifalili din cap, si tu ce faci??? Il ademenesti la prostii?

De ce sa-i scoata din cap? Sunt niste pesti ok, rezistenti si draguti.

[WWW] [Yahoo!]
body81
Junior member

IP:

Hmmm acum chiar sunt in ceata.Lifalili nu se gasesc la petshop, insa am sa ma interesez si de speciile de Neolamprologus, si aia sunt africani, insa cate exemplare pot tine in cazul in care gasesc? Lifalili sunt draguti insa inteleg, doar 1 pereche, iti dai seama ca e nasol sa tii 2 pesti intr-un acvariu mare
[Email] [Yahoo!]
brawn
Membru de baza

IP:

iti dai seama ca e nasol sa tii 2 pesti intr-un acvariu mare

E mult mai nasol sa tii 10 pesti intr-un acvariu care ti se pare mare
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

body81 wrote:... insa am sa ma interesez si de speciile de Neolamprologus, si aia sunt africani, insa cate exemplare pot tine in cazul in care gasesc?...

Daca Faraonul a grait "niste Julidochromis sau oarece neamuri mici de Neolamprologus ", tu ce intelegi? Acum, n-oi tine cu sutele...informeaza-te si despre ei.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: