[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin_gherman
Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman

Rotala Verticilata" Pogostemon sp"
Neasea sp Triflora
Eriocaulon sp Australia Blood Red
Eriocaulon sp Japan Type 1
Tonina sp "Santos"
Tonina sp "Marble Queen"
Rotala sp Pearl Type 2
Rotala macrandra sp "Super Red"
Rotala sp from Belem
Mayaca sp Belem

Daca faceti rost sunteti bazati

Mare smecherie...toate se gasesc aici: http://bubblesaquarium.com/home.htm

Si...nu toate-s frumoase.
Nah....ca-n tara asta nici o planta nu ramane sacra!!!
Azi maine va impune si-un Eriocaulon langa rotalele alea care se impun la inscrierea pe forum si...gata. Musai sa gasiti oameni buni ceva ce n-are nimeni!!!
Sincer, nu-mi imaginez cum ai reusit sa rupi elicea aceea....si eu am avut asa ceva. Singurul cusur care i l-am gasit a fost faptul ca aspira nisipul si bloca elicea. Da, si bateria care-mi tinea numa vreo 4 aspirari, folosindu-l complet scufundat. Totusi, este cu adevarat submersibil. Practic elicea aceea nu e o elice in adevaratul sens ci un cilindru cu niste santuituri care dau efect de elice....nu stiu cum ai reusit sa rupi una din aia?!
Mariane, cu maxima placere.
Dar...e un risc mare aici care trebuie sa-l iei in calcul...te vei indragosti iremediabil de Tropheusi si-n scurt timp iti va trebui T red moliro, sau Ikola, ceea ce necesita acvariu de 500 litri. Deci, sa ai in vedere si asa ceva!
Pentru malawi trebuie ridicat la 8, iar pentru tropheusi la 8,5. Pentru asta ai mai multe variante: JBL Aquadur malawi/tanganyika, Tetra kh/ph plus, sau nisip coralifer foarte fin.
Creveti, NU. Ii halesc in cel mai scurt timp. Poate ceva crab...dar mai bine nu te risca cu crustacee la ciclidele africane.
Acum doua saptamani aveau la Coralis niste puiuti foarte frumusei de Tropheus duboisi. Nu retin pretul...adica nu-l aveau afisat ca abia atunci ii primisera.
clonitza wrote:Crema cremelor e Fluval G ...

Desi sunt un fan inrait a tot ce e nou si modern in acvaristica si-mi doresc sa fiu primu posesor de G6 din Ro nu se poate afirma ca-s si cele mai bune. Da, sunt crema cremelor prin prisma noutatii lor absolute, a superelectronizarii pe care o au, a inovatiilor tehnice incluse. Studiind insa multe site-uri de profil nu am vazut nicaieri date legate de: "Pump output: 1050 l/h, Power consumption: 25 W, Filter volume: 7,3 l, Aquarium size: 600 l, heating power 210 W", ca un mic exemplu.
Iar Eheimurile pe care le am sunt impecabile, functionand, unele dintre ele, chiar de 3-4 ani.
Cat priveste Fluval G-urile...iata si primele review-uri total negative:
Re: Fluval G6 filtration system
by Wetplants » Wed Nov 25, 2009 4:03 pm
My LFS got 2 G3s and a G6 in last week. They dislike them. I've got a 305 and adore it; easy to clean, maintain, silent, big capacity, nice flow rates, cheap...The G's are none of those. Yes, the screen is awesome, the conductivity meter is useful (although ORP meters have come wayyy down), and it looks sexy, but you absolutely can't offset the cost. That, and the use of only Hagen's proprietary media cartridges is limiting. I'd say stick with a 05 series. http://bb.wetwebmedia.com/viewtopic.php?f=24&t=2568

De fapt ce aduc nou aceste filtre?...iata ce:
Both Fluval G filters monitor the performance of the filter and some water parameters and show the results on a digital display.
Monitor performant care arata pe un ecran digital performantele filtrului, parametrii apei...fix tranta, nimic deosebit...intra apa la el si s-a dus

They also include a unique cartridge system which allows the pre-filter, chemical or mechanical filter media cartridges to be cleaned or replaced very quickly without the need to turn the filter off or open the entire canister.
Pai...parca prefer cei 6 litri de mediu biologic catre intra intr-un 2128 si-o curatare clasica, o data la 6 luni...

The shiny, cube-shaped filters, look rather like marine aquarium chiller units, have a stylish black lacquered finish and silver trim and chromed locking handles, and are small enough to fit inside most cabinets.
Bravo!!! Asta da....e EMO, new wave sau vreo "freza" mai speciala.

Concluzie: nu cred ca la capitolul FILTRARE sunt mai performante ca Eheim. Da, imi doresc unu, poate asa, de fite, dar nu ca o recunoastere a superioritatii lor.
Orice model de filtru Eheim iti va saisface exigentele Horatius. Si filtrele JBL au review-uri foarte bune. Fluvalurile sunt si ele laudate. Da' daca vrei sa fii cel mai tare din Romanica eu iti sugerez http://www.edirectory.co.uk/gmtv/mib/d/fluval+g3+power+filter/pid/10907182 , adica ultimu' racnet in materie de filtre externe...conteaza banii cand vrei sa stai in fata?
Porcu sa nu se laude!!!
Adevaratii "antici" ai forumului acum se re-arata...vezi Neonus, Akademic.
Si-n afara de ceva experienta cu Rotala....de africani s-a tinut, s-a lasat, iar s-o apucat, iar s-o lasat si-acu l-am convins de ceva tropheusi....s-a debusolat si cu marinele...deci, nu-i consecvent.
La Multi Ani frate forumist....sticla te asteapta!
La 170 x 70 (l) x 50 (h) iti trebuie sticla de 12 care o gasesti laTechnicglas in Cj. Ca pret, informativ, la 170 x 60 x 60 ma costa pe mine 13 milioane, cu canturile slefuite la marea arta, cu fund dublu, 12 + 10 si toate intariturile, longitudinale si transversale. Adica toata sticla necesara.
Deci, eu n-as baga lemn in acvariu de africani ca acidifiaza apa scazand astfel pH-ul si nici plante ca nu prea se gasesc plante in lacurile africane. Dar, poate ramane si asa ca arata bine. Numa' regret ca Lorenzo te-a atras de partea malawiana a Africii desi erai chitit pe Tanganyika...dar, inteleg situatia; iti faci vreun an, doi, mana cu malawi si apoi treci in forta la Tropheusi / frontose.
Mariane, personal sunt incantat ca te pasioneaza ciclidele de Tanganyika. Pentru frontose, este insa, intr-adevar, prea mic. Tropheusii, desi e un acvariu foarte bun ptr 15 bucati, sunt delicat de tinut chiar asa, din prima. Sunt pesti strict ierbivori, mananca doar spirulina. Daca le dai alt tip de hrana, fac bloat...ceva asemanator cu dropsy. Sunt tare agresivi, nu se pot tine mai multe specii la un loc, de aceea se cresc in colonii monospecifice. La 15 exemplare trebuie 2-3 masculi, restu femele. Cand se cumpara insa de pui, nu poti sti ce vei avea. De aceea se cumpara un efectiv mai mare iar ulterior retii doar efectivul matur. Am vazut saptamana trecuta Tropheus duboisi la Coralis, niste puiuti exceptional de frumosi. Dar, atentie, tropheusii sunt si scumpi...cam de la 30 de lei in sus puiul. T. duboisi este insa cea mai potrivita specie pentru incepatori intr-ale tropheusilor. Sunt insa multe specii, unele extraordinar de frumoase; sunt insa rare pe la noi. Dupa aceea, au necesitati de apa foarte particulare, cu pH intre 8,5-9 iar gh si kh in jur de 15-20. Se reproduc destul de greu...nu cunosc motivul, dar femelele, desi fac gushe, nu prea retin icrele. Varsta maturitatii o ating peste un an, astfel ca toate tentativele de gusare pana la varsta asta nu prea au sanse....
Citeste mult despre Tropheusi, decide-te si mai discutam.
Multa bafta!
Bazinu' e frumos dar e mic pentru 6 frontose. Pentru asa ceva ti-ar fi trebuit ceva de cel putin 500 l, avand in vedere ca-s pesti ce ajung la 25-30 cm. Daca vrei tanganicani, poti tine o colonie de 15 tropheusi in asa ceva, sau alte specii de tanganicani mai mici.
Zamfire, in acvaristica lucrurile stau cam asa:
1. Una din regulile decalogului acvaristic spune: "inseala-ti" sotia, iubita, amanta, prietena. Cu ce / cine? Cu banii (aia negri), cu bazinele (cel putin 100 l mai multi decat cei declarati - niciodata nu vor masura ele L, l sau h), cu pesti mai de calitate (un 0 la coada nu se simte - cat a costat tropheusu asta? 3 lei...in realitate 30), cu un filtru mai de calitate, un UV mai performant.
2. O alta regula spune: stabileste-ti "traseul", adica identifica-ti pasiunea si exprima-te in directia respectiva. Iti plac africanii? Perfect!!! Nu te apuca de vivipari. Iti vei disipa eforturile: emotive, materiale, informationale si nu vei face performanta in nici o directie.
3. Nu vrea doamna ta un acvariu splendid in casa, pentru care "sa taie" bilete vizitatorilor? Ok. In regula. Demisolul este cea mai buna optiune...si te va vedea din ce in ce mai rar prin casa, ca-ti vei petrece ore-n sir in demisol. Mai mult, tot ca o regula a decalogului...uneori e bine sa feresti de ochii sotiilor hobby-urile tale. Asa ca, tot raul inspre bine.

Si-n final, parerea mea...nu te arunca la vivipari...te vor umple de pui, nu vei avea ce face cu ei, te vor enerva, mai apar si boli ca-s sensibili, acvariile pentru ei nu-s deosebite...toate astea actioneaza ca o picatura chinezeasca si-ti vor macina pasiunea.
Sfatul meu: mai asteapta...o luna, doua, chiar trei. Mai pune deoparte 50 de lei, 100...fa-ti un buget adevarat si sari direct la africani. Iar bazinul ala, daca numa-n demisol are loc de consoarta, e foarte bine...nu-l faci de 500 ci direct de 800 . Iar frustarile de moment ti se vor intoarce ca un adevarat bumerang, intr-o avalansa de simturi si emotii, stand in fata bazinului tau...acolo, la demisol, cu catelul, privindu-ti pestii!
Noi suntem oricum, alaturi de tine.
La acvariile mari, de ciclide, UV-urile sunt, aproape, must to have! Si cel mai bine cate unul pe fiecare filtru extern pentru a fi sigur ca toata apa, din toate colturile bazinului apuca sa treaca prin UV. Nu-s necesare UV-uri foarte mari, dar poti pune cate unul de 9 w la fiecare filtru extern. Rolul lui consta de fapt in inactivarea a tot ce este organism viu, patogen sau nu, din masa apei: bacterii, paraziti, alge. Nu am avut niciodata probleme cu "apa verde", de exemplu, folosind UV-uri asa cum ti-am spus.
Andrei, daca inca nu te-ai hotarat asupra backgroundului si nu l-ai cumparat, pun alaturat un link de dat cu tesla in zonele masculine ultrasensibile !!!
http://unimati.biz/group.asp?group=178
Studiaza oferta RockZolid mai ales, da' te poti uita si la Aquaterra ori BTN.
zamfir wrote:Nu merg negocierile cu sotia aproape deloc. zice ca: o sa miroase, ca nu o sa il ingrijesti si o sa ramana pe seama mea, alea, alea... Asa ca ma renuntat sa il montez in sufrageri.
..............
Asi vrea sa tin vivipari, intrun acvariu in jur de 100l, a carui forma (dimensiuni) nu stiu sigur care ar fi cea mai potrivita, numarul pestilor/volumul de apa, ce filtru se recomanda la volumul de apa mentionat, ect...

Eu zic Zamfire sa nu te lasi !!! Nu taia parchetu' ca tine polistirenu ala...oricum, cumpara acvariu, fa masa, pune-l in sufragerie, umple-l si analizeaza...ca-i pacat sa renunti la 400 ptr unu de 100 cu vivipari.
Si daca-ti iei Juwel care
e bun daca n-ai pretentii sa cresti plante-n el
discutam pe pm cam cu ce l-ai putea popula, fara plante.
Mult succes!
Sincer...e un risc foarte mare cu sticla de 8...nu gasesti macar de 10? Totusi...is 420 litri brut...chiar si cele de firma, care se stie ca au sticla subdimensionata (vezi, Juwel Rio 300) au, la 400 litri, sticla de 10.
Filtre-ti trebuie categoric 2 externe plus un UV.
Pentru ca acest topic vad ca face o mica "bucla" de la scopul lui initial, imi voi permite sa fac si eu o propunere aici...continuare a celebrei...daca taceai - - filozof ramaneai, intrucat dl o uitat ca eu predau ECOLOGIE...printre altele.
Deci, propunerea mea, ca ecolog care-o mai citit una, alta: crearea, in cadrul sectiunii Acvarii de vis, a doua sub-domenii intitulate si scrise asa:
Aquascaping african - natura adevarata
Aquascaping plantate - human mind
Propunerea vine tocmai din INEXISTENTA in natura a unor...poteci subacvative, pomisori subacvatici, cascade subacvatice, tufe perfect rotunde de Didipilis, covor de HC frumos tuns si bibilit.
In sprijinu' afirmatiei si propunerii mele aduc doua imagini:
prima - un aquascape (peisaj subacvatic) natural, de Tanganiyka
a doua- un "aquascape" natural de Amazon
Bine ai venit.
Pietrele grupeaza-le cumva pe stanga, chiar daca ramane restu acvariului numai cu nisip. Poti incerca 2 grupe de pietre...una pe stanga, cealalta pe dreapta, chiar cu parter si etaj, intre ele creand un fel de "garsoniere".
Deci, la P. polit si eu jinduiesc de mult timp, dar sunt atat de rari la noi, incat eu cunosc o singura persoana care are...si nu e din Bucuresti. P. acei se gasesc relativ usor, demasoni, asijderea. Doar ca, aceasta combinatie nu e foarte potrivita; spun asta gandindu-ma la agresivitatea celor doua specii pitice de Pseudotropheus, polit si demasoni. Ambele sunt mici, pana in 8 cm, dar rai a dracu si colorati pe albastru, ceea ce le exacerbeaza agresivitatea. Iar intre ei, doresti P acei, care-s uriasi comparativ cu celelalte doua specii, ajungand pana la 12 cm...si tot pe albastru. Incearca sa mergi pe specii cam de aceeasi talie. Daca vrei musai demasoni, trebuie sa stii ca se tin minim 12 in colonie pentru dispersarea agresivitatii. Daca bagi 12 demasoni, ti-ar mai merge vreo 5 Labidocromis caeruleus care-s galben-orange si calmi.
Succes in continuare.

Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Go to: