Message |
|
se poate inchide,mersi!
|
 |
|
Salut!
Sa zicem ca sunt cam nou in domeniu,am mai avut 3 carasi in acest acvariu,mi-au murit 2,iar al 3-lea l-am mai tinut cateva luni dupa care l-am dat!
Am un acvariu(nu stiu modelul) 60x30x33 L-l-H cu un filtru intern eheim aquaball 180 in care 2 din cele 3 compartimente le-am umplut cu inele din ceramica(nu mai tin modelul,oricum erau ieftine),in celalalt a ramas buretele ala alb,iar deasupra celalalt albastru.
Substart fertilizant am JBL Aqua Basis Plus + substrat Jbl Manado(nu mai stiu cat am bagat,stiu ca in fata acvariul am cam 5cm si ajung in spate la 7 cm!+ 14 bile pt. radacini tot de la jbl bagate la setup in substrat!
Setup-ul l-am facut acum 12 zile in care am facut un schimb de apa dupa 7 zile(un 20 %) si adaugat jbl ferropol dupa instructiunile date(la fel am facut si la setup)dupa 3 zile am adaugat o picatura de ferropol 24 dupa care nu am mai pus!
dupa 2 zile de la setup am adaugat peste inelele ceramice sera bio nitrivec,iar dupa alte 3 zile am mai adaugat putin peste buretele albastru(care nu resusesc sa-l scot de-acolo)nici nu cred ca e nevoie sa-l scot(cel putin pt. o perioada.
in aceasta perioada am adaugat de 3x cate un fulg sfaramat bine de sera supervit,iar la 7 zile am adaugat in acvariu o decoratie din lemn spalata cu apa scoasa din acvariu!
lumina 1 x 15 w power glo 18000 k( intentionez sa mai adaug cel putin 1 neon) dak nu as vrea sa scot capacul pt. ca e facut naspa rau pt. ca lumina imi bate mai mult in fata de aceea l-am si intors as vrea sa adaug 2 lampe de genul asta http://www.aquariumline.com/catalog/wave-plafoniera-cosmos-freshwater-watt-lampada-energy-saving-attacco-p-11085.html!
plante am 3 tipuri,stiu doar 2 dintre ele Limnophila ''heterophylla'' si anubias barteri,cealalta nu stiu cum se numeste!
Plantele imi merg asa-si-asa,adik,frunzele vechi imi cam putrezesc,dar in acelasi timp imi cresc frunze noi si f.f.f. verzi
Pesti as baga vreo 9neoni si 1-2 creveti pt. alge sau pesti pt alge(aici astept sugestii
Ce v-as intreba eu pe voi
1- cat ar mai dura perioada de ciclare(nu ma intereseaza atat de mult cat ma intereseaza parametrii apei sa fie perfecti(aproape) pt. plante si pesti
2- ce ar mai trebui sa fac in perioada asta (schimburi de apa,fertilizare lichida,sa tai frunzele care au inceput sa putrezeasca,sa nu mai creasca(cum se vede in poza)
3 ceva sfaturi(imagini) cu capace home made sau lampi care sa-mi asigure o iluminare suficienta!
4 altre tiputi de fertilizante lichide,CO2 butelie nu as vrea sa ma complic acum ,acest acvariu fiind un experiment ca sa zic asa pt. un viitor acvariu de 300-400litri!
parametrii apei la momentul actual ar fi(folosesc testul sera 5 in 1 quick test:no3 intre 10 si 25;no2 0:gh mai mare de 25;kh intre 6 si 10;ph intre 6,8 si 7,2
astept sfaturile voastre si va multumesc pt. ele,dar astept cat mai multe sfaturi din partea celor care au acvarii plantate si cu neoni,parametrii apei la care au introdus pestii,fertilizanti...etc...
|
 |
|
ma gandeam la un filtru intern eheim 2012 pick up,numai ca am cautat pe site din italia si site din romania,ala de aici scrie ca e cu pompa,imi puteti spune care e diferenta si care e mai bun,va dau si link!
http://www.aquariumline.com/catalog/eheim-filtro-interno-pick-2012-pompa-570lh-p-11309.html - italia
http://www.pepika.ro/21~Acvaristica/385-Echipamente-pentru-acvaristica/429~Filtre-de-apa/3680-Filtru-intern-Eheim-Pick-Up-2012.html - romania
|
 |
|
Salut!
As vrea sa o iau de la capat,si asta numai cu ajutorul vostru,fara ajutorul celor de la petshop(care m-au impins sa fac anumite lucruri gresite)!
eu am un acvariu de 55 l,un filtru care nu se poate numi filtru,pompa de aer,termometru si incalzitor de 50w ,plus capacul la acvariu care contine un neon de 15w.in noul setup vor ramane termometrul,incalzitorul si capacul;)pt. celelelalte lucruri de care voi avea nevoie va rog pe voi sa va da-ti cu parerea!
in noul acvariu ceea ce vreau sa fac zic eu e f. simplu,cativa pestisori,cer nr. recomandat si rasa acestora,pt. marimea acvariului meu si plante cat mai putin pretentioase!
daca puteti si va rog ,cand scrieti numele filtrului sau substratului scrieti-le complet in asa fel incat sa ma pot duce sa cumpar exact ceea ce trebuie(va rog luati in calcul faptul ca sunt in italia ,iar astia de aici sunt cam grei de cap).
banii nu ar fi o problema,dar nu vreau nici butelie cu CO2,insa as vrea sol fertil,fertilizanti(daca tot pun o planta in acvariu,macar sa creasca cum trebuie).
avand in vedere ca in orasul in care stau(chair daca are peste 100,000locuitori)nu sunt decat 2 magazine acvaristice,iar unul e marin) deci nu voi gasi nici 30% de lucrurile de care am nevoie,voi fi nevoit sa fac 1-2 drumuri de 60km!
cateva intrebari .
lumina de la acvariu ar trebui sa se aprinda cate putin,dar cum se face asta,exista neooane care se aprind asa sau un sistem?
pe sticla din spate,pe ext. e bine,neaparat sa pun o poza cat sticla,(cu pesti,pietre...)?
multumesc si va astept cu sfaturi
|
 |
|
Multumusesc tuturor celor care m-au ajutat,dar din pacate nu a functionat nimic!
am fost plecat 5 zile,iar la intoarcere unul din carasi arata f. rau(coada si inotatoarea dorsala parca nu le mai avea)pana la urma a murit,au mai trecut cateva zile si s-a intamplat la fel cu ink unul,acum am mai ramas cu un caras,care era cel mai grasun!asta arata si sta bine(dar cred ca-l voi da).nu stiu,ma simt naspa ca nu am reusit sa-i tin in viata...
acum vreau sa fac un nou setup!am sa deschid un nou topic la coltul incepatorului cu numele Bibitzu-nou setup,va astept acolo pt. sfaturile si raspunsurile voastre!
va multumesc ink o data
|
 |
|
iti zic sincer ca pana azi l-am spalat la robinet pt. k asa imi spusese idiotul de la pet shop,astazi a fost prima data cand le-am spalat cu apa scoasa din acvariu!
teste de apa nu am facut pana acum!
temperatura apei...eu am un termometru inautru care imi arata tot timpul 24 grade,insa am un termometru normal in casa si l-am pus in acvariu sa vad daca este vreo deiferenta,imi arata 21 grade!incalzitorul care era pus la 24(pt. ca asa imi spusese ala de la pet shop) l-am scazut zilnic cu cate un grad pana l-am scos din priza.stiu ca ar trebui sa am la carasi o temperatura de 18-20 grade,dar cum sa fac asta?
mersi frumos
|
 |
|
uite ca am dat peste un moldovean de-al meu,eu sunt din Roman,Neamt ;)
nu scot toata apa,20-25% scot cu furtunul de curatat!
cu lumina am incercat in primele 2 saptamani sa le dau cate putin si marind pana la cat sta acum aprinsa!
mersi oricum!
|
 |
|
Sal!
am un acvariu de 55 litri,1neon 15 w,filtrul ( nu stiu firma,era incorporat in acvariu) este o cutie mai mare cu 3 compartimente,unde in unul este incalzitorul,in al doilea buretele,chestiile alea de ceramica etc...,iar in al 3-lea pompa de apa, apa intrand prin gaura unde este incalzitorul ajungand in al doilea compartiment printr-o gaura dintre cele 2 compartimente si tot asa pana la pompa de apa.am luat de curand o pompa de aer,am o singura planta si anume anubis,lumina le dau de la 13-14 pana la 22-23!saptamanal schimb apa,le curat acvariul...mancare 1 data pe zi,uneori poate de 2 x,nu mai mult decat consuma in 2-3 minute...
insa am o problema cu ei,sunt fricosi,adica nu stiu,eu nu am mai auzit de chestia asta!cand aprind lumina in acvariu se ascund imediat sub filtru si incep sa tremure ca ''lasii''!
si pot sta acolo cu orele daca eu sunt in camera si fac ceva,daca stau la birou si nu ma misc,nu fac miscari bruste...ies de sub filtru se plimba etc...sau cand intru in camera si trec pe langa filtru ma uit repede daca sunt iesiti de sub filtru(si de cele mai multe ori da) ii vad ca se baga repede sub filtru!
daca lumina e stinsa in acvariu nu am treaba cu ei,eu stau in fata acvariului si ma uit la ei cum se plimba,nu le mai este teama!
is 3 pesti,toti de aceeasi specie(Carassius auratus)vroiam sa mai i-au ceva pestisori,alte specii,m-am oprit pt. ca nu prea sunt specii care rezista cu ei,si asa sunt prea multi pt. acvariul eu de 55 l!
astept niste sfaturi din partea celor care au avut sau au acest tip de pesti!mersi
|
 |
|
sal!
am citit ceva pe-aici si se pare ca eu am prea multi in acvarium meu de 55l,am 3,de 6 sapt.!
insa am ceva probleme cu ei,is foarte fricosi,dar doar atunci cand au lumina aprinsa la acvariu.daca simt pe cineva care trece pe langa acvariu,se uita la ei...se duc imediat si se ascund sub filtru ''la umbra''!
idiotul de la petshop imi spunea sa-i tin la 24-25 grade,dar am mai citit si eu pe-aici,sfaturi... si acum am scos incalzitorul din priza!nestiind de faptul ca trebuie sa le programez un anumit timp de ore pe zi cu neounul aprins,am inceput sa o fac de 4 sapt.,la inceput nu ieseau absolut deloc de sub filtru sau inotau f. repede pana in aprtea cealalta de filtru unde am o planta din plastic!daca au lumina stinsa,nu dureaza 30 secunde ca se apuca de plimbat prin acvariu,voiosi...si eu stand langa acvariu uitandu-ma cum o fac si nu se mai ascund!
acvariul e de 55 l,neon de 15w,filtru nici nu stiu cum se cheama ca era incorporat in acvariu cand l-am luat,le-am luat de cateva zile si pompa de aer ca am mai cerut un sfat de la cineva si mi-a zis ca pompa de apa pe care o am e posibil sa nu le dea deajuns oxigen!
fac schimb de apa la sapt.,curat pietrisul cu tub,pestii mananca tot ce le dau in 2-3 min,apa e curata,nu-mi ies la suparafta dupa aer,nu au pete albe,dar nu inteleg de ce sunt atat de fricosi!
nu stiu ce sa ma mai fac cu ei,vreau si eu sa-i vad ca inoata cand sunt in camera si ma uit la ei!
sfaturi,va rog! mersi
|
 |
|
sal!
am citit ceva pe-aici si se pare ca eu am prea multi in acvarium meu de 55l,am 3,de 6 sapt.!
doar ca am ceva probleme cu ei,is foarte fricosi,dar doar atunci cand au lumina aprinsa la acvariu.daca simt pe cineva care trece pe langa acvariu,se uita la ei...se duc imediat si se ascund sub filtru ''la umbra''!
idiotul de la petshop imi spunea sa-i tin la 24-25 grade,dar am mai citit si eu pe-aici,sfaturi... si acum am scos incalzitorul din priza!nestiind de faptul ca trebuie sa le programez un anmit timp de ore pe zi cu neounul aprins,am inceput sa o fac de 4 sapt.,la inceput nu ieseau absolut deloc de sub filtru sau inotau f. repede pana in aprtea cealalta de filtru unde am o planta din plastic!daca au lumina stinsa,nu dureaza 30 secunde ca se apuca de plimbat prin acvariu,voiosi...si eu stand langa acvariu uitandu-ma cum o fac si nu se mai ascund!
acvariul e de 55 l,neon de 15w,filtru nici nu stiu cum se cheama ca era incorporat in acvariu cand l-am luat,le-am luat de cateva zile si pompa de aer ca am mai cerut un sfat de la cineva si mi-a zis ca pompa de apa pe care o am e posibil sa nu le dea deajuns oxigen!
nu stiu ce sa ma mai fac cu ei,vreau si eu sa-i vad ca inoata!
sfaturi,va rog! mersi
|
 |
|
mersi de raspunsuri!
|
 |
|
imi poate spune cineva specia exacta a acestui peste? mersi
|
 |
|
salutare!
sunt nou in domeniu,cam 5 saptamani,3 pesti rosii,acvariu de 55l!
locuiesc in italia ,deci sper ca pe viitor sa ma ajutati atunci cand voi avea nevoie!
ape limpezi!
|
 |
|
|
|