[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cer sfaturi si ajutor pt. specia Carassius auratus  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bibitzu
Junior member

IP:

Sal!
am un acvariu de 55 litri,1neon 15 w,filtrul ( nu stiu firma,era incorporat in acvariu) este o cutie mai mare cu 3 compartimente,unde in unul este incalzitorul,in al doilea buretele,chestiile alea de ceramica etc...,iar in al 3-lea pompa de apa, apa intrand prin gaura unde este incalzitorul ajungand in al doilea compartiment printr-o gaura dintre cele 2 compartimente si tot asa pana la pompa de apa.am luat de curand o pompa de aer,am o singura planta si anume anubis,lumina le dau de la 13-14 pana la 22-23!saptamanal schimb apa,le curat acvariul...mancare 1 data pe zi,uneori poate de 2 x,nu mai mult decat consuma in 2-3 minute...
insa am o problema cu ei,sunt fricosi,adica nu stiu,eu nu am mai auzit de chestia asta!cand aprind lumina in acvariu se ascund imediat sub filtru si incep sa tremure ca ''lasii''!
si pot sta acolo cu orele daca eu sunt in camera si fac ceva,daca stau la birou si nu ma misc,nu fac miscari bruste...ies de sub filtru se plimba etc...sau cand intru in camera si trec pe langa filtru ma uit repede daca sunt iesiti de sub filtru(si de cele mai multe ori da) ii vad ca se baga repede sub filtru!
daca lumina e stinsa in acvariu nu am treaba cu ei,eu stau in fata acvariului si ma uit la ei cum se plimba,nu le mai este teama!
is 3 pesti,toti de aceeasi specie(Carassius auratus)vroiam sa mai i-au ceva pestisori,alte specii,m-am oprit pt. ca nu prea sunt specii care rezista cu ei,si asa sunt prea multi pt. acvariul eu de 55 l!
astept niste sfaturi din partea celor care au avut sau au acest tip de pesti!mersi
stefanp
Moderator

IP:

N-am acest tip de pesti, insa...ti-as spune ca acvariul e mic pt 3 carasi.

De asemenea ce inseamna curat acvariul o data pe saptamana? Scoti toata apa? Speli tot? Sper ca nu...Daca totusi faci asta, citeste rapid despre ciclarea unui bazin si ai sa afli niste chestii interesante.

Daca zici ca ii sunt speriosi cand e lumina aprinsa, las-o mai putin timp, ca sa se obisnuiasca. Sa tremure totusi nu e normal...nu cred ca "tremura de frica"...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bibitzu
Junior member

IP:

uite ca am dat peste un moldovean de-al meu,eu sunt din Roman,Neamt ;)
nu scot toata apa,20-25% scot cu furtunul de curatat!
cu lumina am incercat in primele 2 saptamani sa le dau cate putin si marind pana la cat sta acum aprinsa!
mersi oricum!
stefanp
Moderator

IP:

Filtrul cum si cat de des il speli?

Niste teste apa ai? (nh4,no2,no3)

Ce temperatura are apa?

Lumina tot as lasa-o mai putin, chiar daca ai incercat. Aparent lor inca nu le convine.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/04/2012 09:56:35

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bibitzu
Junior member

IP:

iti zic sincer ca pana azi l-am spalat la robinet pt. k asa imi spusese idiotul de la pet shop,astazi a fost prima data cand le-am spalat cu apa scoasa din acvariu!
teste de apa nu am facut pana acum!
temperatura apei...eu am un termometru inautru care imi arata tot timpul 24 grade,insa am un termometru normal in casa si l-am pus in acvariu sa vad daca este vreo deiferenta,imi arata 21 grade!incalzitorul care era pus la 24(pt. ca asa imi spusese ala de la pet shop) l-am scazut zilnic cu cate un grad pana l-am scos din priza.stiu ca ar trebui sa am la carasi o temperatura de 18-20 grade,dar cum sa fac asta?
mersi frumos
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

1. Evaporarea scade temperatura... pentru asta ai nevoie de ventilator
2. spirala cu apa mai rece de la retea
3. Chiller
4. Aer conditionat
Mai sunt si alte metode incercate si descrise pe forum... cauta si vezi la fiecare avantaje si dezavantaje

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Filtrul spalat la robinet saptamanal = filtru neciclat. Plante nu prea (parca ai zis doar una), nu prea are cineva consuma compusii azotului.
Doar bacteriile din substrat s-ar putea sa nu faca fata.
Personal cred ca apa este de o calitate slaba si asta ii deranjeaza pe pesti. Asta ai putea-o afla bineinteles cu niste teste de apa, ca sa fii sigur.

Ti-as recomanda in felul urmator.
O curatenie atenta in acvariu si un schimb de apa in proportie de sa zicem un 50%. Lumina foarte putina (anubias ul nu e tocmai pretentios si o perioada cu lumina mai slaba nu cred ca il va afecta), poate chiar deloc primele cateva zile. Fara mancare pt pestisori 2-3 zile dupa care incepi dar foarte putin si cresti treptat pana ajungi la doza normala de hrana (intr-o saptamana sa zicem). In fiecare zi schimburi de 20-30% apa timp de o saptamana, poate chiar un pic mai mult si aspirat mizeriile. Filtrul nu il mai spala la robinet, si pentru ca nu vei da decat putina hrana, nu il spala deloc pana nu scade debitul drastic. Ajuta-l cu o sticluta de filterstart.

Referitor la temperatura, daca ajungi la 21 de grade, cred ca ar fi ok.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bogdan.filip
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Acvariul este mult prea mic pentru carasi (la 3 carasi trebuie un acvariu minim de 200L).
La carasi trebuie filtrare serioasa (ori filtru extern mai mare ori sump).
Pana atunci recomand sa-i hranesti mai rar... cam o data la doua zile.
Ce dimensiuni au?

shine on you crazy diamond
[Email] [Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

naitsirc wrote:1. Evaporarea scade temperatura... pentru asta ai nevoie de ventilator
2. spirala cu apa mai rece de la retea
3. Chiller
4. Aer conditionat
Mai sunt si alte metode incercate si descrise pe forum... cauta si vezi la fiecare avantaje si dezavantaje

sa racesti incaperea cu aer conditionat ca sa scazi temperatura apei din acvariu la 18 grade este de nerecomandat
chiller-ele presupun ca sunt prea costisitoare pentru colegul nostru, ca si pentru cei mai multi dintre noi (costa cam 2000RON)
spirala cu apa de la retea - care retea? poate in Moldova apa de la retea nu depaseste 20 de grade vara dar, pentru cei din Bucuresti nu se renteaza (vara depaseste si 25 grade) - doar cei cu fantani in paza freatica

ramane doar metoda cu ventilatoare de PC

Ref. la furtunul pentru aspirarea mizeriei si a apei, sa folosesti tot timpul unul cu palnie de absorbtie (cu sita de protectie), pentru ca altfel, risti sa prins o aripioara de caras si de poate rupe din ea

This message was edited 1 time. Last update was at 21/04/2012 18:37:31

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
bibitzu
Junior member

IP:

Multumusesc tuturor celor care m-au ajutat,dar din pacate nu a functionat nimic!
am fost plecat 5 zile,iar la intoarcere unul din carasi arata f. rau(coada si inotatoarea dorsala parca nu le mai avea)pana la urma a murit,au mai trecut cateva zile si s-a intamplat la fel cu ink unul,acum am mai ramas cu un caras,care era cel mai grasun!asta arata si sta bine(dar cred ca-l voi da).nu stiu,ma simt naspa ca nu am reusit sa-i tin in viata...
acum vreau sa fac un nou setup!am sa deschid un nou topic la coltul incepatorului cu numele Bibitzu-nou setup,va astept acolo pt. sfaturile si raspunsurile voastre!
va multumesc ink o data

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: