[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bibitzu-nou setup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bibitzu
Junior member

IP:

Salut!
As vrea sa o iau de la capat,si asta numai cu ajutorul vostru,fara ajutorul celor de la petshop(care m-au impins sa fac anumite lucruri gresite)!
eu am un acvariu de 55 l,un filtru care nu se poate numi filtru,pompa de aer,termometru si incalzitor de 50w ,plus capacul la acvariu care contine un neon de 15w.in noul setup vor ramane termometrul,incalzitorul si capacul;)pt. celelelalte lucruri de care voi avea nevoie va rog pe voi sa va da-ti cu parerea!
in noul acvariu ceea ce vreau sa fac zic eu e f. simplu,cativa pestisori,cer nr. recomandat si rasa acestora,pt. marimea acvariului meu si plante cat mai putin pretentioase!
daca puteti si va rog ,cand scrieti numele filtrului sau substratului scrieti-le complet in asa fel incat sa ma pot duce sa cumpar exact ceea ce trebuie(va rog luati in calcul faptul ca sunt in italia ,iar astia de aici sunt cam grei de cap).
banii nu ar fi o problema,dar nu vreau nici butelie cu CO2,insa as vrea sol fertil,fertilizanti(daca tot pun o planta in acvariu,macar sa creasca cum trebuie).
avand in vedere ca in orasul in care stau(chair daca are peste 100,000locuitori)nu sunt decat 2 magazine acvaristice,iar unul e marin) deci nu voi gasi nici 30% de lucrurile de care am nevoie,voi fi nevoit sa fac 1-2 drumuri de 60km!
cateva intrebari .
lumina de la acvariu ar trebui sa se aprinda cate putin,dar cum se face asta,exista neooane care se aprind asa sau un sistem?
pe sticla din spate,pe ext. e bine,neaparat sa pun o poza cat sticla,(cu pesti,pietre...)?
multumesc si va astept cu sfaturi
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Lumina ta, 15w este foarte putina pentru plante. Incearca sa mai adaugi un neon sau ceva leduri, nu stiu ce gasesti tu acolo. Lumina se aprinde normal, ca orice lumina, cand este deja zi afar si pestii s-au obisnuit deja cu lumina. Pe spatele acvariului NU pune poze, etc ci pune un colant negru, carton negru, ce gasesti tu. La filtru nu stiu ce sa-ti recomand, la substrat poti incerca jbl aquabasis plus, peste el asezi un strat de nisip grenulatie 2,3mm sau jbl manando. Daca vrei plante si sa si fertilizezi, iti trebuie si co2, sa aibe si ele ce le trebuie. Filtrul ia unul de capacitate mai mare, sa aibe mai multe medii de filtrare, dar pastreaza-l si pe cel actual.
[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Cum zice narcis, ar trebui sa mai pui macar inca un 15 W. Daca nu poti modifica capacul, treci pe o lampa si acvariu open-top. Eventual o lampa 2x24W.
Ca sa aprinzi lumina treptat, cumperi o priza programabila si setezi intervalul orar in care sa functioneze. Dupa care maresti intervalul cu trecerea timpului.

Ca pesti, depinde ce iti place. Ai putea incerca sa zicem vreo 8 neoni si daca vrei inca vreo 4 cory. Ai putea incerca cu vivipari (guppy, endleri, poate molly. dar nu prea xipho caci cresc destul de mari), insa trebuie sa ai grija sa dai progeniturile.

Ca filtrare eu ti-as recomanda un filtru extern, daca zici ca nu e o problema cu banii. Poate pare un pic exagerat, insa filtrarea nu strica niciodata. Eu am un jbl e700 la acvariul cu creveti (42 litri brut) si sunt super multumit atat de calitatea apei dpdv chimic dar si fizic (vizual). Alte avantaje ar fi ca scapi de filtrul intern ce ocupa spatiu in acvariu si asa destul de mic si de asemenea in caz ca vei suprapopula, volumul mai mare de material filtrant va face fata mult mai bine.
Iar jbl-ul nu e asa usturator la buzunar cum e un eheim (desi, daca iti permiti, ia eheim).

Daca pui sol fertil si fertilizant, dar nu co2, degeaba te complici. Daca totusi chiar nu vrei butelie, fa macar o bomba cu drojdie.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/05/2012 23:58:15

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Uite ce iti recomand eu:
-Daca nu ai capac(ceea ce e mai bine, daca nu ai pesti care sa sara din acvariu, caci o sa fie schimbul de gaze mai bun) , un filtru hang-on Aqua-el FZN 2, dar nu dat la maxim, pe care sa ilumpli cu 1-2 cm de burete jos, si in rest sera siporax sau Eheims ubstrat-pro.
-Cel putin inca un neon de 15w, sau daca zici ca banii nu sunt o problema, ti-as recomanda sa te ambitionezi si sa pui plante ceva mai pretentioase( rotala rotundofolia, HC cuba, cabomba furcata,eleocharis acicularis)si as pune 3 neoane de 15W.
-O bomba cu co2,easy carbo, eventual acid ascorbic si ai scapat de sistemul cu butelie.
-Substrat JBLaquabasis 2cm acoperit cu MANAdO care sa fie 3 cm in fata si sa urce pana la 5-6 cm in spate;( sau in loc de JBL aquabasis Tropica plant substrate)
-Fertilizanti tot JBL Ferropol si ferropol 24.(daca o sa ai substrat tropica pui Tropica plant nutrition si plant nutrition + )
-Daca o sa ai plante mai pretentioase pune si ferrotabs.(daca o sa mergi pe tropica nu pui ferrotabs)
-Animalute... un card de 15 boraras brigitae(sau microrasbore) care sa se zbenguie prtintre plante, 10-20 creveti red chery, si 2-3 nertinia.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
pulitzer
Junior member
[Avatar]

IP:

eu ce sa mai zic ? Succes ! si daca ai timp sa studiezi forumul o sa vezi cum se limpezesc gandurile si o sa stii clar ce ai de facut si apoi trecut la achizitii. Zic eu. oricum imi place ca nu mai vrei parerea celor de la pet shop.
ape limpezi !

acvariu .... in constructie....
bibitzu
Junior member

IP:

ma gandeam la un filtru intern eheim 2012 pick up,numai ca am cautat pe site din italia si site din romania,ala de aici scrie ca e cu pompa,imi puteti spune care e diferenta si care e mai bun,va dau si link!
http://www.aquariumline.com/catalog/eheim-filtro-interno-pick-2012-pompa-570lh-p-11309.html - italia

http://www.pepika.ro/21~Acvaristica/385-Echipamente-pentru-acvaristica/429~Filtre-de-apa/3680-Filtru-intern-Eheim-Pick-Up-2012.html - romania

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: