Message |
|
Salutari, dragi prieteni acvaristi.
Deoarece nu am mai intrat de mult timp aici pe forum, vreau sa va arat ca am ajuns la ce imi doresc(momentan) din cauza nr redus de litri de apa, in acvariul meu mic.
Din toate am avut de invatat doar de la voi, si sper sa va placa si voua. Enjoy !

|
 |
|
Dupa cum spune titlul, cumpar cativa melci asasini. Preferabil sa fie din Targu Mures.
|
 |
|
Cosmin cand "voi fi mare" vreau sa am acvariul ca al tau !
Superb ! ma inclin .
|
 |
|
Daca nu vrei sa ai bataie de cap cu plantele,pune cateva pietre de rau, si fa un acvariu cu ciclide daca iti plac
|
 |
|
Dupa ce il cumperi, citeste ghidul incepatorului, ciclul azotului.
Intreaba cand ai nelamuriri. Cei care au mai multa experienta,iti vor raspunde cu placere !
Ape limpezi si succes in proiectul tau !
|
 |
|
Totul depinde cu ce vrei sa il populezi. NU il suprapopula .
|
 |
|
Acvariul isi merita banii, pentru restul ... nu sari cu capul inainte,doar sa bagi pestii in acvariu si gata,fale toate pe rand,la timpul lor ... chiar daca nu ai acum bani, vei avea pe parcurs .. eu zic sa iti pui substrat neaparat,sa nu iti deciclezi apoi acvariul, ca sa iti pui plante.
Documenteaza-te si apoi vei vedea,ca vei dori si plante. Plante sanatoase=pesti sanatosi si fericiti.
Spor la treaba !
|
 |
|
Cum vi se pare ca arata acum acvariul ?
I-am schimbat lampa pl hailea cu o lampa Philips MASTER PL-L 24W/840/4P 1CT.
Am inceput sa fertilizez cu ferropol la schimbarea partiala a apei, si ferropol 24 zilnic, cate o picatura. Am bomba de co2, 1 bula/sec.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/Cdf8PJFnbHnZdW7MIlAQItMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/ngiyc7zCShwx84BUBKXO2dMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/5SQHMyesy2mi0-WY4QGVb9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink - Costica
Sper ca am mai invatat cate ceva, fata de inceput.
Pana voi trece la ce imi doresc, voi mai citi si ma voi mai documenta.
Ape limpezi si pestisori sanatosi !
|
 |
|
A 3a zi nimic .. asa ca am mai adaugat un varf de lingurita de drojdie, circa 1-2 grame ... au trecut 10 minute si .. bomba functioneaza  , scoate undeva la 2bule/sec . Sper sa nu fie prea mult co2, neavand asa de multe plante .
|
 |
|
mai bine ii donezi,sau ii duci inapoi la pet shop, iar cand vei stii mai multe despre acvaristica, si daca te vei hotari sa treci la un acvariu mai mare,mergi si iti cumperi ce pestani doresti  e doar un sfat, tu faci cum vrei
|
 |
|
Si mie imi plac scalari,gurami,discusi si alti "uriasi" dar am acvariu micut, asa ca m-am rezumat la niste neoni,etc ..
Tu cum te-ai simti inchis in debara?
Au nevoie de spatiu mare,ceea ce acvariul tau nu il ofera, daca iti schimbi acvariul iti faci unul de doua,trei ori mai mare, vei putea tine scalari si gurami .
Un acvariu suprapopulat nu va fi stabil, ai filtru prea mic pentru atatia pesti. Apa aia va trebui sa o schimbi zilnic daca vei tine 25 de pesti.
Succes !
|
 |
|
Filtrul se spala cu apa din acvariu, care in prealabil ai scos-o din acvariu la un schimb partial de apa .
Poti sa ramai cu rasborele si neonii,eventual si cory dar ei sunt pesti de banc .. cam atat.
gurami,scalari cresc prea mari pentru acvariul tau.
|
 |
|
20 de ore la frigider, am tinut-o apoi vreo 5 ore la temperatura camerei,am adaugat drojdia.
Bomba are 2 zile . Aseara am scos furtunul si difuzorul din apa, azi dimineata surpriza, numaratorul functiona, bulele ieseau .. Dupa ce a prins din nou apa, iar nu mai are putere sa il strapunga ..
Ajunge doar un varf de lingurita de drojdie? La altii am vazut ca adauga cate un plic, sau jumatate de cub din 25 grame ..
|
 |
|
Am o nelamurire legata de bomba cu drojdie. Imi scoate 1 bula/sec, dar cand pun furtunul cu difuzorul ceramic se opreste,nu cred ca are presiune suficienta.
Bun,daca cu difuzorul ceramic nu a mers, am incercat cu filtru de tigara, la fel si aici, totul bine si frumos, dar cand atasam furtunul cu filtrul de tigara, se oprea numaratoarea.
Nu are destula presiune? sa mai adaug drojdie?
Reteta care am folosit-o la bomba este :
Pentru un pet de 2 litri:
-500 grame zahar
-1300 ml apa
-1 plic gelatina
-un varf de lingurita drojdie
-o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
Se dizolva zaharul si in functie de duritatea apei mai adaugati un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu ( o apa cu un kh de peste 8 nu mai este nevoie de bicarbonat, la o apa cu un kh de 2 punet-i o lingurita rasa )in 1100 ml apa calda, separat in 100 ml apa la temperatuara maxima de 50 grade se pune la inmuiat gelatina, dupa care se va adauga peste apa cu zahar si se amesteca usor pentru a nu face spuma si se lasa minim 18 ore la frigider.
A doua zi in 100 ml apa calduta , maxim 40 grade, se pune la inmuiat un varf de lingurita de drojdie, aproximativ cat 4 boabe de mazare si f. f. f. f. bicarbonat de sodiu pentru cei care au apa cu un KH mai mic de 4. Dupa ce sticla cu gelatina a ajuns la temperatura camerei se adauga apa cu drojdie si se monteaza sticla la "instalatie".
nu inteleg de ce nu are presiune sufiecienta sa strapunga membrana ceramica
Aici am o poza cu bomba : https://picasaweb.google.com/lh/photo/rpH8SeyUJGttvIsjbC8lhNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
Si aici o poza cu acvariul si noul setup : https://picasaweb.google.com/lh/photo/qopSkeh7Fvx1aEpWUWwh3dMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
|
 |
|
La dop am lipit si eu cu silicon,dar la restul imbinarilor nu l-am lipit,nu cred ca e nevoie
|
 |
|
Imbinarile de la sistemul de bomba co2, trebuie lipite cu silicon? eu cred ca se fixeaza destul de bine, nefiind nevoie sa le lipesc
|
 |
|
Voi incerca sa pun bomba cel putin la nivelul acvariului(mesteresc eu ceva)
Apa de la robinet,trece prin sistemul de osmoza si apoi prin filtrul remineralizator,altfel nu ar fi buna nici de baut,fiind apa purificata/distilata.
Azi am facut masuratorile,8mg/L de co2 .. e inainte de a instala bomba(acum e la frigider)
Pietrisul e de la vechiul set-up. Nu am gasit in Targu Mures, manado, altceva nu am vrut sa pun.
|
 |
|
Va fi pe un dulap, langa acvariu,dar cu 30 cm mai sus decat acvariul 
|
 |
|
Salut dragi prieteni acvaristi. Revin din nou cu intrebari, nelamuriri si detalii despre acvariul meu.
In legatura cu apa,cea filtrata prin membrana osmotica,iar apoi trecand prin filtru remineralizator,e ok pentru pesti si plante? (nu mi-a raspuns nimeni)
PET-ul de la bomba de CO2 poate fi deasupra acvariului la 30 cm?(acolo as avea un loc sau jos pe parchet) - Acum e la racit.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/zaWlV-ftrDjcOs8uRox7b9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
(nu mai exista buton pt atasarea pozei pe forum?)
De fertilizat voi merge linia JBL pe ferropol si ferrpol 24, am substrat aquabasis plus . Sa mai folosesc si easycarbo 1ml/zi?
Am facut astazi din nou teste,dupa ce am adaugat plante in acvariu si am schimbat si circa 50% din apa.
PH - 7,3
GH - 3
KH - 2
NH3/NH4 - 0 mg/L
NO2 - 0,2 mg/L
CO2 - 8mg/L
https://picasaweb.google.com/lh/photo/tgwZ52nKDNGxb20j6iapK9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
Astept pareri, critici, sugestii si sfaturi .
Ape limpezi !
p.s. am renuntat la la decorurile artificiale !
|
 |
|
mi-am cumparat pana la urma difuzor ceramic. altii spun ca merge,voi vedea eu cum va functiona
|
 |
|