[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu apa dulce  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
asc444
Junior member

IP:

E o lipsa de bun simt din partea voastra. Daca moderai un forum in care femei, se consulta daca au noduli cancerosi la san?
Vezi ca am domenii unde eu sunt membru de baza..., dar consider intimitatea primordiala.
Sa fi iubit.

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Imi cer scuze, nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, dar este o regula de bun simt cand vrei sa comunici orice in orice domeniu cu cineva, sa te prezinti, este o forma de politete si de respect fata de interlocutor. Sunt iubit, stai tu linistit. O zi buna, Narcis.
[ICQ]
adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

Rog un moderator sa stearga ultimele posturi ce nu tin de postul meu si de rugamintile mele.
Am nevoie de sfaturi nu de polemici,va rog sa vi le rezolvati pe privat.Multumesc

asc444-prezentarea e o "mica regula" a forumului si e de bun simt,dar nu te poate obliga nimeni,iti multumesc de sfat,dar vreau totusi sa imi schimb neonul PL de 24w cu,doua neoane,voi avea nevoie de o iluminare mai buna.
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Scuze adi.
[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

asc444 wrote:E o lipsa de bun simt din partea voastra.

Nu. E lipsa de bun simt din partea ta. Daca repetam, poate pricepi.

asc444 wrote:
Daca moderai un forum in care femei, se consulta daca au noduli cancerosi la san?

O comparatie puerila in lipsa de argumente solide. Ti se pare ca ne consultam de cancer aici?
Dar chiar si acolo tot isi spun un nume, ba chiar si o locatie ca sa fie indrumate. Asta totusi ca sa mergem pe exemplul tau.

asc444 wrote:
Vezi ca am domenii unde eu sunt membru de baza..., dar consider intimitatea primordiala.

Felicitari ca esti un membru de baza. Si noi consideram intimitatea primordiala, dar sa ne spui cum te cheama si de unde esti, nu inseamna ca ti se incalca intimitatea.

Scuze Adi, pentru ca am continuat off-topicul, promit sa ma opresc aici.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
asc444
Junior member

IP:

Sa termin prosteala asta cu prezentarea. Suntem pe un forum. Adica ceva de genul ca stam la coada. Iti spui o parere, in timpul cozii, iti vine randul, si adio, nu mai conteaza. Am scris pe multe forumuri, nu stiu de ce, domeniul acvaristic cere mai mult.

Aia cu membru de baza e o minciuna... Sunt membru de baza pe softpedia, dar nu ca am multe mesaje, ci pentru ca am postat setarea dmx, in fine, e prea mult de scris pe langa subiect.

Adi- Mures, un neon semi- dedicat, e cel putin 50 lei. Sti poate ca lumina verde e inutila plantelor, acestea facandu-si fotosinteza doar prin rosu si albastru. Rosu nu prea trece prin apa, astfel ca, chiar celebrul Takashi Amano (prin ADA, firma lui), a adoptat o lumina cu mult albastru, considerand el, ca plantele acvatice s-au adaptat intr-o oarecare proportie la lumina albastra.

Lampa mea cu leduri, de la Aquazonic, daca e reclama se poate sterge, am luat-o prin Aquariumprest, iar se poate sterge, insa, are un rand de leduri doar albastre, ce se stie: lumina albastra lasa planta jos, creaza o mica distanta intre frunze. Insa, pare-se ca creaza la greu gsa, am mai scris-o, pe geam nu e o problema, insa pe frunze e una mare; controlata, am plante la care unii viseaza. Bine, coroborat cu fertilizare, CO2.
Iti mai spun doar ca aceasta lampa e ieftina, ledurile nu-si decalibreaza culorile in timp, un consum mult mai mic, fara caldura.

This message was edited 5 times. Last update was at 11/05/2012 06:06:39

adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

din dorinta mare de a avea plante frumusele, m-am dus la pet shop,si mi-am cumparat substrat fertil de la jbl(pana acum,aveam doar pietris) .. greseala mea,neavand un alt acvariu prea mare unde sa imi tin pestanii,pana se cicleaza substratul si mopanul(vreau sa schimb lucrurile inestetice din acvariu).
Neavand ce face,si vazand ca pestaniilor nu le merge bine in acvariul mic, unii chiar .. i-am pus in acvariul mare.
Cei care au mai rezistat, i-am donat ulterior unui amic, ramanand ca si gladiatori,doi ancistrusi micuti .
Am adaugat intre timp sera nitrivec,am facut schimburi de apa.
Am masurat acum cateva minute valorile din apa,si stau cam asa :
PH - 7,2
GH - 4
KH - 3
NO2 - 0,8 mg/L
NH3/NH4 - 0 mg/L

mi-am cumparat plante frumusele, mi-am cumparat si fertilizanti JBL ferropol,ferropol 24 si easycarbo,pregatesc si bomba de drojdie(pana voi trece la etapa urmatoare-acvariu mai mare+co2 si toate cele).

Mai am nevoie doar de un difuzor ceramic pentru co2, dar nu gasesc decat la cluj,in mures nicaieri nimic .
Mi-am cumparat furtun,mi-am cumparat valve anti-retur,si perfuzie. In caz ca nu am drum inspre cluj weekendul asta, ce ma sfatuiti sa pun in locul difuzorului? (nici reactor nu am gasit in mures)

Stiu ca am gresit,si ca mi-am deciclat acvariul ..
Urmatorul set-up vor contine urmatorii pestisori: 2 scalari micuti,un betta splendens mascul, cativa rummy nose si cativa neoni.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/05/2012 14:27:05

adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

Pentru schimburile de apa,folosesc si apa filtrata prin membrana osmotica(o mica parte)
Cat de buna e pentru pesti?

This message was edited 1 time. Last update was at 19/05/2012 12:29:57

adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

Daca dupa filtrul de membrana osmotica, am si filtru de apa remineralizator e ok pentru plante si pesti? sau mai bine folosesc apa direct de la reteaua de apa si o las la declorinat?
Pippo09
Member

IP:

In legatura cu difuzorul ai grija,ca nu toate functioneaza cu bomba(nu face destula presiune).
Ca sa fii sigur cumperi un reactor sau iti faci unul ca aici http://forum.acvarist.ro/showthread.php?5147-Instalatie-CO2-home-made/page13
[Yahoo!]
adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

mi-am cumparat pana la urma difuzor ceramic. altii spun ca merge,voi vedea eu cum va functiona
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca nu o sa functioneze difuzorul ceramic, iti sugurez sa pui un filtru de tigara in furtun si sa-l asezi astfel in cat bulele sa fie in bataia curentilor de la filtru.Functioneaza foarte bine!
Ape limpezi!

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut dragi prieteni acvaristi. Revin din nou cu intrebari, nelamuriri si detalii despre acvariul meu.
In legatura cu apa,cea filtrata prin membrana osmotica,iar apoi trecand prin filtru remineralizator,e ok pentru pesti si plante? (nu mi-a raspuns nimeni)
PET-ul de la bomba de CO2 poate fi deasupra acvariului la 30 cm?(acolo as avea un loc sau jos pe parchet) - Acum e la racit.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/zaWlV-ftrDjcOs8uRox7b9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
(nu mai exista buton pt atasarea pozei pe forum?)

De fertilizat voi merge linia JBL pe ferropol si ferrpol 24, am substrat aquabasis plus . Sa mai folosesc si easycarbo 1ml/zi?

Am facut astazi din nou teste,dupa ce am adaugat plante in acvariu si am schimbat si circa 50% din apa.
PH - 7,3
GH - 3
KH - 2
NH3/NH4 - 0 mg/L
NO2 - 0,2 mg/L
CO2 - 8mg/L

https://picasaweb.google.com/lh/photo/tgwZ52nKDNGxb20j6iapK9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

Astept pareri, critici, sugestii si sfaturi .
Ape limpezi !

p.s. am renuntat la la decorurile artificiale !

This message was edited 1 time. Last update was at 20/05/2012 16:10:00

Pippo09
Member

IP:

In legatura cu bomba....nu conteaza unde o pui.Daca o pui peste acvariu atunci poti renunta la supapa unisens.Eu le am la nivel cu acvariul(pt. ca nu am dulap) si odata a intrat cainele in casa si a rasutrnat pet ul,noroc ca am vazut si nu a intrat in acvariu nimic.
[Yahoo!]
adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

Va fi pe un dulap, langa acvariu,dar cu 30 cm mai sus decat acvariul
stefanp
Moderator

IP:

Poate vorbesc prostii, dar n-as pune bomba deasupra acvariului...daca ai vreo surpriza si te trezesti cu drojdie in acvariu?
Daca ai sistem de osmoza si obtii apa in felul asta, da, trebuie remineralizata.

8 mg/l de co2 e prea putin. Incearca o bomba mai mare sau suplineste cu easycarbo.

Imi place aranjamentul, dar mi se pare mult prea mare pietrisul.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

Voi incerca sa pun bomba cel putin la nivelul acvariului(mesteresc eu ceva)
Apa de la robinet,trece prin sistemul de osmoza si apoi prin filtrul remineralizator,altfel nu ar fi buna nici de baut,fiind apa purificata/distilata.
Azi am facut masuratorile,8mg/L de co2 .. e inainte de a instala bomba(acum e la frigider)
Pietrisul e de la vechiul set-up. Nu am gasit in Targu Mures, manado, altceva nu am vrut sa pun.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/05/2012 21:06:14

adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

Imbinarile de la sistemul de bomba co2, trebuie lipite cu silicon? eu cred ca se fixeaza destul de bine, nefiind nevoie sa le lipesc

This message was edited 1 time. Last update was at 20/05/2012 21:07:51

stefanp
Moderator

IP:

Manado poti comanda si online. Pietris de diverse culori/marimi gasesti prin market-urile mari, gen baumax.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Pippo09
Member

IP:

Cu drojdia in acvariu te poti trezi oricum, ca e sub presiune recipientul....ca e sub acvariu sau peste e tot una daca se rastoarna sau face spuma multa...Trebe lipit furunul la imbinarea cu dopul ca acolo o sa scape co2 cand se face presiune.Eu am lipit cu picatura,e mai rapid decat cu silicon si tine,cu silicon n am incercat.....

This message was edited 3 times. Last update was at 21/05/2012 00:00:33

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: