[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu apa dulce  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

La dop am lipit si eu cu silicon,dar la restul imbinarilor nu l-am lipit,nu cred ca e nevoie
CaTaX38
Junior member
[Avatar]

IP:

OK

This message was edited 5 times. Last update was at 21/05/2012 10:05:28

[Yahoo!] [MSN]
oase
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,
Eu nu am lipit nimic. Am facut gaura in dop putin mai mica decat furtunul, apoi am infipt in capatul furtunului o seringa (pe care am taiat-o ulterior ).
Astfel presiunea din sticla imi fixeaza si mai bine furtunul.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/05/2012 13:04:43

[ICQ]
adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

Am o nelamurire legata de bomba cu drojdie. Imi scoate 1 bula/sec, dar cand pun furtunul cu difuzorul ceramic se opreste,nu cred ca are presiune suficienta.
Bun,daca cu difuzorul ceramic nu a mers, am incercat cu filtru de tigara, la fel si aici, totul bine si frumos, dar cand atasam furtunul cu filtrul de tigara, se oprea numaratoarea.
Nu are destula presiune? sa mai adaug drojdie?
Reteta care am folosit-o la bomba este :
Pentru un pet de 2 litri:
-500 grame zahar
-1300 ml apa
-1 plic gelatina
-un varf de lingurita drojdie
-o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
Se dizolva zaharul si in functie de duritatea apei mai adaugati un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu ( o apa cu un kh de peste 8 nu mai este nevoie de bicarbonat, la o apa cu un kh de 2 punet-i o lingurita rasa )in 1100 ml apa calda, separat in 100 ml apa la temperatuara maxima de 50 grade se pune la inmuiat gelatina, dupa care se va adauga peste apa cu zahar si se amesteca usor pentru a nu face spuma si se lasa minim 18 ore la frigider.

A doua zi in 100 ml apa calduta , maxim 40 grade, se pune la inmuiat un varf de lingurita de drojdie, aproximativ cat 4 boabe de mazare si f. f. f. f. bicarbonat de sodiu pentru cei care au apa cu un KH mai mic de 4. Dupa ce sticla cu gelatina a ajuns la temperatura camerei se adauga apa cu drojdie si se monteaza sticla la "instalatie".

nu inteleg de ce nu are presiune sufiecienta sa strapunga membrana ceramica
Aici am o poza cu bomba : https://picasaweb.google.com/lh/photo/rpH8SeyUJGttvIsjbC8lhNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

Si aici o poza cu acvariul si noul setup : https://picasaweb.google.com/lh/photo/qopSkeh7Fvx1aEpWUWwh3dMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

adi-mures wrote:nu inteleg de ce nu are presiune sufiecienta sa strapunga membrana ceramica

Cit timp ai asteptat? Trebuie sa se acumuleze CO2, sa creasca presiunea in sticla, cind va fi mai mare decit "rezistenta" opusa de difuzor va functiona. In cazul in care nu ai probleme cu etanseitatea .......

This message was edited 1 time. Last update was at 23/05/2012 12:46:46

Poze: smilie ... Poze cu plante
adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

20 de ore la frigider, am tinut-o apoi vreo 5 ore la temperatura camerei,am adaugat drojdia.
Bomba are 2 zile . Aseara am scos furtunul si difuzorul din apa, azi dimineata surpriza, numaratorul functiona, bulele ieseau .. Dupa ce a prins din nou apa, iar nu mai are putere sa il strapunga ..

Ajunge doar un varf de lingurita de drojdie? La altii am vazut ca adauga cate un plic, sau jumatate de cub din 25 grame ..
adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

A 3a zi nimic .. asa ca am mai adaugat un varf de lingurita de drojdie, circa 1-2 grame ... au trecut 10 minute si .. bomba functioneaza , scoate undeva la 2bule/sec . Sper sa nu fie prea mult co2, neavand asa de multe plante .
Pippo09
Member

IP:

Depinde cat de bine e dizolvat co2 ul in apa.Daca e dizolvat bine s a r putea sa fie mult 2 bule/secunda mai ales ca nu e plantat calumea.
Cumparati un test co2 permanent ca sa te poti orienta aprox. cat co2 bagi.
[Yahoo!]
adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

Cum vi se pare ca arata acum acvariul ?
I-am schimbat lampa pl hailea cu o lampa Philips MASTER PL-L 24W/840/4P 1CT.
Am inceput sa fertilizez cu ferropol la schimbarea partiala a apei, si ferropol 24 zilnic, cate o picatura. Am bomba de co2, 1 bula/sec.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/Cdf8PJFnbHnZdW7MIlAQItMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/ngiyc7zCShwx84BUBKXO2dMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/5SQHMyesy2mi0-WY4QGVb9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink - Costica

Sper ca am mai invatat cate ceva, fata de inceput.
Pana voi trece la ce imi doresc, voi mai citi si ma voi mai documenta.
Ape limpezi si pestisori sanatosi !

This message was edited 1 time. Last update was at 28/05/2012 10:58:16

daedal
Junior member
[Avatar]

IP:

legat de un comment despre leduri: lumina de la leduri nu are spectru, si de aceea e nefolositoare plantelor, asa se zice, desi mi se pare ciudat, pentru ca lumina d-aia e alba ca are tot spectrul. Prin urmare, o fi n-o fi adevarat, eu nu as folosi leduri decat la masina ca sa vad scrumiera.
pe de alta parte, de ce feropol cu picatura, nu are dozaj pe capac cutia? *daca e vorba de feropol jbl
Cat despre acvariu, arata chiar bine insa filtrul pare cam mare.
betta ala e un exemplar reusit.

This message was edited 6 times. Last update was at 28/05/2012 17:52:50

ce a fost mai inainte? pestii sau acvariul?
[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Exista lampi cu leduri si se folosesc la acvarii.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
adi-mures
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutari, dragi prieteni acvaristi.
Deoarece nu am mai intrat de mult timp aici pe forum, vreau sa va arat ca am ajuns la ce imi doresc(momentan) din cauza nr redus de litri de apa, in acvariul meu mic.
Din toate am avut de invatat doar de la voi, si sper sa va placa si voua. Enjoy !

image

image
[Thumb - acvariu.jpg]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: