Author |
Message |
moris919
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 14:49:09
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
moris919
Junior member
IP:
|
Buna ziua,
Am un acvariu 60l. In el am pestii:
3 Bloodfin - Aphyocharax anisitsi
4 Red-tailed Rasbora - Rasbora borapetensis
7 neoni - Paracheirodon innesi
2 Leeri - Trichogaster Leeri
2 Gourami - opaline gourami
2 molly
2 scalari ( angelfish - Pterophyllum scalare )
2 corydoras - albino
1 ancistrus
primele 3 specii ce le-am scris sunt mititei si inoata in "echipa" .
Sunt compatibili toti?
Astept pareri.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 14:53:19
|
stefanp
Moderator
IP:
|
In primul rand acvariul e suprapopulat si cam mic pentru o parte din speciile pe care le ai.
Nu cunosc toate speciile, dar asocierea a 9 specii mi se pare cam mult...
LE: Treci si pe la "Despre noi".
This message was edited 1 time. Last update was at 23/05/2012 14:53:40
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
moris919
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 14:59:12
|
moris919
Junior member
IP:
|
neonii si rasbora sunt aproape identici. in magazin miau spus ca sunt cardinali negri si albi. nu cred k e bloodfin cum am zis. sunt cu rosu in coada. unu albi, si uni Rasbora borapetensis. deci neonii si acestia sunt mititei. ce e mare sunt guramii , leeri si scalarii. dar momentan sunt mici. ca compatibilitate e ok?
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 15:02:44
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Atunci cand populezi un acvariu, calculul se face dupa marimea pestilor maturi, indiferent daca in momentul respectiv ei sunt mici. Vor creste.
Pentru 60 de litri de apa (probabil brut, deci mai putin net) sunt prea multi pesti. Gandeste-te ca acolo mananca, acolo isi fac nevoile.
Ca si compatibilitate nu vreau sa ma pronunt, caci nu m-am documentat in privinta speciilor tale. Dar repet, 9 specii adunate la un loc nu cred ca pot fi compatibile.
Te pot ajuta insa cu aceste link-uri (topicuri sticky de la categoria incepatorilor):
Volumul acvariului si numarul pestilor: http://acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Tabel compatibilitate pesti: http://acvariu.ro/forum/posts/list/5241.page
Populare, compatibilitate, suprastocare: http://acvariu.ro/forum/posts/list/692.page
Ce filtrare ai in bazin?
LE: Ai 25 de pesti in bazin. Eu am cam tot atatia, dar intr-un bazin de 125 litri brut. Si nu am scalari/gurami.
This message was edited 1 time. Last update was at 23/05/2012 15:04:00
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 15:03:50
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Sint prea multe specii si prea multi pesti in 60 litri.
Ca si compatibilitate verifica graficul de compatibilitate, gasesti unul aici:
http://www.aquariumlife.net/fishcomp.asp
Si cum a zis si Stefan incearca sa trece si pe la rubrica Despre noi.
O zi buna,
Dragos
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
moris919
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 15:16:25
|
moris919
Junior member
IP:
|
Filtru: resun sp1100L
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 15:21:35
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Fiind fost posesor de resun sp 1200, iti pot spune ca e absolut la pamant la capitolul filtrare biologica (daca l-ai lasat cu materialele filtrante cu care a venit). Pentru filtrare mecanica e ok...insa la incarcatura ta biologica as zice ca nu e deloc de ajuns.
Te-as sfatui sa schimbi bilele alea de plastic de inauntru filtrului cu ceva material filtrant biologic. Ai putea pune niste eheim substrat pro, caci e mic, ocupa putin spatiu dar are suprafata mare pentru bacterii.
De asemenea sper ca nu speli filtrul la chiuveta.
Insa ce am zis aici, e ca un fel de pansament peste o rana deschisa. Trebuie neaparat sa scapi de o parte din pesti.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
moris919
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 15:30:04
|
moris919
Junior member
IP:
|
Cum sa spal filtrul? Cu cati pesti as putea sa raman?
|
|
 |
adi-mures
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 15:38:35
|
adi-mures
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a8d2795765fb6a8659fd48d8ca7eb888.jpg)
IP:
|
Filtrul se spala cu apa din acvariu, care in prealabil ai scos-o din acvariu la un schimb partial de apa .
Poti sa ramai cu rasborele si neonii,eventual si cory dar ei sunt pesti de banc .. cam atat.
gurami,scalari cresc prea mari pentru acvariul tau.
|
|
 |
moris919
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 15:59:27
|
moris919
Junior member
IP:
|
pfff... as vrea sa tin si uni din ei. ca mai mult pentru scalari si leeri mi-am facut acvariu.
dar care sunt problemele ce apar dak nu fac schimbarea?
|
|
 |
adi-mures
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 16:03:14
|
adi-mures
Junior member
IP:
|
Si mie imi plac scalari,gurami,discusi si alti "uriasi" dar am acvariu micut, asa ca m-am rezumat la niste neoni,etc ..
Tu cum te-ai simti inchis in debara?
Au nevoie de spatiu mare,ceea ce acvariul tau nu il ofera, daca iti schimbi acvariul iti faci unul de doua,trei ori mai mare, vei putea tine scalari si gurami .
Un acvariu suprapopulat nu va fi stabil, ai filtru prea mic pentru atatia pesti. Apa aia va trebui sa o schimbi zilnic daca vei tine 25 de pesti.
Succes !
|
|
 |
moris919
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 16:16:19
|
moris919
Junior member
IP:
|
de ce sa schimb apa zilnic? se murdareste ? sau de ce?
|
|
 |
moris919
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 16:20:16
|
moris919
Junior member
IP:
|
in cat timp cresc? i-as tine asa cat sunt mici. dupa care as face un acvariu mai mare. e o idee buna? momentan sunt mititei.
|
|
 |
adi-mures
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 16:57:41
|
adi-mures
Junior member
IP:
|
mai bine ii donezi,sau ii duci inapoi la pet shop, iar cand vei stii mai multe despre acvaristica, si daca te vei hotari sa treci la un acvariu mai mare,mergi si iti cumperi ce pestani doresti  e doar un sfat, tu faci cum vrei
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 17:15:16
|
stefanp
Moderator
IP:
|
moris919 wrote:
dar care sunt problemele ce apar dak nu fac schimbarea?
Prima problema, coroborata cu faptul ca filtrarea nu e adaptata a ceea ce ai tu in acvariu ar fi o calitate proasta a apei. Asta insemnand toxine (amoniac si compusi de-ai lui, printre altele). Vei intelege asta dupa ce vei citi ciclul azotului intr-un acvariu (dupa cum pui intrebari banuiesc ca acvariul n-a fost ciclat) si dupa ce vei citi si link-urile ce ti le-am dat mai sus, pe care sunt sigur ca nu le-ai citit inca.
O alta problema ce poate sa apara e ca pestii vor incepe sa se sicaneze, caci sunt multi, vor creste, iar spatiul e mic.
Pesti stresati + apa de calitate proasta = pesti bolnavi
In cat timp cresc, nu ti se poate raspunde exact. Depinde de conditiile in care traiesc, conditii ce la tine nu sunt tocmai ok.
Pana una alta, pune mana si citeste intens, cele trei link uri ce ti le-am dat, plus ciclul azotului, plus care-i treaba cu fltrarea. Dupa care ai sa intelegi mai bine de ce te sfatuim sa mai dai din pesti.
Totusi, pana dai din ei, fa niste schimburi de apa mai dese (sa zicem de 2 ori pe saptamana) si intr-un volum mai mare de apa.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
moris919
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 17:33:23
|
moris919
Junior member
IP:
|
Gouramii si molly i dau acum afara.
Restul astept sa mai creasca.
Care ar fi primul lucru ce trebuie facut la filtru? Sa am apa totusi mai ok. Ce pot face acum, pana sa citesc restul.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 17:43:34
|
stefanp
Moderator
IP:
|
As mai scoate si scalarii si leeri. Si tot ar fi la limita.
Cu filtrul ti-am zis, inlocuieste bilele din plastic cu niste material filtrant biologic, gen eheim substrat pro. Iti va fi greu sa scoti buretele filtrului sa il speli, fara sa deranjezi bilutele respective...dar cred ca daca il tai la jumatate, vei putea scoate jumatatea de sus sa o speli, fara sa umbli in partea de jos unde vor fi bilele. Daca mai ramane loc, mai poti pune o bucata de burete ceva inauntru.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
moris919
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 17:52:34
|
moris919
Junior member
IP:
|
nu e chiar burete. e ceva verde mai aspru. sa mai pun inauntru bilute? el se deschide si pe sub, si pot spala.
ceva plante ce as putea planta, si cum ar fi indicat? nisipul e destul? (4kg)
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/05/2012 18:02:04
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Stiu ca nu e chiar burete, am avut si eu fratele filtrului tau, varianta 1200. Dar nu stiu cum sa-i zic...carpa...mama ei.
Cred ca nu m-am facut inteles. Deschizi corpul filtrului. Tai carpa aia filtranta pana ceva mai sus de jumate si o pui la loc (dupa ce ai aruncat bilele negre de plastic). Inchizi cutia in partea de jos si torni bilutele de eheim substrat pro (sau sera siporax mini). Dupa ce ai turnat, pui inapoi si cealalta bucata de carpa filtranta (tot de jur in prejur cum e si acum) si mai completezi cu o bucata de burete daca mai ramane loc. Atunci cand vei spala filtrul, scoti doar bucata de carpa din partea de sus (aia se murdareste mai tare caci e mai aproape de rotorul filtrului) si bucata de burete care ai adaugat-o. Astfel cureti filtrul fara sa umbli la bilele biologice si nu deranjezi coloniile de bacterii. Repet, ai sa intelegi de ce iti zic astea, dupa ce vei citit ciclul azotului.
De plante ti-am raspuns in topicul celalalt. Nisip cred ca e cam putin. In mod normal ar trebui sa ai un strat de nisip de 4-5-6 cm in fata, iar in spate de sa zicem vreo 8.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
moris919
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/05/2012 09:28:54
|
moris919
Junior member
IP:
|
Ce sa folosesc pentru fertilizare?
|
|
 |
|