[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adi-mures
Forum Index » Profile for adi-mures » Messages posted by adi-mures
Daca dupa filtrul de membrana osmotica, am si filtru de apa remineralizator e ok pentru plante si pesti? sau mai bine folosesc apa direct de la reteaua de apa si o las la declorinat?
Pentru schimburile de apa,folosesc si apa filtrata prin membrana osmotica(o mica parte)
Cat de buna e pentru pesti?
din dorinta mare de a avea plante frumusele, m-am dus la pet shop,si mi-am cumparat substrat fertil de la jbl(pana acum,aveam doar pietris) .. greseala mea,neavand un alt acvariu prea mare unde sa imi tin pestanii,pana se cicleaza substratul si mopanul(vreau sa schimb lucrurile inestetice din acvariu).
Neavand ce face,si vazand ca pestaniilor nu le merge bine in acvariul mic, unii chiar .. i-am pus in acvariul mare.
Cei care au mai rezistat, i-am donat ulterior unui amic, ramanand ca si gladiatori,doi ancistrusi micuti .
Am adaugat intre timp sera nitrivec,am facut schimburi de apa.
Am masurat acum cateva minute valorile din apa,si stau cam asa :
PH - 7,2
GH - 4
KH - 3
NO2 - 0,8 mg/L
NH3/NH4 - 0 mg/L

mi-am cumparat plante frumusele, mi-am cumparat si fertilizanti JBL ferropol,ferropol 24 si easycarbo,pregatesc si bomba de drojdie(pana voi trece la etapa urmatoare-acvariu mai mare+co2 si toate cele).

Mai am nevoie doar de un difuzor ceramic pentru co2, dar nu gasesc decat la cluj,in mures nicaieri nimic .
Mi-am cumparat furtun,mi-am cumparat valve anti-retur,si perfuzie. In caz ca nu am drum inspre cluj weekendul asta, ce ma sfatuiti sa pun in locul difuzorului? (nici reactor nu am gasit in mures)

Stiu ca am gresit,si ca mi-am deciclat acvariul ..
Urmatorul set-up vor contine urmatorii pestisori: 2 scalari micuti,un betta splendens mascul, cativa rummy nose si cativa neoni.
As avea nevoie de speciile astea doua de pestisori. Are cineva in Targu Mures,sau stie la ce pet shop gasesc? Multumesc
Rog un moderator sa stearga ultimele posturi ce nu tin de postul meu si de rugamintile mele.
Am nevoie de sfaturi nu de polemici,va rog sa vi le rezolvati pe privat.Multumesc

asc444-prezentarea e o "mica regula" a forumului si e de bun simt,dar nu te poate obliga nimeni,iti multumesc de sfat,dar vreau totusi sa imi schimb neonul PL de 24w cu,doua neoane,voi avea nevoie de o iluminare mai buna.
As avea nevoie de inca un sfat.
Daca as schimba instalatia de iluminat la capac: ce neoane imi sugerati sa pun?doua,trei neoane? sa se stinga separat?
Daca schimb instalatia,am nevoie si de o protectie pentru neoane,sa nu fie direct deasupra apei(la liber-la neonul stoc am protectie)?
As avea ca dimensiuni disponibile pentru alta instalatie,pana in 40 cm pentru neon ..
As vrea sa il replantez,sa imi fac o bomba,si apoi sa trec si pe fertilizanti.
Merci
In spate am cabomba,dar am taiato,mi-a facut ceva figuri,s-a inegrit,dar acum au iesit plante noi,inca sunt mici .
Nu e necesara fertilizarea micro?sau macro?
Sa fac doar o bomba home made?
Scuze pentru postul acesta. Va rog sa il stergeti ! Multumesc
Salut, revin cu o poza mai recenta ..
Vreau sa imi spuneti daca e nevoie sau nu sa fertilizez pentru plantele ce le am in acvariu.
Nu am aditie de CO2, iar pana acum am folosit doar easy carbo in dozaj 1ml/zilnic.
Ma intereseaza daca pot folosi ferropol si ferropol 24,in combinatie cu easy carbo.
Sau daca folositi voi alti fertilizanti lichizi,va rog sa imi spuneti.
Exista fertilizant macro pe piata(in magazin)?

Legat de iluminare,sa trec pe osram sau philips?Am acum tot aceeasi 24w de la hailea,cu un neon aiurea PL.
In viitor am de gand sa imi fac un acvariu mai mare,si cu siguranta nu voi mai alege Hailea, "din greseli invatam" .
Multumesc

p.s. stiu ca nu e cel mai natural cadru, dar pe viitor il voi reamenaja
Ape limpezi !
Iti vor stresa femelele: 1 mascul guppy e de ajuns la 3,4 femele
Salut, alaturi de guppy mai poti tine si alti vivipari - xipho,molly,plati ..
La cele 5 femele ale tale,ai nevoie maxim de 2 masculi,scapa de restul masculilor,in cel mai scurt timp,femelele de guppy iti vor naste pui vi.
Toracatum e mare pentru acvariul tau,incearca sa il donezi.
Succes
gabrielbzt wrote:

din cate stiu xipho sunt mai agresivi, sa nu ai probleme sa-ti atace ceilalti pesti...

Daca si xipho sunt agresivi .. ce sa mai zic de tetrazone,scalari ..
P.S. Apucate si documenteazate,nu mai da sfaturi luate aiurea sau copy/paste de pe alte site-uri ! smilie
Si eu am avut gris le pestanii mei neoni, am scapat de gris in circa 10 zile,fara sare si alte chimicale bagate in apa.
Am ridicat temperatura treptat in fiecare zi cu cate 1-2 grade,pana am ajuns la 30 grade, plus faceam schimburi de apa, dupa ce le-a trecut gris-ul pestisorilor, dupa circa 2 zile, am scazut temperatura tot treptat in cateva zile, pana am ajuns la 25 grade, apoi am facut un schimb mai mare de apa, circa 50% . Eu nu am scos plantele,si apoi a trebuit sa le tund,dar acum imi cresc,si sunt cel mai fericit.
Bafta impotriva gris-ului
Pestisori sanatosi si ape limpezi !
scalarul e gladiator, deaia ti-a rezistat .. daca nici viviparii nu sunt pesti rezistenti eu ma las de acvaristica.
Greseala totala iti apartine tie,nu pestanilor ca nu ti-au rezistat .
Eu mi-am reluat activitatea de vreo 3 luni,nu mi-a murit nici un peste,desi au avut gris,dar m-am documentat si au scapat,si sunt al naibii de frumosi plus altii care au de ani pesti,si nu au avut probleme.
Succes
Albastrul de metil se pune doar in acvariul "carantina" in concentratie mica cand un pestan da anumite stari de boala(sper sa nu ma insel), iar cel de la petshop e doar un vanzator si atat ..
Eu zic sa o iei de la inceput- sa te prezinti la sectiunea despre noi-nu tine nimeni mortis sa te cunoasca, dar asa e regulamentul forumului, sa pui o poza cu acvariul acolo, sa nu mai creezi "n" topicuri degeaba, cand il poti avea doar pe al tau
Din toate sfaturile ce ti le-au dat colegii mei cu experienta mai multa, ai putea trage unele concluzii . sa iti duci pestisorii inapoi la pet shop(nu a fost investitie mare ce ai tu acolo), sa te documentezi, apoi sa iti ciclezi acvariul, sa iti cumperi plante, pestisorii au nevoie de ele, la filtrul tau, sa o lasi mai moale cu bulele de aer(arata urat,si e prea puternic pentru pestisorii tai) si apoi sa iti cumperi cativa pestisori, daca vrei vivipari-nu sunt pretentiosi si se inmultumesc usor(vei avea doar satisfactii de pe urma lor)
Mult succes !
Nu tine nimeni neaparat sa te cunoasca,dar e o de bun simt sa te prezinti
De cand ti-ai deschis topicurile aici,ti-am urmarit cu interes discutia/discutiile, eu daca eram in locul colegilor,nu ma mai chinuiam sa imi bat capul cu tine .
Nu stiu cati ani ai, dar mai ai mult pana sa inveti sa respecti niste oameni cu multi ani mai in varsta si cu mult mai multa experienta in acvaristica decat tine.
Ei incearca sa iti dea sfaturi de aur pentru acvariul si pestisorii tai,iar tu tot pe a ta o ti ..
Chiar crezi ca se merita sa te bagi in el pentru 20 de lei? merita sa faci un scurt circuit la contactul cu apa? si eu am primit de la hailea,unul gratis,dar am luat eheim, face toti banii
Baga un filtru,macar unul mic de 20-30 lei . Nu te lua dupa altii, fiecare acvariu e altfel .. Eheim-ul e foarte silentios.
Niste poze cu acvariul?merci

Forum Index » Profile for adi-mures » Messages posted by adi-mures
Go to: