[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Larva450
Forum Index » Profile for Larva450 » Messages posted by Larva450
L-as vrea eu dar stau tocmai in partea opusa(Bucuresti sector6)
Macar latimea sa fie de 30-40 cm.Altfel eu il vad ca un tablou.
Hei lume!revin cu o intrebare....De ce atunci cand le dau mancare la toti pesti betta nu urca sau nu ciuguleste?adica dupa ce le aprind lumina toti vin sa manance dar el nu,dea bea dupa 2 min i-a si el 2-3 fulgisori.Nici la hrana vie nu prea vine,cand vede viermisori sau larvele din mancare vine,mananca toti si algele si verdeturile din hrana congelatal.In fine chestia era ca toti "se bat" pe mancare dar el nu prea.Ieri le-am dat sa manance asa:am luat un pic din fulgi i-am maruntit un pic intre degete,dupa din nou la fel(tot un pic) si a treia oara la fel,asa a mancat si betta,alt fel nu pofteste.Hrana congelata hai ca o mai rontaie "pe la masele".Ceva sfaturi?
Dar si blue jelly sunt cat rcs 2cm-2,5cm cat atata de mari se fac.Zici ca nu au pretentii(blue jelly)usor de intretinut,trebuie sa scot scoicile cazute in acvariul pregatit pentru ei deoarece modifica duritatea apei.Se hranesc cu fulgi/castraveti,etc.Se inmultesc rapid ca rcs.Si e cam la fel.
Bun,am gresit si eu,toata lumea greseste,am inteles ca nu am zis ceva corect dar uite asa invat si eu ceva nou,din greseli.
Bun venit!cum a zis si @severum777 asteptam ceva poze cu fauna si vegetatia acvariului.
Acum nu prea am cum,daca e sa schimb nisipul,altceva nu prea am cum,zici ca ar fi mai bine sa pun lumina galbena?as incerca si aceasta varianta.Nu renunt eu la crevetii.
2 colaje cu acvariul .Pe geam sunt bule de aer.
Bine...eu doar incerc sa ajut.Pe net scria ca ciupercile sunt niste infectii bacteriene si grisul cam la fel.Tratamentul este albastru de metil si un varf de cutit de sare la ceva litri de apa.Acum poate nu sunt eu prea informat despre aceste boli.Stiu ca albastrul de metil decicleaza ,verdele de malachit nu prea stiam exact la ce se poate folosi.Eu am zis ce stiam si eu.Sper ca nu am suparat pe nimeni pana acum.
Aceasta boala este foarte contagioasa.Eu am avut la 4 femele de guppy ,una dupa alta,le-am tratat cat am putut intr-un acvriu separat dar boala a fost la final,sunt fericit ca nu au luat boala si ceilalti pesti dar si trist ca nu le-am putut salva.Am uitat sa-ti zic ca molly sunt sensibili,ei traiesc in ape foarte usor,repet foarte usor sarate si ridica temperatura in acvariu pentru a te ajuta sa elimini boala.
Or fi ciuperci(infectii bacteriene)un varf de cutit de sare si albastru e metil ori o baie rapida de verde de malachit.Poate sa fie si gris care se treaza la fel.Nu-s sigur de verde de malachit dar sigur o sa-ti zica si alti acelasi sau alt medicament.
Buna ziua!am amenajat un acvariu de vreo 15 latime ,20-30 lungime pentru 15 crevetii blue jelly.Am pus ceva nisip si o crenguta destul de mare cu moss+ceva plante cabomba si egeria.Am inteles ca sa pot pune crevetii trebuie sa las acvariul o luna la ciclat,dar nu-i nimic deoarece acest acvarel va gazdui puii de guppy.Am uitat sa zic ca are 6 litri.Lumina nu este asa puternica(lumineaza albastru ).Acvariul era pentru testoase dar eu am prins o oferta(de la 30 ron la 5 ron) l-am cumparat si l-am amenajat.Are capac din plastic,loc pentru bagat un furtun conectat la un aparat de bagat aer si o piatra de rasfirat aer in varful furtunului din apa.
Ce sa mai fac?sfaturi?
O sa adaug poze cand o sa intru de pe smartphone deoarece acum sunt pe tableta care are camera doar pentru selfie.
Eu nu folosesc fertilizant deloc sau alte solutii .Eu l-as plantele natural,o sa incerc sa-l pun undeva mai la umbra.........Moss-ul e moss nu stiu ce specie,cei de la magazin mi l-au dat fara sa-mi zica ceva despre el.
Substratul negru este bun,scoate coloritul pestilor in evidenta,raacina este bine pozitionata dupa mine.Tot nu prea am prins ideea cu cararile/drumurile facute cu monado sau pietre.Tu vrei sa aranjezi acel substrat monado sa para a drumuri in acvariu?daca asta vrei nu te sfatuiesc sa-l pui peste cel negru,eu am pus nisip colorat fiind la inceput si peste el am pus nisip alb/gri si imi pare rau ca le-am amestecat.La urmatoarea curatenia generala o sa cumpar nisip negru si-le inlocuiesc pe acestea.
Speciile de pesti cu care se inteleg crevetii sunt guppy ,probabil gourami,sanitarul Hoplosternum thoracatum(am dat de specia lui),pestele ventuza nu prea,molly/xipho deloc,Botia ii haleste la prima ocazie,iar de carasi nu mai zic nimic.Betta habar nu am, nu mi-a zis nimeni nimic.
La mine sta fix in mijlocul acvariului,dar nu a "comentat muschiul"pana acuma,de ceva vreme a inceput sa creasca mai mare ca o planta medie.Gourami,betta si uni sanitari s-au indragostit de el,stau in el cat pot(gourami mai putin).Tot vad prin acvariu cateva ramnificatii mici care se prind de pietre si nu cad cand trece vreun peste pe langa ele.Deci tu zici sa-l asez la umbra,dar nu am unde(In spate am un filtru intern cam mare).
Daca nu te-ai suparat prea rau poti pune o poza cu carasul?ca sa vedem gravitatea.
Putin aranjata,moss pe crenguta,undeva prin acvariu frumos pusa arata ok .Mossul il legi cu ata de crengute(cand cumperi moss vei vedea ca este pus intr-un ghivecel ,tu il imparti in 3 bucati deoarece este destul acolo),in timp ata va putrezi si va disparea cat timp moss-ul se prinde de crenguta si se va dezvolta,cum e la mine.In 2-3 saptamani se prinde iar in 2-3 se dezvolta dupa.Acesta va acoperi ata .

Forum Index » Profile for Larva450 » Messages posted by Larva450
Go to: