[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tratament  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
opaliu
Member

IP:

Pestisorii mei molly si xipho au ceva alb la gura ,unii si la ochi iar unul singur si la o aripioara.Ce boala ar putea fi si cu ce se trateaza?Multumesc.
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Or fi ciuperci(infectii bacteriene)un varf de cutit de sare si albastru e metil ori o baie rapida de verde de malachit.Poate sa fie si gris care se treaza la fel.Nu-s sigur de verde de malachit dar sigur o sa-ti zica si alti acelasi sau alt medicament.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Aceasta boala este foarte contagioasa.Eu am avut la 4 femele de guppy ,una dupa alta,le-am tratat cat am putut intr-un acvriu separat dar boala a fost la final,sunt fericit ca nu au luat boala si ceilalti pesti dar si trist ca nu le-am putut salva.Am uitat sa-ti zic ca molly sunt sensibili,ei traiesc in ape foarte usor,repet foarte usor sarate si ridica temperatura in acvariu pentru a te ajuta sa elimini boala.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Sare in acvariu daca sunt doar viviparib1 lingurita rasa la 10 litri, sa nu fie sare iodata.
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

@Larva450 Entuziasmul tau si dorinta de a ajuta pe toata lumea sunt de apreciat, dar nu e foarte ok sa dai sfaturi atunci cand subiectul te depaseste.
1. "Ciupercile" nu sunt infectii bacteriene ci micotice, cele 2 se trateaza diferit.
2. Albastrul de metil decicleaza, ar trebui folosit doar in acvariu de carantina.
3. Verdele de malachit este folosit in combaterea parazitilor.
4. Ridicarea temperaturii in cazul infectiilor bacteriene este total contraindicata.

@opaliu Din descrierea ta pare sa fie vorba de columnaris. O poza nu strica.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine...eu doar incerc sa ajut.Pe net scria ca ciupercile sunt niste infectii bacteriene si grisul cam la fel.Tratamentul este albastru de metil si un varf de cutit de sare la ceva litri de apa.Acum poate nu sunt eu prea informat despre aceste boli.Stiu ca albastrul de metil decicleaza ,verdele de malachit nu prea stiam exact la ce se poate folosi.Eu am zis ce stiam si eu.Sper ca nu am suparat pe nimeni pana acum.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:Pe net scria ca ciupercile sunt niste infectii bacteriene si grisul cam la fel.
Ioi smilie

Nu te mai lua dupa prostiile scrise pe net.
Ciupercile sunt fungi sau miceti, bacteriile sunt bacterii iar grisul e produs de protozoare ciliate...altfel spus, organisme incadrate in doua domenii, respectiv 3 regnuri diferite: domeniul Bacteria ptr bacterii si domeniul Eukarya, regnul Fungi si regnul Protista ptr ciuperci, respectiv Ichthyophthirius multifiliis care produce grisul

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Bun,am gresit si eu,toata lumea greseste,am inteles ca nu am zis ceva corect dar uite asa invat si eu ceva nou,din greseli.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: