[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: akos09
Forum Index » Profile for akos09 » Messages posted by akos09
Am un filtru extern jbl e700 si pe retur un reactor co2 din filtru de apa.Din cauza reactorului si a furtunului mai lung are debit foarte slab,undeva la 200L\h.
Vreau sa pun o pompa sicce multi 800 pe retur(sau pe tur daca voi avea debit prea mare de apa).
Cat de silentioase sunt aceste pompe?Am cautat pe google pareri ale posesorilor de asa ceva,dar nimeni nu a pomenit nimic in legatura cu acest capitol.
In al doilea rand avand in vedere ca e o pompa externa nu as vrea cand vin acasa sa gasesc camera plina de apa.....iarasi nu am gasit nimic in legatura cu asa ceva...
Ce parere aveti despre aceasta pompa sau ce altceva mi ati recomanda?
Dupa parerea mea am doua variante:ori cumpar un filtru cu debit mai mare ori suplimentez cu o pompa de recirculare.Varianta cu alt filtru cade pt. ca momentan nu dispun de acea suma de bani...
In legatura cu neoanele...si eu vreau sa mi le schimb pe cele actuale cu unele de la jbl,acvariu tot de 80cm lungime.
M au sfatuit asa:
"Eu as alege 2xJBL Solar Tropic Ultra pentru ca cei de la JBL le recomanda pentru plante ....... in plus au un CRI de peste 90. Ai putea folosi chiar trei astfel de tuburi daca nu te deranjeaza ca au o lumina cam galbena.

Daca te supara galbenu' poti sa combini doua JBL Solar Tropic Ultra cu un JBL Solar Natur Ultra (are 9.000 K)."

Daca momentan ai lumina doar 2x 18w as fertiliza doar cu jumatate din doza recomandata.
Parerea mea e ca decat acea lampa care are doua tuburi t5 de 24w mai bine achizitionezi tuburile de la jbl si un balast.
Dar.....daca pui 2xt5 de 35w atunci iti v a trebui neaparat macar o bomba co2 home made sau o butelie cu reductor+difuzor(minim) si v a trebui sa dozezi micro si macro.
Ca idee tuburile si un balast is in jur de 200 ron,restul depinde de cat cauti si ce gasesti.
Momentan e inca la jumatatea inaltimii acvariului planta,inca e tot verde.Cand inncepe sa dea semne de roseala sau v a ajunge sus voi posta.
Multumesc de idee.
Momentan am culoare cam galbena pt. ca am osram 2x 965 si 3x 830 si parca as vrea o schimbare...
Tinand cont ca voi avea si plante rosii nu ar fi mai ok in urm. fel:primul neon sa fie solar natur ultra,la mijloc solar color ultra si in spate solar tropic ultra.
Cati bani esti dispus sa investesti in filtru?Vrei neaparat nou sau e ok si sh?
Incearca sa tragi un burete pe sorb la filtru,pe care sa il speli odata sau de deoua ori pe saptamana ca sa nu trebuiasca sa desfaci canistra lunar sau chiar mai des pentru ca dupa ceva timp te vei trezi ca, curge.
Daca bagi perlon in filtru acela se v a colmata foarte rapid de unde rezulta ca il vei desface des ca sa il speli sau sa il inlocuiesti.
Ce model de cristalprofi ai?Are mediile filtrante originale?Daca da atunci sa le asezi corect in sertare,cu timpul poti inlocui materialul filtrant din sertare pe rand cu material filtrant biologic(siporax,matrix,bio rio,bio mech,etc)+buretele de pe sorb si vei avea o filtrare biologica calumea+ca nu vei mai desface canistra doar odata la 6 luni sau mai mult sa zicem.Vei spala furtunele si hoose unitul odata la luna.
Cum au zis si colegii scapa de o parte din pesti.Pleco daca is mici e ok inca,dar in acvariu poate creste la 25cm....
Daca iti plac tetrazona tine i pe cei 10 si cu timpul vei mai adauga inca vre o 5-10.Dupa aprerea mea la 150L is de ajuns.
La bomba am folosit un robinet de plastic de 3 lei dar nu l am inchis niciodata,doar l am reglat la X bule pe secunda.
Vreau in viitorul apropiat sa schimb tuburile din acvariu si m am hotarat asupra tuburilor jbl T5 de 742mm si 35w pentru ca mi ar incapea la fix in capac.
Ce sa aleg dintre:
-T5 JBL Solar Color Ultra
-T5 JBL Solar Tropic Ultra
-T5 JBL Solar Natur Ultra
Acvariul e de dimensiunile 80x40x40.M am gandit sa folosesc 3 neoane dintre care unul sa functioneze vre o 4-5 ore sau daca nu full on toate.
Eu as alege 2x solar color ultra 1x solar tropic ultra.
Ce parere si sugestii aveti?
E clar ca e ludwigia repens.Chestia e ca nu s a mai facut rosie deloc,cel mult un roz deschis,is curios ce se v a intampla cand ajunge spre luciul apei....voi mai posta atunci.
Multumesc de raspunsuri!Am lamurit 100% pana acum ca nu e ludwigia repens rubin ce am eu.
Da,intr adevar acvariul e proaspat.Mai astept sa vad ce se intampla peste cateva saptamani-o luna.
Atasez o poza cu planta din care provin si acestea din bazin.Comparand cu poza atasata de dumneavoastra si mie imi pare doar repens.
Sub manado nu am mai pus nimic de data asta.Inainte de reset am avut aquabasis 5L.
Fertilizez zilnic cu 4ml profito,6ml fero,4ml nitro si 2ml po4(preparat in asa fel incnat 1ml la 40L creste po4 aproximativ la 1ppm)
Acum ludwigia e mica pt.ca am replantat din nou de 2 saptamani.Inainte cand era aproape de luciul apei avea o culoare de un roz amestecat cu verde deschis si galben,ceea ce nu e ok...pana la rosu aprins mai era foarte mult.
Pozele:
Ludwigia
image
Rotala
image
Ansamblu dupa tunsoarea de astazi.
image

Interesanta faza cu echinodorusul....
Si eu m am gandit la tuburi....dar nu sunt vechi.Nu pot intelege de ce acum cateva luni a crescut si s a colorat calumea cu aceeasi lumina iar acum pauza.Alta chestie e ca restul plantelor perleaza,doar aceste doua nu cu toate ca nu sunt umbrite deloc.Apa e aceeasi ca si inainte,de la cine am cumparat tot aceeasi apa o foloseste,diferenta ar fi ca are o idee mai putina lumina.
Ma confrunt cu aceasta problema de ceva vreme....intre timp am dat reset la acvariu, am spalat substratul,dupa ce am umplut acvariul am plantat alte plante,nu cele ce au fost inainte.De la reset au trecut doua luni aproximativ,ludwigia e verde deschis cu galben si ce va roz+ ca creste foarte incet,la fel si rotala la colorit,diferenta e ca aceasta se dezvolta bine.
Detalii acvariu:
-aproximativ 100L de apa
-substrat manado 20l+
-lumina 2xt524w osram 965 si 2xt818w osram 830.T 5 urile au o vechime de aproximativ 7 luni iar t8 urile de 3luni.Pe interiorul capacului am pus folie reflectorizanta durata iluminare 11-14,16-20.
-filtrare jbl e700 cu burete pe sorb 1l de matrix si aprox 2l de siporax
-co2 din butelie dizolvat printr un flipper de la denerelle+test co2 jbl aprox. 30-40ppm
-pesti 10 neoni
-plante: 4 tufe mari de blyxa, o tufa marisoara de hemianthus micranthemoides vre o 4-5 fire de bacopa caroliniana,tufe mari de heteranthera zosterofolia si de limnophila sessiliflora,mai multe fire de ludwigia repens rubin si rotala rotundifolia red.
-fertilizare:profito,fero,nitro,po4 home made
-no2-0,no3-10-15,po4-0.8-1,fe-0.2-0.3
-schimb de apa 30L odata la 7 zile.
Restul plantelor o duc bine, blyxa e verde spre auriu,perleaza toate in afara de ludwigia si rotala,alge nu am.
Interesant e ca prin vara cu aceeasi lumina cu co2 din bomba si fertilizare diy fara po4 separat am crescut ludwigia cu succes,aproape toata planta era rosie.
Oare sa mai suplimentez lumina cu 18w?...mi e frica sa nu apara alge.?Desi nu cred ca nu ar fi lumina suficienta pentru ca,cum am scris acum cateva luni cu aceeasi lumina am crescut ludwigia cu succes
Ce ma sfatuiti sa fac,eu nu mai am nici o idee.
Sunt membru pe acest forum de ceva vreme cu userul Pippo09 dar dupa ce mi am schimbat adresa de e-mail(pe cel vechi l am sters) nu ma mai pot loga in nici un fel si am hotarat sa imi fac alt cont pentru ca nu aveam alta optiune.

Forum Index » Profile for akos09 » Messages posted by akos09
Go to: